16/8-as böjtöléssel lehet fogyni?
Nos, 21 éves lány vagyok, 170 cm és 69 kg. Kb. 4-5 kg mínusz a célom. Reggeli nélkül egyszerűen nem tudok élni, (21 év alatt 2x hagytam ki a reggelit, akkor is csak azért, mert vérvételre mentem)de azt olvastam minél hamarabb kezdődik az a bizonyos 8 óra, annál jobb. Átlagban 6kor kelek, ami azt jelenti hogy 2-ig ehetek.
Megfelelő étkezés, és mozgás mellett lehet ezzel fogyni? Vagy jobb a napi 5x étkezés?
Ha ez neked azt jelenti, hogy kevesebbet eszel, mint amennyit felhasználsz, akkor igen, de egyébként nem.
Attól a kalóriamennyiségtől, amitől híznál, egész nap elosztva ennéd meg, attól akkor is hízni fogsz, ha 8 órába "sűríted".
Plusz, 6:00-14:00 időszaki evésben azért megvan az a kockázat, hogy nem feltétlenül a legegészségesebb vagy "leg- kalóriaszegényebb" kaja az elérhető, így inkább nehezítene, mint könnyítene egy diétát, illetve az alvásba bezavarhat, hogy olyan sokkal nem ettél lefekvés előtt.
Nekem nagyon bevált az időszakos böjt, az elején kalória megvonás nélkül lepattant 3 kg, azóta is sokkal könnyebben mennek le a kilók mint előtte.
Az elején tartottam tőle, mert súlyos refluxom van, de mostmár az is rendeződött a böjt miatt.
Az első egy hét kemény, ha utána is nehéznek érzed, akkor hagyd abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!