Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartásnak van maximuma?
Sziasztok! Úgy néz ki hogy a feleségemmel szétmegyünk. Van 2 kisgyerekünk. Én kb 480ezer nettót hozok haza, a nejem vállalkozó így az igazolható jövedelme kb. minimálbér vagy annál kicsit több.
Kérdésem az lenne, hogy ha szétmennénk, akkor nekem a jövedelmem 40%-át le kell tennem mint gyerektartást, vagy ennek van maximum összege is? Az igazat megvallva nem hinném hogy havi 200 ezret mind a gyerekekre költené, én meg nem kívánom az Ő és az új párja életét finanszírozni miközben nekem maradna havi 100 élni.
Van erre valami jogszabály hogy az apát ne lehetetlenítsék el? Én is szeretnék új életet kezdeni de a maradék havi 100 ezerből ami maradna a gyerektartás és az albérlet után nem hinném hogy ez menne holott nem keresek rosszul…
Köszi előre is a válaszokat!
Nem, de felet kell allni mert ugye kozos. Tehat elvileg a gyerektartasnal 40 szazalek alatti is lehet.
Mondjuk en a fizetesemet osztalekkent veszem ki igy tulkeppen nem igazan tudtak megallapitani nalam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!