Mi az oka annak hogy nem tudok fogyni?
Azt kéne nézni hogy mit eszel, milyen tàpanyagokat, milyen arànyban és milyen minőségben, nem a kalóriàkat szàmolgatni meg koplalni, jojózni. Hosszútàvon élhetetlen és kàrosak az ilyen fogyókúràk. Tapasztalatból tudom.
Én gyerekként hirtelen kezdtem hízni, még aktív sport mellett is, pedig nem ettem sokat csak azt amit adtak a szüleim ( rossz minőségű étrend) . Sose voltam a normàl súlyban azóta sem, csak belekerültem a hülye koplalàs, kalóriaszàmolgatàs, fogyókúràzàs és jojóeffektus börtönébe amiből nagyon sokàig nem tudtam kitörni.
Felnőttként derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem, PCOS, és IR, vagyis anyagcsere zavarom van, ami miatt a szénhidràtalapú étrend szàmomra egyenlő a rohamos hízàssal. Amióta meghallgattam egy profi dietetikus tanàcsait ezzel kapcsolatban ( merthogy orvos nem segített), és megértettem hogyan kell kezelni ezt az àllapotot eredményesen, szép lassan fogyok kalóriàk megvonàsa nélkül, egy zsír alapú, szénhidràtszegény diétàval. (-45 kgnàk jàrok).
Mindenképp érdemes a tàpanyagok irànyàba elmenni, ha beteg nem is vagy, mert nagyon nem mindegy, hogy az a kalória miből szàrmazik amit elfogyasztasz. Mert màs hatàssal van a szervezetre a zsír, a szénhidràt, illetve a fehérje is. Míg a zsír nem, addig a szénhidràt ( egyénfüggően) nagyon megemelheti a vércukor és ezàltal az inzulinszintet. A tartósan magas inzulinszint pedig hízàshoz vezet. Tökéletes szénhidràtforràsok pl a zöldségek😊
Úgy tudom pajzsmirigy probléma esetén is jót tesz a szénhidràtszegény étrend. Az én tsh eredményem 8,6 volt ami elég sok. Miutàn nekiàlltam a diétàmnak, elkezdtem lefogyni, pedig nem szedek semmilyen gyógyszert évek óta. ( Ez az én döntésem volt)
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!