Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartásnak van maximuma?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Úgy néz ki hogy a feleségemmel szétmegyünk. Van 2 kisgyerekünk. Én kb 480ezer nettót hozok haza, a nejem vállalkozó így az igazolható jövedelme kb. minimálbér vagy annál kicsit több.
Kérdésem az lenne, hogy ha szétmennénk, akkor nekem a jövedelmem 40%-át le kell tennem mint gyerektartást, vagy ennek van maximum összege is? Az igazat megvallva nem hinném hogy havi 200 ezret mind a gyerekekre költené, én meg nem kívánom az Ő és az új párja életét finanszírozni miközben nekem maradna havi 100 élni.
Van erre valami jogszabály hogy az apát ne lehetetlenítsék el? Én is szeretnék új életet kezdeni de a maradék havi 100 ezerből ami maradna a gyerektartás és az albérlet után nem hinném hogy ez menne holott nem keresek rosszul…
Előző! Nem voltam ilyen, de amíg együtt voltunk sem költöttünk 200at a gyerekekre. Akkor most mi jogon kérne ennyit rajtam számon. Hirtelen hetente új cipőt veszünk meg síelünk vagy mi a fäsz? Az a bajom sok más apával együtt hogy nem hiszem el hogy mind ezt a pénzt amit gyerektartást néven kér azt mind a gyerekekre költi. Én örömmel áldozok srácokra csak azt nem szeretném, ha a srácok pénzén Ő és az új párja éljen mint marci hevesen. Igen elmennek nyaralni, hű de jó fej anya új pasija, csak közben az én pénzemből lett fizetve
2018. nov. 16. 21:31
22/36 anonim válasza:
Akinel a gyerek van, az inkabb termeszetben jarul hozza a gyermek nevelesehex. Olyan nincs, hogy neked azert kene kevesebbet fizetni, mert az ex keveset keres. Vicces is lenne.
Nem fognak 200 ezret megsllapitani.
2018. nov. 16. 21:42
23/36 anonim válasza:
De temeg aztpróbáld meg megérteni, hogy ha nála maradnak az legalább18, de inkább 19-20 éves korukig való kötöttséget jelent, senki nem fizeti ezt meg az anyáknak, még asaját gyerekeik sem, nem is elvárható tőlük detőled igen.
Pl te aludhatsz nyugodtan, ő meg áplja alázas hányós fosós gyereket, keljen korábban mert uzyi, reggeli,elkészülés, vigye őket oviba isibe, munka után rohanjon értük, ne túlórázzon stb, szabad programja mikor lehet, te meg elleszel gyerek nélkül mint hal a vízben, lesz új partnered akinek nem is kell alkalmazkodnia szinte és így tovább.
2018. nov. 16. 21:45
24/36 anonim válasza:
Miért nem akarod hogy nálad legyenek elhelyezve a gyerekek? És akkor te kérsz gyt-t és a fizetésed egészét magadra költheted!
2018. nov. 16. 21:51
25/36 anonim válasza:
Ez az összeg simán elmegy a gyerekekre, de ha felezitek, akkor is minimum 100 amit gondolnék. Nekem a férjem 25\25 öt akar fizetni a gyerekekre. Nevetséges. Ò vállalkozó minimálon. Én meg 150-ből tengődjek velük? Vicc
2018. nov. 16. 22:03
26/36 A kérdező kommentje:
ezt szeretném elérni. hogyha szerinte 200ba fáj a 2 gyerek havonta akkor maradjanak velem, mert ennyit Ő nem tud biztosítani. Legyenek velem a srácok, Ő meg dobjon be 200-at mert ennyi kell havonta. Ha ezt Ő nem tudja biztositani akkor ne is kerje számon raj
2018. nov. 16. 22:04
27/36 anonim válasza:
De mivel ő nem keres 400 ezret, ezért neki nem állapítanának meg 200 ezret. Egyébként a bíróság a gyerekek érdekeit nézi. Jelenleg a felállás az, hogy a gyerekeknek az a jobb, ha az anyjukkal maradnak, mivel születésüktől fogva ő foglalkozott velük többet, te viszont többet tudsz fizetni, tehát a gyerekeknek természeti és anyagi szempontból is kedvezőbb a felállás, ha az anyjukkal vannak.
2018. nov. 16. 22:13
28/36 anonim válasza:
Lakni enni es futest fizetni akkor is kell, ha te nem fogyasztasz es nem zuhanyzol ott.A koltsegeik 1/4-el csokkennek csak, viszont a feleseged szabadideje a felere. A gyerekekkel tolti majd minden szabadidejet mikozben a te szabadidod 24nappal megno havonta. Ezt fizeted meg a gyerektartassal. Azt az idot, amit tobbe nem toltesz a gyerekeiddel es amit neki kell egyedul v masok segitsegevel potolni.
2018. nov. 16. 22:16
29/36 anonim válasza:
Olyan egyszerű ez, nem tudom mit kell ezen hisztizni. Szépen el kell kezdeni írni, hogy menza xFt/hó, különóra xFt/hó, kaja xFt/hó, gyerekekre eső rezsi xFt/hó, egyéb állandó költségek xFt/hó, egyéb alkalmi kiadások (pl gyógyszer, téli kabát, akármi) xFt/hó. És akkor kijön egy összeg, azt meg szépen jövedelemarányosan elosztjátok. Gyakorlatilag eddig is így volt, csak eddig a közösből ment, mostantól meg majd össze kell rakni.
2018. nov. 16. 22:25
30/36 anonim válasza:
Utolsó: és az édesanya órabére?Főz mos takarít, hoz-visz, ápol. rohan veled az orvoshoz, különórákra, sportszakkörre mit tudomén hová.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!