Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg működő, nem neten...

Tényleg működő, nem neten random talált diéta? Valakinek ötlet?

Figyelt kérdés

Mostmár komolyan szeretnék elkezdeni egészségesen étkezni, természetesen fogyni is, legalább olyan 6-7kilót, de nem tudom milyen diétával érhetném ezt el.

Olyat nem akarok, hogy rákeresek hogy "jó diéta" mert valószínűleg azzal semmit nem fogok elérni.

Valakinek van valamilyen jól összeépített diétája, ami hatásos?

Előre is köszönöm ha valaki megosztja velem!

2019. dec. 25. 19:29
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Dietetikus jó pénzért összeállít neked étrendet. Ehhez adataid, ízlésed, szokásaid is kellenek.

Csoda módszer nem létezik, kevesebb szénhidrát, több zöldség, minimális nassolás, és víz.

2019. dec. 25. 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van bevàlt étrendem, ami szénhidràtszegény, zsírban és fehérjében gazdag tàplàlkozàson alapul. De az ami nekem jó, neked nem feltétlenül.

Egyénileg kell kitapasztalni. Van aki inkàbb kalóriàkat szàmolgat és az jön be neki. Nekem az pl pont nem. De vannak akiknek az az útja a fogyàshoz, ha az energiabevitelt csökkentik. Màsnak meg màs:)

2019. dec. 25. 20:35
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Nekem bevált a kalóriaszámlálás
2019. dec. 25. 23:31
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Olvasás nélkül nyomhatjátok a pirosat! Tessék!

Na szóval működő diéta NEM LÉTEZIK, még ha a guta üti is meg a törzsközönséget.

Minden dita kudarcra van ítélve, mert az a megvonás érzetével jár és kampányszerű.

Nem lehet egy életen át sem fogyókúrázni, sem más hasonlót csinálni.

A rednszeres testmozgás a lagfontosabb. Ez álljon legalább egy kiadós sétából naponta. Nem kell megmászni az Everestet, vagy maratont futni. Mindenki csinálja azt, amire képes, élmnényt ad, nem erőlteti meg.

Rengeteg felpakott mozgásforma van, amit otthon is lehet csinálni, meg közösségben, termekben. Ez sem rossz, de a szabad levegőn a legjöbb.

A másik meg olyan étrend megtalálása, amit szívesen fogyasztas, egyáltalán nem úgy érzed, hogy most muszáj ezt ennem, mert dagadék vagyok, magas a vérnyomásom stb., és ezt KELL fogyasztanom.

Még a súlyos betegség miatti kötött étrendet is úgy kell alakítani, ahogyan írtam. A meghatározott keretek között ugyan, de változatosan, szerethetően.

Ha ilyen gond nincs, akkor egyszerűbb a helyzeted.

Sok zöldség és gyümölcs, fehérlisztből készült pékáruk kerülése, sovány húsok előtérbe helyezése.

Célszerű szakemberrel konzultálnod, mert ezt okosan vele együtt tudod kilakítani, mert függ a lehetőségeidtől, életmódottól, alkatodtól stb.

Ebből következik az, hogy a valakinek van jól összeépített diétája sem ér semmit.

Egyébként ellentmondásba is keveredsz, mert írod, nem akarsz a neten jó diétára keresni, utána meg ilyent kérsz tőlünk.

2019. dec. 26. 08:21
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Végtelenül egyszerű: kevesebb kalória, több mozgás. Ez az egyetlen hatékony fogyókúra.

Az a te dolgod, hogy ezt hogy éred el: kalóriát számolsz, étrendet követsz, kihagyod a vacsorát, több zöldség, elhagyod az üres kalóriáját és nasikat. Futsz, úszol, táncolsz, karatézol, túrázol, stb.

Először találd meg azt a két-három mozgásformát, amit élvezel, és se nasi, se üdìtők.

2019. dec. 26. 09:05
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

A diétáról a fogyókúra jut eszünkbe, pedig már lassan az egészséges étkezést is lehet diétának nevezni, a cukrosoknak is külön diétája van, a fogyás csak a "mellékhatása" . Olyan étkezés válassz, amit hosszútávon tudsz csinálni, különben visszahízod amit leadtál.

Egyszer mikor elkezdtem sovány húsokat enni rengeteg zöldséggel rohamosan fogyni kezdtem. Pedig ettem néha kenyeret is, bár nem sokat, háztartási kekszet is. A lényeg az volt hogy kevés állati zsírt egyek, tehát nem húsmentesen mert ettem csirkemellet ez és halat, csak nem a zsíros részét. Olivaolaj viszont bőven mehetett a salátára. Viszont mindíg éhes voltam, úgyhogy nem tudtam sokáig csinálni. Talán ha nem csak sovány húst ennék működne. Nekem az esti evés is nagyon betesz. Nem azt mondom hogy semmit nem enni estére, csak kevés kalóriatartalmút. Alapból cukros ital kilőve, sok vizet kell inni.

Összességében nekem is a kalóriaszámolás válik be úgy, hogy egészséges is egyben, tehát én nem iszok aszpartám tartalmú italt se.

2019. dec. 26. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:
9%
Ugyanazt edd, amit eddig, csak kevesebbet. Helyette igyál többet, főleg meleg italokat, hogy ne legyen üres a gyomrod sose: az ital mindig kevesebb kalória, mint az étel. És persze mozogj többet, mint amennyit szoktál: szállj le pár megállóval hamarabb, felejtsd el a liftet, ilyenek.
2019. dec. 26. 15:20
 8/10 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, ez egy soktényezős folyamat, muszáj kísérletezni. Valóban akkor fogsz fogyni, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz, de az, hogy miből áll az előbbi, befolyásolja az utóbbit. Attól függően, hogy a te szervezeted milyen állapotban van, mennyire vagy inzulinrezisztens vagy inzulinérzékeny, milyen a bélflórád, más hatással lesznek rád különböző élelmiszerek.

Amiben lényegében minden diéta egyetért, az az, hogy a cukorbevitelt korlátozni kell (különös tekintettel a hozzáadott és egyéb szabad cukrokra), ugyanígy a túl gyorsan felszívódó szénhidrátokat, és a rostbevitelt pedig növelni (ha nem eszel már eleve elég rostot - a legtöbb ember nem). Ez a kettő a kulcsa annak, hogy ne tegyél keresztbe a saját fogyásodnak a cikkcakkozó inzulin- és vércukorszinteddel. Ezen kívül a több mozgás is segít ugyanebben.

Van, akinek már ez elég a fogyáshoz (tehát ha csak a cukorra, rostra, mozgásra figyel, akkor automatikusan kevesebb kalóriát visz be), van, akinek meg nem. Nekik valami további módszert kell bevetni, hogy az összkalóriabevitelt csökkentsék és/vagy a felhasználást növeljék. Válgozó, hogy kinek milyen módszer a leginkább tartható. Általában az utóbbiban kevesebb a "kapacitás", tehát könnyebb naponta 500 kcal-lal kevesebbet enni, mint 500 kcal-t pluszban mozogni, de a vércukorszint-szabályozó hatás miatt a mozgás is fontos.

Ha hosszú távra tervezel, akkor mindebből szokást kell kialakítani, tehát ne egy néhány hónapos kúrában gondolkodj. Eleve tervezd be azt is, hogy hosszú távon hogyan fogod megtartani az eredményt.

2019. dec. 26. 15:25
 9/10 anonim ***** válasza:
20%
Kress rá a Face-n valamelyik Regenor csoportra.
2019. dec. 26. 17:26
 10/10 SzMHZs ***** válasza:
0%
Intenset :)
2019. dec. 26. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!