Kezdőoldal » Fogyókúrák » Atkins diéta » Ketogén diéta alatt lehet...

Ketogén diéta alatt lehet fogyasztani ezt a kenyeret? Lipotipekseg.hu/termekek/? id=pro-body-kenyer-025 csak 6 g ch-t ír, és nemigen tudom máshogy megoldani a kajálást csak h jól megpakolnám kolbásszal, sajtal stb. Egész nap oda vagyok

Figyelt kérdés

2014. jan. 19. 20:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha jó minőségű az a zsír, amit fogyasztasz, akkor valóban hatásos lehet a dolog. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy a zöldségekben, gyümölcsökben és gabonafélékben található meg az a rengetegféle vitamin, amire a testednek nap mint nap szüksége van. Semmilyen tápanyagot nem szabad megvonni magadtól, mert betegség lesz a vége. A ketózis nem egy pozitív dolog, ezért furcsa hogy éppen ilyen nevet adnak egy egészségesnek kikiáltott diétának.

A test működéséről: nos éppen ez az, hogy a optimális működéséhez nem mindegy, hogy mikor mit és mennyit eszel. Ha folyamatosan arra kárhoztatod a hasnyálmirigyedet, hogy tripszint és lipázt termeljen, a májat arra, hogy epét, akkor egy idő után ezek kimerülnek. Nem mondom, hogy mindenáron egyél szénhidrátot, de zöldséget és gyümölcsöt bőven szabad, amennyi jólesik. Az olajos magvak eléggé koncentrált anyagok, vigyázni kell velük mert nehezen lebonthatók, nem érdemes jóllakásig falni őket. 300 gramm dió szinte fedezi a napi energiaszükségletet, de kétlem hogy ez jóllakottságérzéssel töltene el egy egész napra. Nem kell annyira félni a szénhidráttól, mint amennyire beharangozzák, mert a szervezeted képes kb. 500 grammot glikogénként elraktározni a májban és az izmokban. Ez azonnali, könnyen hozzáférhető energiaforrás a testednek. Kell a hirtelen fizikai megterhelés, a stressz leküzdéséhez, az agyad pedig egyedül szénhidrátot, glükózt képes energiaforrásként felhasználni. A túlzott szénhidrátfogyasztás a zsírraktárakat bővíti és inzulinszint-ingadozást okoz, ezt aláírom, de teljesen kizárni sem szabad, még sportolóknak sem, nemhogy a hétköznapi embernek.

2014. jan. 20. 21:13
 12/17 anonim ***** válasza:

A ketózis nem rossz állapot.

" Ha folyamatosan arra kárhoztatod a hasnyálmirigyedet, hogy tripszint és lipázt termeljen, a májat arra, hogy epét, akkor egy idő után ezek kimerülnek"

Hát ez jó! Ha szénhidrátot eszem, és inzulinra lesz szükség (sokra) akkor a b-sejtek merülnek ki és leszek inzulinhiányos. Ha zsírt vagy fehérjét eszem, akkor az emésztő enzimek fogynak ki.

Komolyan, én már megtapasztaltam pár dolgot az életben, szerintem erre a körre elég is volt, hol van a legközelebbi elefánttemető.. mielőtt mindenből kifogy a testem..

Glikogént glukoneogenezis során úgyis állít elő a szervezet, aki ketogénen eszik annak is.

Húsevőknél meg nem fogynak ki a zsír-fehérjebontó enzimek. Epe sem, sőt eléggé jónak tűnik, ha az epehólyag rendszeresen ürül (és nem pang, mert ott sűrűsödik. ha nem ürül az sem a koleszterin anyagcserének, sem az epeköveknek nem tesz jót)

2014. jan. 21. 09:14
 13/17 anonim ***** válasza:
Glükoneogenezisben glükózt állítasz elő fehérjéből, nem pedig glikogént. Megjegyzem ez sem egy természetes állapot, sok energia felhasználását igényel a test részéről. Kortizol hatására megy végbe és a szervezet stresszként éli meg. Lehet így élni, persze, de az emberi test nem erre lett teremtve.
2014. jan. 21. 15:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Hanem mire lett teremtve?

Az emberiség történelme nagy része alatt nem jutott sok finomított szénhidráthoz növénytermesztés nélkül. Sok keményítőhöz vagy cukorhoz.

A többit nem értem, glükózt úgyis állít elő a szervezet, abból képződik glikogén, ennyi.

Arany középút pedig: sima lowcarb paleo. Se nem ketogén, se nem fogyaszt direkt keményítőt, elég ch-t fogyaszt zöldségekből hogy ne legyen ketózis, senki sem szólhat be rá.

2014. jan. 21. 23:11
 15/17 anonim ***** válasza:

Jó, értem én, és elismerem. Ez a diéta messzemenően jobb mint a legtöbb. De ennek is megvannak a maga hiányosságai. Nem enni túl sok keményítőt és cukrot, ez már önmagában is sokat segít. De még mindig nem az elérhető legeslegjobb állapot. A zsír és olajos magvak napközben kielégítő, de estére már nem árt egy kis szénhidrát sem.

Az ősember sem csak magokon meg zöldségen élt, evett az kukoricát, burgonyát meg rizst is. És ettől még nem lett baja. Finomított szénhidrátok, színezők és adalékok, ezek károsak egyértelműen, de ettől még nem kell a szénhidrát összes formáját elítélni. Mert mégis mi értelme lenne? Energia, vitaminok és fontos tápanyagok. Ettől fosztod meg a szervezetedet, ha teljesen kiiktatod a rozst, árpát, rizst és a többi gabonafélét.

Egyszóval értékelendő dolog, hogy tenni akarsz az egészségedért, és ha te így jól érzed magad, akkor a világért sem akarlak ráerőltetni valami másra. Mert még így is egészségesebben étkezel az emberek jelentős hányadánál. Én csak azt mondom, hogy ez a diéta sem szentírás, és azon görcsölni, hogy akkor most éppen miben pontosan hány gramm szénhidrát van - felesleges.

2014. jan. 22. 19:02
 16/17 A kérdező kommentje:
Kb 70% zsìr 30% fehèrje arànyban eszem. Nem vagyok kövèr. 185/75f szàlkàsìtok jelenleg. Ès nem konstans keto. Ciklikus ketogèn dièta (ckd) keress rà!
2014. jan. 24. 15:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Fogyáshoz nem rossz ez a diéta, amennyiben nem viszed túlzásba a fehérjéket és nem iktatod ki teljesen a szénhidrátokat. Ha erősíteni akarsz, akkor viszont nem árt ha kicsit emeled mind a fehérjék, mind a szénhidrátok adagját. Egyszerűen csak azért mert a tested ezt szereti, ehhez van a legjobban alkalmazkodva. Le tudja bontani a zsírokat és abból is tud energiát szerezni, igen, de minek? Ha azt mondod, hogy nem kifejezetten a zsírcsökkentés a cél, akkor szerintem teljesen felesleges erre kárhoztatnod a testedet. Adj neki végre rendes tápanyagot! A szénhidrátot jobban fel tudja használni energiaforrásként - többek között izomépítésre is. Több zöldség, több gyümölcs: több vitamin. Több vitamin: hatékonyabb anyagcsere.

A fogyás lebontó jellegű folyamat, míg az izomnövelés felépítő. Nem akarod visszahízni a leadott kilókat, ezt is megértem, éppezért nem szabad itt sem túlzásokba esni. Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, de ha a józan eszedre hallgatsz, akkor sikerülni fog. Figyelj a testedre és azt add neki, amire vágyik és amit megérdemel. Ne foszd meg magad semmitől, mert a tested mindig sokkal jobban tudja, hogy éppen mire van szüksége.

2014. jan. 24. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!