Én egy elég régóta tartó problémával küzdök.12-13 éves korom óta van súlyproblémám és azóta "fogyózok"folyamatosan.Tehát 12 éves koromba 54 kg voltam az akkor 165 magasságomhoz az úgy jó is volt.Majd kb egy fél év alatt felhíztam kb.70 kg-ra.Nem ettem többet és nem is mozogtam kevesebbet.Majd kezdődtek a diéták meg az állandó önmarcangolás.Elkeztem keveset enni kalóriát számolni futni (amennyit csak tudtam).Naggyából fele annyit ettem mint előtte,de mivel nem fogytam ezért folyamatosan okokat keresgéltem .Minden diétát kipróbáltam koplaltam.Ha sokáig bírtam az alig evést akkor talán pár kiló lement,de amint egy kicsit ettem mindjárt vissza is csúszott rám.Igy ment ez sokáig kevés kajával tudtam tartani a 70kg .A végső magasságom 168 cm.Most is annyi vagyok.Majd 27 éves koromban hirtelen megint rám jött egy tetemessebb súlyfelesleg pontosan 20kg azóta meg ebből nem tudok fogyni.Akkor volt egy érzelmi traumám talán van köze hozzá,de nem biztos csak gondolom.Nem ettem többet még enni sem tudtam.Aztán turbóra kapcsoltam mindent nagyon szakszerűen próbáltam csinálni.Napi 1200 kcal (ez alatt hosszú távon éhezek )napi egy óra közepes intenzitású mozgás (amit 90kg mal bírtam)amivel kb.300 kcal égettem el alkalmanként.A tápanyag max 100g szénhidrát,max 50g zsír és 60-70 g fehérje.Az utolsó egy évben ezt csináltam DE EGY KILÓT SEM FOGYTAM.Majd mikor erre ráébredtem elkezdtem kutatni az okok után megtaláltam a hormonális elhízást.Elmentem endokrinológushoz ,de nem talált semmit.Pajzsmirigyem rendben,A cukorterhelés jó lett annyit talált hogy van a pajzsmirigyemen 2 kis göb amit max megfigyelnek.Nem tudom mi tévő legyek? Fogalmam sincs merre tovább.Egyébként 1985-ben születtem.
Na igen ,de a napi 100g szénhidrát alacsony szénhidrátú diétának számít .Ha csak zölséget eszek azzal is összejön a napi 80-100g ha nem akarok nagyon éhezni.Mondjuk akkor abban van azért egy kis alma is meg egy szelet teljeskiörlésű kenyér is olyan 50-60gnyi.
2020. ápr. 28. 19:00
12/24 anonim válasza:
100g alatt szàmít alacsonynak a ch bevitel igen. Nekem 80-85g ra szokott kijönni egy nap, ezt igyekszem tartani, és elég jól megy. Pl én kenyérből ch csökkentettet eszem. A tk kenyér több ch és szàmomra ehetetlenül rossz az íze. Tésztàból is lowcarbot fogyasztok, havi 100 grammot összesen ( szàrazon mérve). Gyümölcsöt egyàltalàn nem eszem, mert a fruktózzal vannak problémàim,így ezekkel is meg lehet spórolni a cht.
Ki kell tapasztalni hogy neked személy szerint mi a jó.
2020. ápr. 28. 20:42
13/24 A kérdező kommentje:
#12.Köszi a válaszod ,de a tapasztalgatáson már rég túl vagyok.
2020. ápr. 28. 21:05
14/24 anonim válasza:
Súlyzós edzést próbáltad edzővel vagy hozzáértő társsal? Éhgyomros kardió meg súlyzós edzés heti 5x pl.? Mert a makrók jók pedig... max fehérje mehet több ha edzel is. Az izom égeti a zsírt ugye.. minél több izom annál több tápanyag kell neki te meg szálkásodsz.. Tehát gyurni kell :D
(Fura am... Nekem 300ch kell pl h meginduljon a súlyom felfele :D)
2020. ápr. 28. 22:39
15/24 A kérdező kommentje:
Nem súlyzóztam.Kardióztam.90kg-mal le nem megyek edzőterembe.Meg falusi vagyok tehát nagyon nincs is hova.Egyébként mikor csináltam erősödtek az izmaim ,de a zsírom a tetején ugyan annyi maradt.
2020. ápr. 28. 23:42
16/24 anonim válasza:
Te elvileg mindent megtettél az eredmény meg szinte nulla. Most két lehetőség van :
1. Vagy te rontasz el valamit
2. vagy tényleg valami szervezeted által generált ok tart vissza.
Kedves Kérdező! Ne állj meg itt!Azzal nem tettél meg mindent hogy egy hormomlaborodra egy mezei orvos azt mondta hogy rendben van. Tessék menni tovább:nőgyógyászat, belgyógyászat.
Én a helyedben keresnék egy magándietetikust, aki elküld a megfelelő vizsgálatokra. És nekem senki ne mondja hogy elérhetetlen árban van, mert én nagyvároson lakom, és itt a magánorvosi szakrendelésen ha olyan orvost választ az ember akinek van szakrendelése rendes kórházban, az a vizsgálatokat ingyen kiírja, csak kB max 15e a konzultáció. Mondjuk van ahol 5ezer ez változó. Csak okosan kell belevágni. De nem kerül százezrekbe utána járni. Persze akinek a pénz nem számít az nem fogja nézni hogy melyik magándokit válassza. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem csak a gazdagok kiváltsága a magándoki.
Ha zavar ez a helyzet, el kell indulnod egy vonalon. Választanod kell! Persze maradhatsz a mostani helyzetben is. A döntés a tiéd.
2020. máj. 1. 09:27
17/24 A kérdező kommentje:
Magán endokrinológusnál voltam.12 000 ft alkalmanként.
2020. máj. 1. 15:45
18/24 anonim válasza:
Rendben. Lépj tovább. Menj egy másik dokihoz. Ezúttal pl nem endokrinológushoz. Azért mert egyszer megpróbáltál egy magándokit és zsákutca lett? Akkor ennyi? Vagy ezzel akkor megtettél mindent?
2020. máj. 2. 14:47
19/24 A kérdező kommentje:
Ahol én élek az egész megyébe 2 endokrinológus van.Magánban is fél éves időpontokkal 1 órás busz úttal.A másik is kb erre lehet képes de mire a végére járok kb 1,5 év.Kérdésem inkább azért volt hátha találok olyat aki hasonló helyzetben talált megoldást....
2020. máj. 2. 15:41
20/24 anonim válasza:
Lehet, hogy az edzésed nagyon egyhangú, nem változatos, nem elég megterhelő, de csak tippelni tudok.
Kajából vannak amolyan tipikus zsírégetők, pl. az ananászról olvastam, hogy jó a fogyókúrának, brokkoli elvileg, uborka. Egyél sok zöldséget, és kerüld a cukros és szénsavas üdítőket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!