Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan bírjam ki, hogy ne...

Hogyan bírjam ki, hogy ne egyek az édességek ből, amiket a csalàdtagjaim haza hoznak?

Figyelt kérdés

A szüleimmel élek, és hiàba kérem őket, hogy ne hozzanak haza édességet, màrmimt nekem, és ne kínàlgassàk, mégis hoznak, én meg sokszor "kattanok be"és olyankor nem bírom ki,hogy ne egyek belőle.

Megy 1-2 napig az égészséges tàplàlkozàs, aztàn annyi...

Az a baj, hogy én cukorfüggő vagyok, és ha tudom, hogy van itthon, nem bírom megàllni...

:(

Előre is köszi!

2020. aug. 6. 21:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%

Át kell alakítani a gondolkodásodat. Gondold azt, hogy ez neked méreg, nincs az az isten, hogy akár csak megkóstold. Én így szoktam le a búzalisztes dolgokról (gluténérzékeny vagyok). Kb. két hétig nem eszel semmi ilyet, akkor már elmúlhat a függőség, de ehhez az is fontos, hogy ne úgy gondolj rá, hogy valami jóról kell lemondanod, és emiatt sajnáld magad. Az a legjobb, ha mindig van otthon valami finom, de neked való alternatíva, és ha úgy érzed, hogy hiányzik az édesség, ebből bármikor ehetsz a cukros vackok helyett. Pl. joghurt+bogyós gyümölcsök+édesítőszer.

Mondj határozott nemet, ha a szüleid vagy mások olyan dolgokkal kínálgatnak, amit nem akarsz megenni. Minél hosszabb ideig nem eszel cukros édességeket, annál kevésbé fognak hiányozni, még csalónapra se lesz szükség. A szüleid pedig rájönnek majd, hogy feleslegesen költik a pénzüket édességekre.

2020. aug. 7. 08:41
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

Nekem nagyon hasonlóak a dolgaim itthon. Pár h3t alatt sikerült megbeszélni hogy lesz édesség, de sosem az asztal közepén. Ha meg pl családi tortázás vany odaülök és gyümölcsöt eszem vagy pár kocka cukrmentes csokit. Nekem amint meglátták hogy az egészségrs életmódban most tényleg elhatározott vagyok és eredményes, sokkal támogatóbbak lettek. Egy hónap után már meg se kérdeztek hogy kérek e sütit (mindeközben próbálj a helyükben lenni, mert normális ha megkínálnak és alapvetően jót akarnak)

Ha pedig nagyon nem bírod ki, akkor pl ne egy szeletet egyél, hanem valakiét a családból csak kóstold meg, pár falattal.

2020. aug. 7. 10:31
 13/15 anonim ***** válasza:
83%
Biztos mindenkinek más. Az elvonási tünetek kb 1 hét alatt elmúltak, a sóvárgás kb 1,5-2 hónap. Màr majdnem másfél éve váltottam életmódot, màr rég észre se veszem, hogy 1-1 cukros édesség közt eltelik egy hónap😊 . Bár látom valakiknek nagyon nem tetszik, ezért pontoztak le. Remélem kérdező, azért legalább neked hasznos volt a válaszom:) nem kell örökre lemondani semmiről, csak tényleg a mérték... Ha havi egyszer megeszel egy csokit vagy sütit, vagy megeszel 1 zacskó csipszet, de mellette tartod az egészségesebb étrended, semmi bajod nem lesz. Nekem kifejezetten jót tett a tudata is, hogy semmi sincs teljesen tiltva, így kitartóbb vagyok mint valaha.
2020. aug. 7. 11:15
 14/15 anonim ***** válasza:
74%
Minél kevesebbet eszel ilyeneket, egy idő után egyre kevésbé fogod kìvànni. "Csak" az elején nehéz kitartani.
2020. aug. 7. 20:45
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlaszokat, tanàcsokat!

Igyekszem, betartani őket.

Sajnos a tejtermékek nem opciók nekem, mert a pajzsmirigyem miatt nem ehetek és laktóz érzékeny is vagyok..:/

2020. aug. 8. 02:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!