Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartásnak van maximuma?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartásnak van maximuma?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Úgy néz ki hogy a feleségemmel szétmegyünk. Van 2 kisgyerekünk. Én kb 480ezer nettót hozok haza, a nejem vállalkozó így az igazolható jövedelme kb. minimálbér vagy annál kicsit több.

Kérdésem az lenne, hogy ha szétmennénk, akkor nekem a jövedelmem 40%-át le kell tennem mint gyerektartást, vagy ennek van maximum összege is? Az igazat megvallva nem hinném hogy havi 200 ezret mind a gyerekekre költené, én meg nem kívánom az Ő és az új párja életét finanszírozni miközben nekem maradna havi 100 élni.

Van erre valami jogszabály hogy az apát ne lehetetlenítsék el? Én is szeretnék új életet kezdeni de a maradék havi 100 ezerből ami maradna a gyerektartás és az albérlet után nem hinném hogy ez menne holott nem keresek rosszul…

Köszi előre is a válaszokat!

2018. nov. 16. 20:33
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
ez így oké. De ha a nejem azt mondja hogy gyerekenként jár 100, én meg replikáznám hogy akkor te is dobja be 200-at a 150 jövedelemből. Ha ezt nem tudja akkor nekem ítéli a bíróság a gyerekeket, mivel az Ő értékrendje szerinti 200-kell a gyerekekre de neki csak 150 van?
2018. nov. 16. 21:07
 12/36 anonim ***** válasza:
35%
Pedig nyugodtan finanszrozhatnád, nem mérhető anyagiakban 2 kisgyerekkel a leterheltség és az életnívó esése.
2018. nov. 16. 21:15
 13/36 A kérdező kommentje:
Én ajánlottam a közös felügyeletet. Senki nem fizet senkinek hanem közösen álljuk a költségeket. Ez valamiért nem felelet meg
2018. nov. 16. 21:17
 14/36 A kérdező kommentje:
És a nívó is hasonló mértékben esne...
2018. nov. 16. 21:18
 15/36 anonim ***** válasza:
75%

Ha együtt maradnátok, akkor is sajnálnád a saját gyerekeidtől a pénzt? Mert most azon alkudoznál, hogy nekik mennyit adnál. Nem a feleségednek, vagy az ő új párjának.

Az ilyen kérdéseknél mindig azon gondolkozom, hogy az apák válás előtt is ilyenek voltak, vagy csak utána kezdenek el így gondolkodni, hogy nekik minél több maradjon, nehogy a gyerekekre többet kelljen költeni 10-20ezer forintnál.

2018. nov. 16. 21:21
 16/36 A kérdező kommentje:
De miért van az, hogy ha én hasonló feltételekkel jönnék, és maradjanak velem a gyerekek, akkor én vagyok a világ legg*cibb embere holott csak azt kérem amit ő is?
2018. nov. 16. 21:22
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Így igen, ezt az alkut én is elfogadnám. fele anyagiak, fele nevelésben részvétel, vagy legalábbis erre való törekvés.
2018. nov. 16. 21:22
 18/36 anonim ***** válasza:
72%
Az anyának nem kell ugyanannyit hozzáadnia, mert ő természetben is gondoskodik a gyerekekről. Figyelembe veszik azt, hogy eddig milyen színvonalon éltetek. Ha te hazavittél közel 500 ezret, a feleséged kb. 200 ezret, akkor 4-en 700 ezer Ft-ból éltetek, vagyis kb. 170 ezer volt az 1 főre jutó. Ha a gyerekek eddig minőségi ételt ettek, jó minőségű ruhákban jártak, különórákra, sportra, stb. volt lehetőség, akkor figyelnek arra, hogy a gyerek életszínvonala a válás után se csökkenjen jelentősen. Egyébként ha neked nem elég a 100 ezer megélhetésre, akkor a gyereknek miért lenne elég? Gyorsan kinővik a ruhákat, minőségi ételre van szükségük, az iskolai dolgok sem olcsók. Persze vannak családok, ahol 30 ezer jut a gyerekre, de ti nem ilyen család voltatok.
2018. nov. 16. 21:25
 19/36 anonim ***** válasza:
56%
Ez az összeg simán elmegy a gyerekekre, de ha felezitek, akkor is minimum 100 amit gondolnék. Nekem a férjem 25\25 öt akar fizetni a gyerekekre. Nevetséges. Ò vállalkozó minimálon. Én meg 150-ből tengődjek velük? Vicc
2018. nov. 16. 21:27
 20/36 anonim ***** válasza:
60%

"na azért nem hinném hogy a gyerekekre elpattanna 100-100 egy normál életvitel mellett. Máshol egy 4 tagú család él ennyiből hitel stb mellett"

Ha egy 4 tagú család megél 200 ezerből, akkor te is simán megélsz 280 ezerből.

2018. nov. 16. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!