Kezdőoldal » Fogyókúrák » Dukan diéta » Miért nem fogyok?

Miért nem fogyok?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és 83 kg. Már 3 hete csinálom a diétát, egy hetes volt a bevezető szakasz és naponta váltogatom a fehérje és zöldség napokat. De mindössze 1 kiló ment le. Heti négyszer sportolok meg előtte is sportoltam, nem bűnözök, szigorúan betartom, nem is eszek sokat. Min kéne változtatnom?
2012. dec. 14. 21:48
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Primitív, teljesen zárkózott gondolkodású és szemellenzős embereknek tartom a dietetikusokat. A meglátásaikat és a tananyagukat is.
2013. júl. 11. 14:04
 32/36 inga77 válasza:

Ja, és ketogén diéta azért nagyon speciális esetekre van- a szénhidrát megvonása komoly indokkal történik.

Nem azt állítottam, hogy nincs más szénhidrát forrás, mint a kenyér meg a tészta, hanem azt mondtam, hogy kell és szükséges. De arányaiban és minőségében kell megválogatni.

2013. júl. 11. 14:06
 33/36 anonim ***** válasza:

Speciális eset: nem tartok igényt a magas inzulinszintre, mert spórolok a hasnyálmirigyem béta sejtjeivel.

Vagy szimplán mert olybá tűnik alacsony inzulinszint mellett a legalacsonyabb a gyulladásszint a testünkben és elég ígéretes gének aktiválódnak alacsony inzulinszint mellett.

Saláta - szénhidrát. Elfér ketogénben is.

2013. júl. 11. 14:45
 34/36 inga77 válasza:

Elfér persze, de egy 15 évesnek egy olyan diéta 'csakúgy' nem kellene, hogy megfeleljen, amit amúgy epilepsziásoknak lett kidolgozva.

Olyan étrend kell egy tinédzsernek, amire úgy tud átállni, hogy ne érezzen kényszert a rossz szokások újrafelvételéhez. Persze, kinek hiányzik a diabetes vagy akár az inzulinszint kóros kilengése- ezzel egyetértek. De annál több faktor is van, mint a szénhidrát, mint egyedüli bűnös emlegetése.

[link]

És persze rengeteg tanulmány van arról, hogy el lehetne hagyni a búzaféléket az étrendből, és lehet ennek az oldalnak is igaza van: a kettő között kellene az élhető diétát megtalálni. Én pl a cukros pékárukra vagyok kiakadva, hogy minden gyerek azzal kezdi a napot és délelőtt ez az egyetlen energiaforrásuk. (tisztelet a kivételnek). Egy gyerektől nem lehet elvárni, hogy ne egyen meg egy szendvicset napközben, mikor másra nincs is lehetősége, de meg lehet tanítani, hogy a délelőtti kenyér mellett legyen legalább kétszer annyi más élelmiszer is. Egy idő után be lehet építtetni, a zöld salátát délelőttre és átszoktatni arra, hogy ebédhez fölösleges a menzás kajához kenyeret enni. De hogy semmilyen szénhidrát forrás nem jó csak ami a zöldségben és a gyümölcsben van, az azért nem élhető minta. A túlzásos diétát pedig 6 héten belül a nagy átlag fel is adja.

2013. júl. 11. 20:25
 35/36 anonim ***** válasza:

Sima hús-zöldségevés már megelőzi a legtöbb krónikus betegséget:

elhízást, autoimmun gyulladásokat, diab-ot.

Én azért vagyok gabona, tej és gyors szénhidrát (keményítő) ellenes, mert ezekkel a betegségekkel lehet összetársítani őket. Egyszerűbb így 15 évesen, 5 évesen és 55 évesen is.

Egyetérteni nem muszáj, több véleménytől, látásmódtól okosabb lesz a kérdező :)

2013. júl. 11. 22:25
 36/36 anonim ***** válasza:
Aki nagyon szeretne lefogyni annak ajánlom: napi kaja: 1 db kifli , 1 paprika, 1 alma, 10 szem szolo, vagy áfonya. Ezt a kaja mennyisége oszd be egy napra, két hét után garantáltan 5 kg ot fogysz. Es ne mondja nekem senki hogy nem tud lefogyni, Dehogynem, csak nem kell enni, épp annyit hogy éhen ne hallj.
2013. szept. 11. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!