Így sikerülhet?
Eléggé nagy súlyfeleslegem van és lekéne adnom minimum 10-20kg-ot.
Így arra gondoltam, hogy mostantól csak kókuszzsírral főzök, mindenféle pékterméket kitaszítok az életemből(kenyér, zsömle, kifli, stb.).
Reggeli gyanánt zabpehelyre gondoltam.
Ebéd: fehér rizs és csirkemell(mindig máshogy készítve, fokhagymásan, tejszínesen, stb.) Itt kókuszzsírra gondolok.
Vacsora: Zöldségek, kevesebb fehér rizs és szintén csirkemell.
Durván 2.000 kcal-re gondoltam naponta, ami most inkább a 3.000 közelében van.
A halakat nem szeretem, próbáltam már a barnarizst is, de az sem jött be. Évek óta már csak ásványvizet iszom, így azzal nem lesz probléma.
Illetve teljes mértékben kitiltom az édességeket és a nasikat az életemből.
Sportot illetően sajnos nincs ötletem. Sokat dolgozom és nagy súlyfelesleggel eléggé nehéz minden és hamarabb kezd el mindenem fájni. S nem akarok napokig sántikálni, mert valamim meghúzódik vagy hasonló.
Soknak tűnik a szénhidràt, de ez nem mindenkinek okoz problémàt. Nekem pl igen így 95 grammnàl nem eszem többet, inkàbb többnyire 80gramm körül. De ha neked belefér akkor oké. Tapasztald ki:) Ha fogysz vele akkor no problem.
Èn betegség miatt nem ehetek sok szénhidràtot. Amit igen az 95%ban zöldségekből van. Így àttértem a zsír alapú étrendre. Sokkal jobban érzem magam és végre sikerül fogyni is. 2,5 hónapnàl és 10 kg mínusznàl jàrok.
Ha tudsz úszni és át tudsz lépni a hülye sztereotípiákon, hogy nem mutathatod meg a tested fürdőruhában/fürdőgatyában, akkor kezdhetnéd azzal. Itt a nyár, nézz utána, egy csomó helyen adnak úszójegyet viszonylag olcsón. Biciklizhetsz is, ha szeretsz. Ha van párod, sétáljatok sokat, nagyon jót tesz a kapcsolatnak is, meg a súlyodnak is :-) Nagyon ajánlom a tartásjavító saját testsúlyos otthoni gyakorlatokat, ha van benned elég önfegyelem a folyamatos végzésükhöz, mivel a túlsúly a gerincet nagyon terheli, és az is fontos, hogy ne a jó testtartáshoz szükséges izmaidat veszítsd el, mikor fogysz.
Ha már kicsit megedződtél és fogytál is, az duplán segíteni fog az ízületeket jobban terhelő sportoknál: eleve kisebb súly-kisebb terhelés, de ráadásul ha edzettebb vagy, akkor ügyesebben, precízebben tudod kivitelezni a gyakorlatokat, és emiatt is kisebb terhelést kapnak az ízületek. Legalábbis én szubjektíve így éreztem.
Még egy apróság: ha nem vagy inzulinrezisztens/cukorbeteg stb., akkor kétszer is gondold meg, hogy teljesen száműzni akarod-e az édességet az életedből. Nekem fontos szempont volt, hogy ha már elértem a vágyott súlyt, akkor meg is tudjam tartani, de az már kevesebb számolgatás, macera, odafigyelés legyen. Ezért most is rendszeresen eszem édességet, így megtanulom, hogy mennyi fér bele, és hogyan tudom megoldani, hogy éppen annyit egyek. Pl. minden nap viszek a munkahelyemre 1 db csokis kekszet (kb. 25 g-os). Jól esik ebéd után, és ha ezt nem enném, akkor rendszeresen "elgurulna a gyógyszer" és betolnék egy menzás sütit 500-600 kcal értékben, vagy egy egész zacskó kekszet. Ezt a rendszert akkor is fogom tudni tartani, ha már lefogytam.
A szénhidrátcsökkentést kipróbálhatod, sokaknak bejön, de azért azt is tudd, hogy nem életbevágóan szükséges. Én kb. 200 g szénhidrátot eszem egy nap, de ennél többet is tudtam fogyni. A cukorral viszont jobb, ha óvatos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!