Miért nem fogyok?
A kajától lesz energiája, ereje..
De amitől elhízik, az nem kaja.
Tarts ki! Be fog indulni a fogyásod, lényeg, hogy napi 5x étkezz és ne koplalj. minden nap tornázz reggel, este. Megéri 1/2 órával előbb felkelni, meglesz a hatása.
Sok sikert!
A kemény akaraterőre valló de fölösleges célok.. hagy ne mondjak véleményt.
Ha nem eszel keményítőt, akkor minek a kalóriahatár? Persze hogy nem fogysz, ha lelassul az anyagcseréd. 1200 kalóriával nem laksz jól, nem eszel elég zsírt stb. Ez nem módszer, már ha komolyan vesszük a témát. Én most komolyan veszem, ezért írom így le kerek-perec.
Ha húst és zöldséget eszel, akkor jól kell laknod, viszont így komoly egészségre, egészséges fogyásra tehetsz szert.
A fehérjeport meg felejtsd el. Minden vacak tejterméket. Azért eszel húst, hogy ne kelljen ilyen ócska vackokkal szórakoznod!
Nem is csodálom.
A Dukan diéta a fehérjére összpontosít, de a zsírra már nem, noha az elengedhetetlen része az étrendnek.
A fehérje és zöldség napokat nem váltogatni kell, hanem összeegyeztetni naponta a két ételcsoportot.
Ha nem eszel sokat az nem gond, viszont ha nem eszel eleget, akkor az már igen. Lehet, hogy nem teszel különbséget a kettő között és akkor oda jutsz, ahova egy ismerősöm is, hogy irtó keveset eszik naponta, de csodálkozik, hogy stagnál a súlya vagy éppenséggel hízik is picit. Hát ez azért van, mert a szervezet tartalékol és az anyagcsere lelassul. Étkezni normálisan kell, különben minden folyamat felborul.
A fogyás folyamatában van egy olyan időszak, amit kiegyenlítődésnek hívunk: a szervezet még emlékszik a régi önmagára és a sejtmemória ezt az állapotot szorgalmazza visszaállítani. pl Úgy, hogy lelassul az anyagcsere (az 1200Kcal sztem túl kevés pl).
A te esetedben nem meglepő, hogy 13 leadott kiló után nem mozdul a súlyod: most még védi magát a test azzal, hogy az sejtmemóriában lévő 'adatok' alapján akar működni.
A tejtermékekkel vigyázz, mert magas a zsírtatalmuk és egy egységnyi zsír 4x annyi kalóriát tartalmaz mint egy egységnyi szénhidrát. Helytelenül mindenki a szénhidrát teljes visszavonására összpontosít, pedig a minőségi szénhidrát (rizs, édesburgonya) kell az agyműködéshez. A turmixokkal vigyázz, beszélj egy hozzáértővel, mikor/hogyan kell fogyasztani őket.
Az étrendeden kell változtatni ez biztos: új variációkat beiktatni, új ételeket bevezetni, hogy a megszokottól eltérés megszűntesse a stagnálást- pl olyan zöldségek, amiket sosem ettél, rukkola, articsóka, stb. Az étrend 65-70%-osan fontos a fogyókúrában.
Ilyenkor szoktam javasolni egy háziorvosi látogatást- vérképet, vizeletvizsgálatot érdemes csináltatni, megnézni van-e hiánybetegséged még mielőtt továbbterhelnéd magad. Majd terheléses vizsgálatot is lehet kérni- ahol a szív, tüdő kapacitást is megnézik. Dietetikushoz is lehet beutalót kérni.
Fontos még az éjszakai 8 óra alvás, egyhuzamban. Van olyan vendégem, akinek ez az 'apró' változtatás szüntette be a stagnálást.
Keress olyan edzőt, aki az étrendhez is ért.
Sok sikert! 2 év kell egy 'új' súlyhoz, hogy az állandósuljon: ez a rossz hír :)
" pedig a minőségi szénhidrát (rizs, édesburgonya) kell az agyműködéshez"
Nem, ez nem igaz. És erre elő lehetne hívni tucatnyi ketogénező embert, akik napi 30g szénhidrátnál nem esznek többet. Nem rizzsel, hanem ez is zöldségekből nyert rostokkal.
Kíváncsi vagyok akkor a sejtmemóriás állítások vajon igazak lehetnek-e vagy csak valami újabb óriási tévhit terjesztés.
Amit leírtam az tanított és tanult tananyag, és úgy szoktuk előadni, hogy érthető legyen. Lehet szakkifejezésekkel brillírozni, de minek, itt senki sem professzionális szakember akar lenni.
Nem szabad egyik ételcsoportot sem kivonni az étrendből; totál ellene vagyok a szénhidrát teljes elhagyásának- lehet ez ügyben dietetikussal is beszélni. Rizst, és édesburgonyát, pedig a testépítők is fogyasztanak; az ő alapelveiket pedig egyetemen tanítják.
Nyilván nem fogom itt a teljes testépítés-diéta alapelveket ismertetni, az itt elhangzott téves megjegyzéseket kívántam érthető módon megcáfolni. Direkt tévhiteket nem terjesztek, szép is lenne ha a munkámban gyerekmesék alapján dolgoznék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!