Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 30kg kilotol megszabadulva...

30kg kilotol megszabadulva logni fog a borom?

Figyelt kérdés
Lassan 17 éves lány vagyok és most határoztam el hogy 85kgról le szeretnék fogyni 55-60ra. Úgy tervezem hogy napi 1200kcal-át eszek, próbálok minél egészségesebben étkezni, és az üres kalóriákat elkerülni. Mellette szeretnék zumbázni napi egy órát, meg ha az edző végre tart edzést akkor teniszezni, nyáron kijártunk magunktól is, de mivel nincs beltéri pálya mostmár nem tudunk kijárni barátnőmmel, mivel csak az edző tudja elintézni hogy valamelyik suli tornatermében ingyen tudjunk gyakorolni. Ja igen, teljesen eltértem a kérdésemtől. Szóval így a bőröm lógni fog ennyi idősen, vagy visszahúzódik? Vagy mit csináljak még, hogy majd biztosan vissza húzódjon?
2019. nov. 24. 01:46
 1/9 A kérdező kommentje:
Igen a kg es a kilo ugyanaz, nem figyeltem bocsánat.
2019. nov. 24. 01:47
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

Milyen magas vagy? Nem biztos, hogy van rajtad 30kilo plusz suly. De ha van, akkor nem zumbaval kellene kezdened, sem tenisszel, mert szetcseszi az izuleteidet. Kezdj uszassal inkabb vagy hosszabb, gyorsabb setakkal.

A kaloriat emeld fel 1300ra, vagy akar 1400ra is, ne siess sehova.(Edzos napokon 1600is mehet siman) Minel gyorsabban fogxsz, annal kevesebb ideje van a borodnek regeneralodni.

Figyelj, hogy magasabb feherjetartalmu eteleket fogyassz, kulonben az izmot fogja bontani a szervezeted.

A kerdesedre konkret valaszt nem tudok adni, hisz nincs tapasztalatom. Viszont olvasgattam mar hasonlorol, keves ember irta, hogy tokeletesen visszahuzodott a bore, de volt olyan! Tehat ne felj belevagni, fiatal vagy, ilyenkor neked sokkal jobbak az eselyeid. A lenyeg, hogy inkabb lassabban probalj meg fogyni.

Sok sikert!:)

2019. nov. 24. 02:10
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Szia én elég sokat fogytam már életemben, így tudok tanácsot adni.

Nem mondom hogy full sikeres voltam, mert eleinte keveset értettem a fogyásból és nagyon sokat hibáztam.

Egyébként 119-ről indultam, most 86 vagyok.

A kalóriaszámolás egy remek dolog, de van egy buktatója.

Mégpedig csak egyenletes vércukorszinttel működik.

Pár éve mikor nekiálltam, én is 1200-at találtam ki magamnak, kávéval és csokival indítottam a napot, és semmi gond nem volt, mert a szervezetem egyensúlyban tartotta a vércukorszintem.

Akkoriban otthon voltam nagyrészt, és napi 1200 kalória mellett, három hónap alatt fogytam 20 kilót.

Baromi büszke voltam magamra, és kicsit azt hittem, én jobban tudom mint az összes fogyókúrás tipp itt vagy máshol.

Akartam fogyni tovább is, de elbíztam magam, és jött egy hírtelen rossz élethelyzet, így egy év múlva, ismét 120 kiló voltam.

Akkor már dolgoztam és rengeteget mászkáltam a munkahelyemen, gondoltam ismét nekiugrok az 1200 kalóriának.

Hát nem működött...

Három hétig szenvedtem és alig fogytam valamit.

Utólagos tapasztalat, hogy erős fizikai aktivitás mellett, gondolom a szervezet inkább tartalékol és nem enged.

Azóta sokszor nekiálltam, majd elengedtem, bár azóta már bőven 100 alatt vagyok.

Amit én elrontottam, hogy kiszámoltam kalkulátorral, hogy az ideális testsúlyom 65 kiló, és egyből 65 kiló akartam lenni.

Nem fog menni, bontsd szakaszokra a diétát, előszőr legyen a 78-80 a célod, aztán onnan a 72-75, és így tovább.

Tudom hogy úgy akarsz kinézni azonnal mint minden más lány, de ennek megvannak a lépcsőfokai.

Amikor eléred a 78 kilót, és veszel pár új ruhát, akkor már más embernek fogod érezni magad és rá fogsz jönni, lehet még messze a cél, de ez is fantasztikus.

A bőröd, saját tapasztalat alapján tud adaptálódni a fogyáshoz, de itt jön képbe a sebesség, lassan tud.

És ha egyszer megereszkedett, onnan sokkal nehezebb visszafeszesíteni, mintha fokozatosan fogytál volna.

Egyébként nekem a biciklizès rengeteget segített, több centis lógó bőrt is szépen kifeszesített.

Az étkezés a zsírbontásban segít, a testmozgás a bőrfeszesítésben és izmozatban, a kalóriaszámolás alap, de csak egyenletes vércukorszinttel működik azaz kerülnöd kell az olyan dolgokat amik megdobják, és lassan felszívódó szénhidrátokat kell fogyasztanod, amik egész nap folyamatosan látnak el energiával. Mert ha leesik a vércukrod akkor is lassul illetve leáll a fogyás.

Értelem szerűen ha sportolsz, és mellette 1200 gyorsabban felszívódót eszel, könnyen leeshet.

Akkor meg csak kudarcélmény lesz.

2019. nov. 24. 06:02
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
En 87kg-rol fogytam 56kg-ra 23 evesen es egyaltalan nem log a borom, sot meg kockas is lett kicsit a hasam. :) Szerintem ez genetikatol is fugg.
2019. nov. 24. 07:36
 5/9 A kérdező kommentje:

165cm vagyok es mar lassan 2 eve teniszezek szóval azt nem szeretném abba hagyni😅

#4 hogyan fogytal le és mennyi idő alatt?

Amúgy mindenkinek köszönöm a válaszokat

2019. nov. 24. 10:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Fel ev alatt fogytam le, ugy, hogy csokkentettem a szenhidrat bevitelem.
2019. nov. 24. 10:13
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem próbáld ki ezt a dietat---->

[link]

Mellé ha tudsz akkor eddz írhatsz privátba és ha gondolod küldök par könnyebb edzés formát nekem segített

2019. nov. 24. 10:28
 8/9 aparalyza ***** válasza:
20%

A fogyásnál a vízháztartásra, a vitamin pótlásra, a nyomelemek bevitelére és a só (NaCl, KCl) egyensúlyra is figyelni kell.

A fogyás alatt néha éhesnek kell lenni, viszont fizikai megterhelésnél nem szabad előidézni.

Rendszeresen (egy nyugodtabb napon) csak folyadék bevitelt ajánlatos tenni. Nem önmegtartóztatóan csak vízivásra gondolok, hanem a szilárd ételek drasztikus mellőzésére. A folyadék lehet leves, rostos gyümölcs, stb.

A bőr meg genetikai kérdés, a sok mozgás javít, az egyenletes tempó segít, a bőr számára hasznos táplálék áldás a fogyni vágyónak.

A természetes adottságokat nem lehet kikerülni,így egy határ elérése után már inkább árt az ember magának.

2019. nov. 24. 11:48
 9/9 anonim válasza:
69%
Én nálam olyan 8kg minustol mar csúnya a böröm
2019. nov. 24. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!