Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerinted így sikerülhet?

Szerinted így sikerülhet?

Figyelt kérdés

Lenne egy kérdésem, hogy szerinted jó lesz ahogy csinálom vagy mit csináljak akkor?

Jelenleg 17 éves vagyok. A családom egyáltalán nem valami fittness guru ezért nem is foglalkoznak az egészséges ételek elkészítésében sajnos. Heti rendszeresseggel van süti, tésztás kaja illetve hús sültkrumplival, fehér kenyér ilyenek. Van általában persze gyümölcs, zöldség, de kb ennyi. Szóval olvastam azt, hogy igazából lehet enni ilyeneket fogyáshoz is, mert a legnagyobb lényeg a kalória bevitel csak ezeket számolni sem tudom, mert kitudja hogy miből mennyit raknak bele. Szóval elkezdtem a 16:8as diétát qmi anmyit takar hogy 16 óráig nem eszek semmit majd 8 órában ehetek és ebben az intervallumba kell hogy kijöjjön nekem a megfelelő kalória bevitel, így nem fogok tudni nassolni, mert nem lesz rá annyi időm. Így 3x tudok enni. 1x tízórait otthonról majd sulis menza 14körül és egy vacsorát olyan 18 óráig már otthon. Heti 3x kondis edzés illetve heti 2x futok újabban. 191 cm magas vagyok. 111kg szóval erősem le kéne dobnom 25 kilót. Szerinted így sikerülhet, vagy mit csináljak?

(u.i.:elnézésést, hogy ilyen hosszú lett)

#edzés #táplálkozás #diéta #16:8 diéta #fiatalom fogyás
2019. dec. 16. 06:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

szerintem jól csinálod. ha valamilyen tényezőt nem tudsz megváltoztatni, akkor alkalmazkodnod kell hozzá. persze közben próbálhatod a családodat is alakítani az egészségesebb étkezés felé, nekik is csak jót tehet, de ha nem megy, akkor ez van.

ha neked bejön ez a módszer, hogy jó darabig nem eszel és ilyen módon tartod kordában az energiabevitelt, akkor teljesen jó (a sütiből meg nem mindig kell enni :) ).

csak arra vigyázz, hogy ne legyen túl alacsony, a 3 kondis edzés, meg a heti 2 futás szuper (csak óvatosan a súlyoddal meg az izületekkel, de adott esetben nem olyan vészes), de ehhez energia kell. szóval ne vidd le túlságosan a kalóriabevitelt, a súlytartáshoz képest max. 350-500 kalória legyen a deficit, és figyelj a fehérjebevitelre.

sikerülni fog, jó a hozzáállásod - hajrá. :)

2019. dec. 16. 08:06
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 köszönöm szépen. Eddig nagyon jól bírom, már lassan 1 hete csinálom és most kevésbé voltam éhes 10ig. Hamar bele lehet jönni szerintem.
2019. dec. 16. 10:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, szóval jöhet még.
2019. dec. 16. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Hasonló módon voltam mint te, és a következőt szeretném csak írni a tapasztalatokról.

Ha a fehérjebevitel nem támogatja a kondis edzést, akkor "az egyiket el kell tolni a másik irányába" (alacsonyabb terhelés/több fehérje) egyébként egy elég kellemetlen állapot jön létre (kondis fejlődés megáll, egy elég rossz általános közérzet "kíséretében", továbbá a súlyvesztés is megáll, ahogy a szervezettől "lehetetlent kérsz" (javítson ki/építsen izmokat nem bevitt alapanyagokból)), így erre figyelni kell, illetve ha valami hasonló érzésed van, akkor figyelembe kell venni, hogy ez lehet az ok.

2019. dec. 16. 14:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy elmondtad a tapasztaltaidat. Van fehérje porom beveszem majd edzés előtt mindig és akkor remélem nem lesz a fehérjével gond. Meg igyekszek majd húst taláni. Remélem minnél késöbb jön elő az az állapot amiről te beszéltél. Viszont reggelente elég erősen ingerlékeny vagyok. Igyekszek rá majd figyelni, hogy senkit ne bántsak a közérzetemmel.

Egyébként te ezt meddig csináltad, hogy ment ez neked?

2019. dec. 16. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!