Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért fogyok olyan gyorsan...

Miért fogyok olyan gyorsan mikor a fogyókúrámban sokat eszek és keveset mozgok?

Figyelt kérdés
Az a diétám, hogy kerülöm az édességet, zsíros, cukros dolgokat, de rendes kaját eszek, pl. rizs sültcsirkével, hús sali, gyümölcs, cukormentes joghurt, abonett, csilis bab, néha egy fél péksüti vagy kis tészta is jövet, de naponta többször eszek csak keveset. Nagy ritkán még bűnözök is, chips, süti és jó sokat. Tornázni alig tornázok, heti kb kétszer, illetve össze vissza néha elmegyek futni vagy úszni. Sok vitamint szedek. A gond, hogy nem nagyon vagyok éhes, nem bírok sokat enni és a tornáim sem túl megerőltetők, a fogyásom pedig több mint a heti fél kg. most pl. július elején 65,2 volt, 17-án mát 62,3 kg vagyok. Nem szeretnék lógó bőrt.

2020. júl. 17. 09:24
 1/10 A kérdező kommentje:
a futás is kb 5 kiskör egy kisebb parkban, úszni is csak oda-vissza 5ször, többiben pancsolok, a tornáim is kb olyan lassú gyúygtorna szerűek.
2020. júl. 17. 09:27
 2/10 anonim ***** válasza:
32%
A havi ideális mérték a testsúlyod 3 százaléka havonta, azaz a te esetedben 2 kg. Ha ennél többet fogysz, akkor egyél többet!
2020. júl. 17. 09:31
 3/10 A kérdező kommentje:
És ha nem bírok enni? egyszerűen nem kívánom, sőt hamar tele leszek. Minden sóvárgás és megerőltetés nélkül csinálom ezt.
2020. júl. 17. 09:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Ezek az egészséged ételek nem a kalória sűrűsége.

Azaz jóval többet kell megenned belőle, mintha egy pizzát ennél ahoz hogy ugyan annyi kalóriát vigyél be.

Ha valaki hozzá szokott a kalória sűrű ételekhez, akkor könnyen puffadtnak érzi magát és telinek amikor egészséges ételből kb 2x annyit meg kell ennie vagy többet hogy ugyan ott tartson.

A megoldás, hogy ikass be valami olyan ételt, ami megdobja egyszerűen a kalória beviteled.

Azaz pl.: rizs + brokkoli + pulyka helyett, egyél tortilla +pulyka + saláta + egy kis szósz. Azaz lényegében egy burritot.

2020. júl. 17. 10:15
 5/10 anonim ***** válasza:
69%

Most kezdted?

Az elején sokkal több lemegy. Vizet veszítesz, ürülnek a ...hát érted stb.

Később valószínűleg belassul majd.

2020. júl. 17. 10:18
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon hasonlóan gondolkoztam a diétám elején és ugyanez volt az első 1-2 hónapban. Ilyenkor vizet is vesztesz (2-3kg), illetve minél nagyonn a túlsúly, annál gyorsabban megy le. Nekem havi 2-2,5 kilóval kezdődött, de hamar beállt az egészséges 0.5 kiló körüli értékre. Akkor kezdj aggódni, ha két hónap múlva is ugyanilyen ütemben fogysz. Akkor már biztos, hogy aluleszel. Habár nem kívánod, szükségrd van rá és rá kell szoktatnod magad
2020. júl. 17. 10:24
 7/10 anonim ***** válasza:
57%

A szándékolatlan súlyvsztés komoly betegségek tünete is lehet. Vizsgáltasd ki magad, ha összeszámolod a kalóriákat, mozgást, és indololatlan mértékben fogysz.

Az ismeretségi körömben volt olyan, aki fogyókúrázni kezdett, örült, hogy milyen gyorsan mennek le a kilói, mindenkinek dicsérte a gyógyteát, amit használt, aztán sajnos kiderült, hogy rosszindulatú betegsége van. Nemcsak a teától fogyott.

2020. júl. 17. 10:47
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem ne izgulj, kijöhetett azért is egy kicsit gyorsabb fogyás, mert pont így jött ki a természetes súlyingadozás. Ha 2-3 hónapon keresztül túl gyorsan fogynál, akkor próbálj meg valamit változtatni. De szerintem egyelőre minden rendben.
2020. júl. 17. 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
Valami más is van veled mint a sima fogyás, mindenképpen menj orvoshoz, egy teljes kivizsgálásra.
2020. júl. 17. 11:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Amit felsoroltal kajat tele van szenhidrattal. Csinaltass es verkepet. Ilyen étkezés mellett fogyást vagy cukorbetegsêg vagy pajzsmirigy gond okoz.
2020. júl. 19. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!