Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartásnak van maximuma?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartásnak van maximuma?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Úgy néz ki hogy a feleségemmel szétmegyünk. Van 2 kisgyerekünk. Én kb 480ezer nettót hozok haza, a nejem vállalkozó így az igazolható jövedelme kb. minimálbér vagy annál kicsit több.

Kérdésem az lenne, hogy ha szétmennénk, akkor nekem a jövedelmem 40%-át le kell tennem mint gyerektartást, vagy ennek van maximum összege is? Az igazat megvallva nem hinném hogy havi 200 ezret mind a gyerekekre költené, én meg nem kívánom az Ő és az új párja életét finanszírozni miközben nekem maradna havi 100 élni.

Van erre valami jogszabály hogy az apát ne lehetetlenítsék el? Én is szeretnék új életet kezdeni de a maradék havi 100 ezerből ami maradna a gyerektartás és az albérlet után nem hinném hogy ez menne holott nem keresek rosszul…

Köszi előre is a válaszokat!

2018. nov. 16. 20:33
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
53%
Nehezebb ismerkednie minőségi szexhez jutnia, számoljatok akkor mindent bele.
2018. nov. 16. 22:28
 32/36 anonim ***** válasza:
57%
Érdekes, hogy nagyon sok esetben a válás után azzal jön az apuka, hogy akkor majd én nevelem a gyerekeket. Viszont van itt egy olyan kategória, hogy "gyerekvállalás, nevelés". Nos ott a kérdezők és válaszolók kb. 98 %-a nő. Kb. ennyire érdekli az apukákat a gyereknevelés, a gyerekekkel kapcsolatos problémák.
2018. nov. 16. 22:41
 33/36 anonim ***** válasza:
67%

En pl amikor valtam, akkor terhes voltam, acsak a gyed volt a jovedelmem. Kesobb mar csak a gyes.

Kerdezo logikajan haladva ha anyuka jovedelme 25.000ft apukae 400.000, akkor apa ne adja a jovedelme 30-40%at hanem csak annyit amennyit az anya is bele tud adni. 2evig a tartalekainkbol eltunk +gyerektartas, mire talpraalltam. Viszont utana fordult a kocka, apuka fizujanak 2szereset keresem plusz en nevelem a gyerekeket. Ahogy jol jott az az osszeg amikor melyponton voltam, most en nem kotelezhetem es nem is akarom ot arra h igazodjon a beleadott osszeg az en keresetemhez. 2nap alatt keresem meg a gyerektartas osszeget, amit egy honapra ad ugye. Oszi teli honapokban 2nap bebiszitterre eleg h a munkahelyem ne ruhjon ki ha beteg vmelyik gyerek. Ebben nincs benne sem a gyogyszer sem az ejszakai apolas v az ejszakai ugyelet. Es altalaban nem gyogyulnak meg 2nap alatt. (Nagymama nincs,fizetnem kell egy nonek napkozbenre)

Sot tovabbmegyek a birosag szoban kikototte h most (5eve) ennyi, de azert majd figyeljunk az inflaciora 18ev mulva legyen magasabb az osszeg. 1000% h ugyanennyit fog beleadni 13ev mulva is, szerencsere mar nem szamit.

Soha nem tukrozi az atlag gyerektartas azt az extra erofeszitest amit az anya beletesz a gyereknevelesbe miutan az apa lelep.

Tisztelet a kivetelnek es emelem kalapom azok elott az elvalt apak elott akik valas utan is normalis es rendszeres kapcsolatot apolnak a gyermekeikkel es foleg erzelmileg tamogatjak oket. Es azoknak az anyaknak akik ha elhagytak oket akaratukon kivul, akkor a gyerekeik erdekeit nezik es normalis es rendszeres kapcsolattartast engednek a gyerekeiknek az apaval.

Soha senki nem fogja tudni megfizetni a kozosen eltoltott ido kieseset.

Tok mindegy h hany %a az apa jovedelmenek.

2018. nov. 17. 07:57
 34/36 anonim ***** válasza:
54%
Csak a szemléltetes kedveert, én 30-30-at kapok gyt gyanánt. A gyerekek nekem alapitvanyi sulival különórákkal albérlettel és ételallergiával a kettő együtt 240e Ft-ba van (számolom) kb. de nyaron több a taborok miatt, sulikezdés előtt. Mivel a gyerekek nem hajlandok menni hozza, ezért fel eve a szabadidőm a nullara redukálódott: melo minden nap, este főzes, lecoatnezes, beszélgetes, fekves.....Hetvege edzesre viszem oket, de magamra egyedül nulla idő jut mindig velem vannak. Félreertes ne essék nem panaszkodom, jol elvagyunk, csak erzekeltetni akartam. Hogy az apjuk erre kepes lenne e? Kizart. Biztos van olyan apa aki igen, de egyelore nincs a kornyezetemben. A gyerekeknek minden igy volt a valas elott is, semmi luxussal nem toldottuk meg, de sulit valtani nem vagyok hajlando csak mert nem futja ugy.... az oktatasba befektetesbe egyszer ugyis megtérul.
2018. nov. 17. 08:06
 35/36 Bence_ ***** válasza:

Rengeteg pasi nyugodtan lelép mert tudja, hogy jó az anya és majd megoldja.

Kérdező nyugodj meg, vallásnál mókás ezt hallani.

Amit a felek beadnak meg amit a bíró dönt azért két külön dolog.

Beszélj egy ügyvéddel.

2018. nov. 17. 12:55
 36/36 anonim ***** válasza:
36%

Úgy tudom, hogy nincs maximalizálva. Kissé ellentmondásos a törvény sztem: egyfelől kimondja, hogy a saját tartásod kárára is köteles vagy a gyermekeket eltartani (vagyis önmagában az nem áll meg egy bíróság előtt sem, ha azzal érvelsz, hogy neked csak 100 kiló marad gyt levonás után). Másfelől azt is kimondja, hogy maximum a fizetésed felét lehet gyt jogcímen levonni.

Ha belementek a perbe, akkor anyunak igazolnia kell, hogy 100 kilót költött eddig is a gyermekekre, és a jövőben is 100k a szükséges tartásdíj. Ételallergia, tartós betegség, speciális étrend esetén esélyes, hogy jóvá is hagyja a tisztelt bíróság.

Az új ptk hatálybalépése óta már nincs százalékos meghatározás, fix összegben fogják megjelölni a gyt összegét, ha nem állapodtok meg. Ugyanakkor, az ítélkezési gyakorlat továbbra is azt mutatja, hogy (milyen véletlen) a fix összeget pont úgy sikerül meghatározni, hogy a kötelezett átlagos jövedelmének 15-25%-a közé esik, gyermekenként (biztos véletlen egybeesés ;)).

A gyt összegének meghatározásakor, papíron a gyermek érdekeit nézik, hogy ne érje hátrányosan a válás. Ha eddig olaszba jártatok nyaralni, télen meg Svájcba mentetek síelni, akkor valszeg az lesz a bíróság álláspontja, h ha eddig megengedhettétek magatoknak, akkor ez nem eredményezhet drasztikus életszínvonalbeli változást a gyermekek életében, vagyis fizesd csak szépen a 100-100k-t.

Nem tudom, hogy érvényes-e még, de van egy olyan bírósági határozat, miszerint: "A kiugróan magas jövedelemmel rendelkező kötelezett esetében a jövedelme 5%-

ának megfelelő mértékű gyermektartásdíj fizetésre kötelezése is megfelelő lehet,

amennyiben a kiskorú gyermek indokolt szükségleteit az így megállapított összeg

megfelelően biztosítja."

Leginkább azt javasolnám, hogy egyezzetek meg per nélkül / béküljetek ki. :)

(off: egyébként érdekes ez a 100 ezer / gyermek "becsípődés" - ha elhinném az összeesküvés-elméleteket, akkor arra gondolnék, hogy ezt így oktatják valahol...)

2018. nov. 25. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!