Megfelelő az étkezésem?
Sziasztok. Igyekszem életmódot váltani, mert borzasztóan kövér vagyok és változtatni szeretnék ezen. 18 éves lány vagyok, 160cm és 81kg. 12 nappal ezelőtt (83kg-osan) kezdtem el odafigyelni az étkezésemre, sajnos a mozgás egyenlőre nem túl rendszeres. Az étkezésemmel kapcsolatban szeretném, ha segítenétek. Nem tudom, hogy megfelelő mennyiségeket eszem-e. Példának itt a mai:
Reggeli:fél tk zsemle;7 karika paprika;1 tükörtojás kevés napraforgóolajon; 3 szelet karaj sonka
Később egy mandarin
Ebéd: 2 púpos kanál főtt rizs; kb 5 falat tepsiben sült csirkemell kevés joghurttal és mexikói zöltségkeverékkel sütve; 4db csemegeuborka
Később egy pohár 100%-os narancslé
5 körül: egy tk kakaóscsiga, ami sajnos nem laktatatott, ezét most eszem egy tk zsemlét egy főttojással, két szelet pulykasonkával , kb egy evőkanálnyi light majonézzel és 10db pirosretekkel. Ezután még tervezek estére kb 150g epret.
Mi a véleményetek?
Reggelre nyugodtan megeheted az egész zsemlét, minek felezgeted?
A csirkemellből miért 5 falatot eszel? Azzal “ártasz” a legkevesebbet, fehérje.
A 100%-os narancslé tömény cukor, laktatni sem laktat, semmi szükséged rá.
Szerintem ne tk kakaóscsigával meg narancslével meg ilyesmi félmegoldásokkal lakj jól, tényleg semmi értelme.
#2 tudom-tudom, igazad van, de kb hetente 1-2 pohár gyümölcslé számomra olyan bűnözés, se próbálok kevesebbet inni
#a zsemle és a csirke pedig azért volt olyan kevés, mert rájöttem, hogy annyival is jól lakom, ezért elég annyi. Bár a csirke általában több szokott lenni, mert emellett azt is tudom, hogy a szervezetemnek szüksége van a fehérjére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!