Hány kg súlyfeleslegtől számítok túlsúlyosnak?
Szia!
Ez nagyon változó szerintem,mert lehetséges,hogy több kiló vagy,de az izom,hiszen az izom eléggé nehéz. Van valaki aki 125 kiló de egy deka zsír sincs rajta.
De vannak ilyen fórumok,ahol esetleg ki tudod számítani a testzsír-százalékodat,viszont az is látatlanból számít.
Rajtam például rögtön hason látszik,minden ember más.
Ne is ez számítson,ha te nem érzed magad jól a bőrödben,változtass. Fejben dől el. :)
Szia !
Attól is függ, hogy te hány kg vagy és ahhoz mondjuk milyen magasság társul. Illetve az 1-es hozzászólónak is igaza van, mert az is számít, hogy az izom vagy csak zsír.
Szóval ez egy többtényezős kérdés :)
Férfiaknál 20% testzsír felett
Nőknél 28-30% testzsír felett
7. Nincs olyan műtét amitől fehérré válasz feketéből, és fordítva. Neki egy autoimmun betegsége volt.
Nem a genetika határozza meg a testzsír mennyiségét. A táplálkozásod és az életviteled határozza meg a testzsír mennyiségét, a genetika maximum anyagcsere gyorsaságot határoz meg. De lassabb anyagcsere nem indok a kövérségre, hozzá kell igazítani az életvitelt.
Gyerekként persze nem rajtunk múlik mit eszünk de 18 felett kövérnek lenni önhiba és igénytelenség.
6,8 úgy ítélkezel emberek felett, hogy fogalmad nincs dolgokról, csak a saját nézőpontodból látsz dolgokat és ítélkezel.
Vannak olyan emberek, akik pl. betegek a tüdejükkel - valószínűleg még életedben nem jártál úgy, hogy ha gyorsabban mész, akkor elkezdesz szédülni, mert nem kapsz normálisan levegőt.
Beszélhetsz az igénytelenségről azoknak is, akik nem tudják megfizetni a zöldséget és a gyümölcsöt. Óóó, igen tudom, a rizs meg a csirkemell is nyerő, stb.
Kb. úgy ítélkezel itt az emberekről, hogy lehet, te is azok között voltál, akik az 5-öst agyonszekírozták a súlya miatt.
Sokkal szimpatikusabb lenne a hozzászólásod, ha sárdobálás helyett inkább segítő szándékkal szólnál hozzá és elmondanád, hogy mi az, ami ideális táplálkozás és nem hizlal.
Kérdező: valóban nem a súlyfelesleg számít: én pl. régebben kissé túlsúlyosnak gondoltam magam, elkezdtem sportolni, úszni, meg futni, aminek az lett az eredménye, hogy egy dekát sem fogytam, ellenben átalakult izommá a testtömegem :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!