Ekkora súlyfelesleget hogy adhatnék le?
24 éves lány vagyok, 160 cm és 98 kg. Igen, ez rengeteg, és igen, nincs a háttérben betegség, nem fogom erre. A zabálás miatt van, bánatomban mindig ettem, de megelégeltem. Egy ideig nem tűnt fel, hogy ekkora súlyfelesleg van rajtam, mert az arcomra koncentráltam és a többi testrészemhez képest elég karcsú derekamra.
Ám most eljutottam arra a szintre, hogy menni alig birok,hamar elfáradok, az önbizalmam valahol a 0 alatt és a kedélyem is ramaty.
Tudom,hogy rengeteg ilyen kérdés van, mégis szeretném, ha megosztanák velem a módszerüket azok a sorstársak, akik hasonlóan nagy súlyfeleslegtől szabadultak meg. Kíváncsi vagyok a módszerükre és arra, mi motiválta őket végig.
Én is 160 cm és 98 kiló voltam, csak 46 évesen. Hasolóképpen mint te már attól lihegtem, hogy felmentem afenti emeletre a lakásban. Minden nap megofgadtam, hogy mától diéta, sport, de mindig volt kifogás. "hideg van, esik az eső, fáradt vagyok, fáj a lábam etc..." Végül akkor lett elegem amikor elmentem farmert venni, és nem volt kapható a méretemben. Pedig bár kövérnek éreztem magam, de nem voltam extrém kövér, és láttam kövérebb embereket is. Én 1 nap elkezdtem kalóriát számolni, figyelve a makrókat. Beiratkoztam egy konditerembe. EGyik nap kardió másik nap súlyzos edzéseket csináltam. Netről szedtem össze az edzéstervet. Voltaképpen csak a kenyérről mondtam le , semmi másről. Kedvencemet a cola zérot sem mondtam le, bár kevesebbet ittam mint régebben. Tényleg mindent ettem, csak jelentősen kevesebb adagokat, és számolva a kalóriát. 2 éve csinálom. Ma már nem írom a kalóriát, ránézésre is megsaccolom. Ma már nem lihegek, nőtt az állóképességem, izmosodtam is. Jelenleg 66 kiló vagyok, de mivel inkább izom mint háj, nagyon jól érzem magam. Persze van mág egy pici hasam, de az már nem zavar.
Le lehet fogyni csak akarni kell.
48/N
Szia.
Ugyanúgy le lehet fogyni mintha csak 10 kg lenne rajtad, csak több munka, több idő, és több türelem kell hozzà😊
Életmódvàltást ajànlok. A fogyàsnak nem igazàn titka van, inkàbb csak àra. Meg kell érte dolgozni. Törekedj az egészségesebb ételek fogyasztàsára. Kerüld az agyonfeldolgozott finomított cukros, fehérlisztes cuccokat, minőséget vigyél az étrendedbe.
Ha nincs a hàttérben betegség,könnyebb dolgod van😊 Egyél ( egyéni tolerancia függvényében) húsokat, zöldségeket, tejtermékeket, olajos magvakat, gyümölcsöt, teljes értékű gabonákat.
Én 17 hónap alatt 53 kilót fogytam ( a többi még folyamatban 170kg-->117kg) szénhidràtanyagcsere betegség és egyéb hormonproblémàk mellett. Szénhidràtszegény, zsírban és fehérjében gazdag étrenddel, rendszeres mozgàssal. Elég kényes a gyomrom, így magamra főzök. Gyümölcsökre részben allergiàs illetve érzékeny vagyok, rosszul leszek tőlük, így nem eszem, ecettel szintén ez van, illetve étolajjal ugyanez, ezért àtàlltam zsírra, valamint kicsit laktózérzékeny vagyok, így ugyan sajtokat ehetek, àm natúr joghurtot tejfölt màr inkàbb csak laktózmentest. Plusz utàlom a gabonàkat teljes értékű formàban, nem eszek rizst, kölest, bulgurt, zabot stb...egyiket sem. Ezért kenyeret, tésztàt szénhidràtcsökkentett verzióban építettem az étrendembe, mert ezek nélkül már annyira alacsony a szénhidràtbevitelem, ami már nem esik jól.
Szokj le az érzelmi evésről, vàltoztass a minőségen, figyelj a tested jelzéseire, és ha türelmes vagy, adsz a testednek időt a fogyàsra, a siker nem marad el! Hidd el, ha megvan az igazi elköteleződés, a fogyàs is menni fog. De kérlek szépen, eszedbe se jusson koplalni!!!!
162 cm-hez 93 kilóról indultam, nem tudtam leúszni 33 métert, mert majdnem megfulladtam. (Mondjuk én cigiztem is.) Kalóriaszámolással és a mozgás fokozatos bevezetésével fogytam le, jelenleg (14 évvel később) olyan 68 kiló vagyok, merő izom. Mivel én is érzelmi evő voltam, ezért tapasztalatból azt javaslom, hogy a bonyolult táplálkozási szabályokat (makrók, tápanyagok, wtf???) egyelőre ne vedd figyelembe, inkább egyszerű, könnyen követhető szabályokat próbálj meg beiktatni az életedbe: sok zöldség és gyümölcs, sok folyadék,(víz és változatai,)sok alvás, sok séta. Barátkozz meg az "elvont", "reform" kajákkal, zab, bulgur, köles, kuszkusz, ezek semleges ízűek, millió elkészítési módot találsz hozzájuk.
Én egy kockás füzetbe írtam mindig, hogy mit eszem, és az hány kalória, ugyanide jöttek a receptek, edzések, és természetesen a mérések is. Nagyon jó volt visszanézni pár hónap után, hogy hogyan változom, és ha egy időre megállt vagy lassult a változás, motivált is ez a "napló".
Még egy jó tanács: figyelj oda, hogy aludd ki magad rendesen! (Persze, ezt a legkönnyebb mondani, de tényleg fontos!)Ezzel szemben ne figyelj oda azokra, akik szerint "így vagy jó" "de a kövérek boldogok" "el kell fogadni magad" stb. Ez a Te életed, és nincs belőle még egy!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!