Kezdőoldal » Fogyókúrák » Atkins diéta » Egy hete kezdtem el az atkins...

Egy hete kezdtem el az atkins dietat es meg egz dekat se fogytam. Miert van ez? Mindent szabalyt betartok. Tudnatok erre magyarazatot?

Figyelt kérdés

2013. okt. 3. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:

én is ilyen vagyok...

itt egy cikkrészlet:

Hormonális típusok avagy testalkat szerinti tipizálás

Petefészek típus

G-Gonadal - petefészek (csak nőkre jellemző)

A petefészek típusba tartozó nő a csípő alatt teltebb, mint felette. Ő a tipikus körte típus. Hasa relatíve lapos a hátsó fertályhoz képest. Inkább combra, fenékre hízik. Tenyere hosszabb, mint az ujjai, melyek vége lekerekített. Reggel is energikus, de legjobb formáját este nyújtja. Betegségei a hólyaghurut, mellcsomók. Érzékeny típus, szeret tanítani. Lobbanékony.

A petefészek típus serkentői a zsíros és fűszeres ételek. A fűszerek értágulatot okoznak, így fokozzák a keringést a kismedencében, amely több hormon termelését is kiváltja. Az ilyen ételek az amúgy is domináns petefészket erősítik, így ezek fogyasztása rontja az anyagcsere egyensúlyát.

Javasolt táplálkozása:

Ajánlott a vörös húsok, illetve a krémes, zsíros ételek kiiktatása. A zsír az ő fő ellensége. A csirke, hal és tojásfogyasztást is mérsékelje, bár ezek jobbak, mintha zsíros húsokat enne. A tejtermékek megengedettek számára, mivel az az agyalapi mirigyet stimulálja, így ellensúlyozva a petefészek dominanciáját. Fehérje pótlásként így a tejtermékek a legideálisabbak számára, de ezek közül a zsírmenteseket válassza. Fűszerek közül csak a zöldfűszerek (petrezselyem, bazsalikom, tárkony, zsálya stb.) használhatók, az erős fűszereket kerülje és bánjon csínján a sóval is. Szénhidrátok közül a teljes kiőrlésű gabona és a gyümölcsök jók számára, mivel ezek inkább a pajzsmirigyet stimulálják. Reggel egy kávé vagy tea is megengedhető részére akár cukorral, mézzel is.

Összességében a vegetáriánus diéta igen jó számára, melyet tojással és tejtermékekkel (illetve tofuval) egészíthet ki.

Reggel és délben valami könnyűt egyen (ha nem így tesz, egész nap éhes lesz), a vacsora viszont legyen kiadós. Ezzel elkerüli, hogy éjszaka kívánós legyen, hiszen a domináns petefészek akkor aktív.

Nassolás szempontjából veszélyes időszakai a késő délelőtt és a késő este. Ekkor kerülje a nasit, de ha nassolni akar egyen gyümölcsöt, vagy igyon vöröshere teát.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a táplálék összetételét inkább az anyagcsere típusa határozza meg. A hormonális típust inkább a tiltott ételek és a napszaki ételmennyiség szempontjából kell figyelembe venni, főként, ha valaki fogyókúrázni szeretne.

2013. okt. 3. 20:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy tejterméket nem fogyasztok. Ezt ötvözöm a paleoval, és végre elkezdtem fogyni. (mondjuk nekem nincs nagy feleslegem)
2013. okt. 3. 21:00
 3/6 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Az szokott a gond lenni, hogy hirtelen leesik a kalóriabevitel, azaz keveset eszel, a szervezeted meg éhínségre készül (viccesen mondva) és tartalékol. Valszínű nem vagy már nagyon fiatal és nem az első diétád... türelem. Egyél többet, 1500 alatt nem szabadna diétázni.

Sok sikert.

2013. okt. 4. 17:16
 4/6 A kérdező kommentje:
szoval szerintetek ha turelmesen tartom tovabb az elso fazist akkor elobb utobb beindul a fogyas. amugy 26 eves vagyok es ezelott 4 evvel mar fogytam 15 kilot az atkinssel amibol 2 szedtem vissza.most le szeretnem adni a maradek 10 kg-ot. turelmem van csak nem tudom h kb mikor indul el a fogyas ilyen esetekben
2013. okt. 8. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Az első diétánál leépült az izmod nagy része, és zsírral helyettesítődött. Ezért nem látszik most a mérlegen látványos változás.
2013. okt. 13. 21:31
 6/6 pupak84 válasza:
egyébként az atkins könyvet átírták már párszor,nekem van egy 10-13 éves fénymásolatom az atkins-diétáról- és sok dolgoban különbözik attól ami a könyvben van,Nemtudom miért van ez-???én a fénymásolt atkins diétával fogytam 20 kilót, másfél év alatt- voltak hónapok mikor egy dekát se fogytam- most is atkins alapján étkezek,de most nem annyira durva alacsony a ch-és edzek mellé! ha érdekel szivesen oda adom bárkinek akit érdekel,kb 5 oldal az egész.
2013. nov. 14. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!