Mi az oka annak hogy nem tudok fogyni?
Figyelt kérdés
Én egy elég régóta tartó problémával küzdök.12-13 éves korom óta van súlyproblémám és azóta "fogyózok"folyamatosan.Tehát 12 éves koromba 54 kg voltam az akkor 165 magasságomhoz az úgy jó is volt.Majd kb egy fél év alatt felhíztam kb.70 kg-ra.Nem ettem többet és nem is mozogtam kevesebbet.Majd kezdődtek a diéták meg az állandó önmarcangolás.Elkeztem keveset enni kalóriát számolni futni (amennyit csak tudtam).Naggyából fele annyit ettem mint előtte,de mivel nem fogytam ezért folyamatosan okokat keresgéltem .Minden diétát kipróbáltam koplaltam.Ha sokáig bírtam az alig evést akkor talán pár kiló lement,de amint egy kicsit ettem mindjárt vissza is csúszott rám.Igy ment ez sokáig kevés kajával tudtam tartani a 70kg .A végső magasságom 168 cm.Most is annyi vagyok.Majd 27 éves koromban hirtelen megint rám jött egy tetemessebb súlyfelesleg pontosan 20kg azóta meg ebből nem tudok fogyni.Akkor volt egy érzelmi traumám talán van köze hozzá,de nem biztos csak gondolom.Nem ettem többet még enni sem tudtam.Aztán turbóra kapcsoltam mindent nagyon szakszerűen próbáltam csinálni.Napi 1200 kcal (ez alatt hosszú távon éhezek )napi egy óra közepes intenzitású mozgás (amit 90kg mal bírtam)amivel kb.300 kcal égettem el alkalmanként.A tápanyag max 100g szénhidrát,max 50g zsír és 60-70 g fehérje.Az utolsó egy évben ezt csináltam DE EGY KILÓT SEM FOGYTAM.Majd mikor erre ráébredtem elkezdtem kutatni az okok után megtaláltam a hormonális elhízást.Elmentem endokrinológushoz ,de nem talált semmit.Pajzsmirigyem rendben,A cukorterhelés jó lett annyit talált hogy van a pajzsmirigyemen 2 kis göb amit max megfigyelnek.Nem tudom mi tévő legyek? Fogalmam sincs merre tovább.Egyébként 1985-ben születtem.2020. ápr. 26. 18:10
21/24 A kérdező kommentje:
#20 Egyezzünk meg valamiben én elsősorban nem izmosodni akartam hanem fogyni tehát ha egyhangú az "edzésem" attól még a kalóriát elégetem nem?A brokkoli meg az uborka rendben van az ananászba sok a gyümölcscukor.Tehát nem vagyok előrébb...
2020. máj. 2. 23:23
22/24 anonim válasza:
Szóval akkor minden nap ugyanazt az edzést csináltad végig? Ha így volt, akkor nem csodálom, hogy nem fogytál.
A YouTube - on rengeteg videó van, válogass azok közül, a lényeg, hogy változatos legyen.
23/24 A kérdező kommentje:
#22 Amit mondtál szerintem hülyeség a tipikus esete annak hogy valamit nem értünk ,de okoskodunk.Ez kb. Pont ugyan olyan hülyeség ,mint hogy hat után ne egyél mert az lerakódik.Egyébként nem ugyan azt csináltam csak az intenzitása volt hasonló.Ha izmosodni akartam volna és azonos edzés terv mellett egy idő után nem izmosodok akkor az érthető mert ott emelni kell az adagot a további eredményekhez ,de fogyás esetén ahol zsírt akarok égetni és a mozgást kiegészítésként használom az étrend mellett ott csak kalória égetéshez használom.Mondjuk izmosodtam is meg talán kicsit összekapottabb voltam ,de ennyi a zsírom nem csökkent...De nem vagyok pasi tehát nekem az edzés másodlagos volt.
2020. máj. 3. 10:31
24/24 anonim válasza:
Linkeld be, hogy milyen edzéseket csináltál, most már kíváncsi vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!