Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék gyorsan 30 kg...

Szeretnék gyorsan 30 kg túlsúlytól megszabadulni. Keresek egy jó fogyókúrás módszert?

Figyelt kérdés
2020. aug. 10. 09:24
 1/9 anonim válasza:
94%
Ne egyél annyit és mozogj többet. Gondolom a 30 kiló sem egyik reggelre ugrott fel galádul.
2020. aug. 10. 09:25
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Gyorsan? Mondd csak hova a fenébe sietsz??

EREDMÉNYESEN fogyni csak türelemmel, kalóriadeficittel és mozgással lehet.

Április óta váltottam életmódot, 13 kg ment le, de még ezt is gyorsnak érzem.

2020. aug. 10. 09:31
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Gyorsat nem tudok, de a Bakker lefogyok! csoport a Facebookon, elég jól teljesít.
2020. aug. 10. 09:34
 4/9 anonim válasza:
96%

Keress egy szakembert, aki összeállítja a diétádat.

Keress egy edzőt, aki összeállítja az edzésedet.

Ha "gyorsan" akarsz fogyni, akkor ne kísérletezgess, hanem menj el egy hozzáértőhöz.

2020. aug. 10. 09:36
 5/9 anonim ***** válasza:
98%

A kalóriadeficit (NEM koplalás) az alap. Hogy te ezt hogy tudod a legjobban elérni, azt neked kell kigondolnod, erre nincs sablon.

Pl. van aki rájön, hogy kevesebb kalóriabevitellel is jól elvan, van, aki inkább eszik többet, és ledolgozza. Van, aki a zsírokat tudja könnyebben elhagyni, van, aki a szénhidrátokat tudja kevesebb áldozat árán csökkenteni.

Ne válassz olyan diétát, ami mellett folyton éhes maradsz, vagy ami túl sok olyan ételt iktat ki, amit szeretsz vagy túl monoton, mert hamar fel fogod adni.

Nekem a szénhidrát csökkentése vált be, és az, hogy bár néha röhejesen kis adagokat, de mindenből egyek. De pl. vannak, akik inkább teljesen elhagynak bizonyos ételeket, mert nekik nagyobb akaraterő kellene ahhoz, hogy beosszák, semmint hogy haza se vigyék.

2020. aug. 10. 09:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A fentiekhez tudok csatlakozni, bár ekkora súlyfelesleget le lehet adni kb 7-8 hónap alatt, feltételezve, hogy nincs elhajlás és szigorú a diéta, sok a mozgás.
2020. aug. 10. 10:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az előző jókat írt! Főleg azt, hogy nincs mindenkire illő módszer. Nekem pl. az a jó, ha sok húst, túrót, joghurtot és zöldséget eszek, meg egy kevés gyümölcsöt (napi egy-két alma, pl). Nem tudok lemondani a gyümölcsről, de a rizs, kenyér, ilyenek nem hiányoznak. Más meg inkább a zabkásával vagy barna rizzsel lakik jól, Na, én azzal nem. Olyan is van, aki teljesen kizárja a gyümölcsöt, én azt nem bírnám.

Szerintem az első lépés az, hogy egy hétig mindent írjál fel, amit megeszel vagy megiszol. Pontosan, grammra. Egyelőre ne próbálj "fogyókúrázni". Csak dokumentáld, hogy normális esetben mit, mennyit eszel meg. Ebből látni fogod, hogy hány kalóriát fogyasztasz átlag egy napon, s hogy inkább fehérjét, szénhidrátot stb.

Egy ilyen étkezési naplóval akár dietetikushoz is elmehetsz, ha gőzöd sincs a táplálkozásról, vagy magad is elkezdhetsz összerakni egy étrendet.

Célszerű elsőként a megszokottnál napi csak 5-600 kalóriával kevesebbet enni. Ha ezzel fogysz heti fél-egy kiló, az okés. Ha nem, vagy megáll a fogyás, akkor lehet 2-300 kalóriás lépésekben tovább csökkenteni.

Az, hogy a kalórián belül a zsír-fehérje-szénhidrát milyen arányban jó neked, ki kell tapasztalni, és attól is függ, hogy most milyen arányban eszel.

2020. aug. 10. 10:53
 8/9 anonim ***** válasza:
17%
Gyorsan? Vágd le a két lábad, az kb 30 kiló. Mivel nem gyorsan híztál meg, fogyni is kb ugyanennyi idő lesz.
2020. aug. 10. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Eleve rosszul közelíted meg a problémát. Fogyni nem kúraszerűen kell, hanem életmódszerűen, mert ha vége a kúrának és visszaállsz az eredeti életmódodra, vissza is fogsz hízni.
2020. aug. 16. 19:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!