Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a ferjem havi fizetese...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a ferjem havi fizetese 700000 ft de nincs bejelentve és kiakarja szurni a szemem 30 ezer ftos gyerektartassal mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Egy nagy hazban lakik en pedig alberletbe az egy eves gyerekunkkel. Van ezen kivul 3 lakasa ami kivan adva. Es en a gyesembol fizetek kb mindent, eleg szukosen elek a gyerekkel, es 30 ezer ftos gyerektartast fizet. Azt mondta nem erdemes pereskednem mert nincs bejelentett bére csak 150 ezer ft. Mit tudok tenni? Nem vagyunk hazasok. Csak eldontottem, hogy elhagyom mert sokat veszekdtunk.
2018. máj. 20. 15:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
57%

Micsoda egy mocskos szemét. Több lakása van és a saját gyereke albérletben nyomorog 30k tartásdíjjal.

Menj a családsegítőbe és kérj ingyen ügyvédet. A sz..rt is ki kell perelni belőle.

És aki meg azt mantrázza, hogy menjen az anya dolgozni. 1 éves gyerek mellől? Aki kb állandóan beteg? Szerinted a fénysebesség milyen kicsi tört része alatt rúgnák ki? Már ha egyáltalán felveszik, ugye ez is egy borzalmasan szűk spektrumú skála. 30k gyerektartás....r..djon meg az ilyen komolyan.

Az ilyen férfiból a szaros gatyát is ki kell perelni, mocskos állat az ilyen, nem ember.

2018. máj. 20. 16:55
 22/32 anonim ***** válasza:
65%

Az egyik, hogy tényleg egyedül Magyarorszàgon ilyen hosszú a szülési szabadsàg, minden màs európai orszàgban 10 hét utàn vissza kell menni az anyànak dolgozni (nàlunk is így van). Ettől amúgy nem boldogtalanabbak a gyerekek, az enyém pl teljesen jól viselte. Ràadàsul csak az első év nehéz, utàna màr nem betegek àllandóan.

Viszont én is azt mondanàm jogàszként, hogy gyűjts annyi bizonyítékot amennyit tudsz (bankszàmla-kivonat màsolata, bizonyíték a lakàskiadàsra, bizonyíték az életszínvonalra stb) majd figyelmeztesd, hogy lehet szemétkedni, de a NAV is szereti a feljelentéseket, plàne, hogy ha bizonyítékod van. Egészen biztos vagyok abban, hogy meg fogtok tudni hamar egyezni ;)

Egyébként meg annak a hozzàszólónak van igaza, aki azt írja, hogy kérhető a tartàsdíj megàllapítàsa irànt indított eljàràsban a teljeskörű bizonyítàs, vagyis valóban az életszínvonalat fogjàk vizsgàlni, azaz bekérik a bankszàmlakivonatokat, az ingatlanok tulajdoni lapjàt, stb...

2018. máj. 20. 17:13
 23/32 anonim ***** válasza:
24%

#22:

Azt azért figyelembe kell venni, hogy "máshol" van bölcsi, tud fizetni a dolgozó anya baby sittert, és nem úgy megy vissza dolgozni, hogy 90%, hogy mondvacsinált indokkal kirúgják, ha nem tud ugyanannyit túlórázni, mint akinek nincs gyereke. Van pl. "Elternzeit" munkaidő, vagyis figyelembe veszik, hogy bölcsibe vinni és hozni kell a gyereket.

Nàlunk sokan azért vannak otthon 3 évig, mert addig nem tudják a gyereket hova tenni.

Egyébként egyet értek a többivel.

2018. máj. 20. 18:32
 24/32 anonim ***** válasza:
28%
Én meghallgatnám a másik felet is. Amúgy a kérdező is szép kis alak, lelép, otthagyja a férfit, és még ő tartja a markát?
2018. máj. 20. 19:23
 25/32 A kérdező kommentje:
Igen kedves utolso ott hagytam, mert minden masnap csak piál, meg elutazgat egy hetre meg ket hetre. Koszonom nem vagyok ilyen kapcsolatra es nem akarom, hogy a gyerek csak a vitazast hallgassa. Nekem is egyszerubb lett volna ott maradni es turni es a penzt kolteni, de sajnos nem tudtam mar vele lenni, mert minden napom stressz volt, nem tudtam kivel van mit csinal. Most bosszubol , hogy nem akarok vele lakni azert ad ennyi penzt, mert azt mondja ő nem mondta hogy menjek el.....
2018. máj. 20. 19:53
 26/32 anonim ***** válasza:
20%

Látom, nem érted. A törvény szemében teljesen mindegy, hogy ki az alany vagy mi a tárgya, a zsarolás az akkor is zsarolás. Ha megfenyegeti, hogy bejelenti a navnak, ha nem fizet, az ugyanolyan zsarolás, mint bármilyen másik. Ez is ugyanolyan anyagi haszonszerzésből elkövetett bűncselekmény, mint bármilyen másik zsarolás.

2018. máj. 20. 21:10
 27/32 anonim ***** válasza:
57%

Olyan könnyen jönnek itt külfölddel, hogy ott bezzeg nincs 3 év GYES. Nos, én nem akartam éveket otthon "ülni a gyerek mellett", ahogy egyesek itt fogalmaznak. Visszamentem szépen dolgozni. Vagyis mentem volna, ha lett volna hová. Merthogy gyerekkel nem igazán voltam ideális jelentkező, egyből azzal kezdték, hogy akkor jövő héten tudnék-e kezdeni. Igen ám, csakhogy a gyermekem hiába írattam be időben bölcsibe, nem vették fel,mert nem volt munkáltatói igazolásom. Na de értitek, hogy tudnék úgy munkába állni, ha nincs megoldva a gyerek elhelyezése? Magánbölcsibe vették fel csak, de azt meg nem tudtam volna fizetni 1 éven keresztül, míg oviba nem kerül a kislányom. Nagyszülőkre nem számíthatunk. Így hát kicsit elhúzódott a munkába állásom, mert meg kellett várnom, míg lett üres hely a bölcsiben és csak utána kezdhettem el munkát keresni. Jó pár lehetőségről le kellett mondanom, mert vagy nem értem volna be munkakezdésre, vagy nem értem volna oda a gyerekért a bölcsibe és ez senkit nem érdekelt. Gondolhatjátok, mennyire voltam csalódott, mikor itt vidéken (megyeszékhely) amúgy is nagyon kevés a munkalehetőség. Mindez azért, mert merészeltem vállalni egyetlenegy gyereket.

Szóval lehet jönni külfölddel, hogy a külföldi nők mennyire szuperek, de mi nem külföldön vagyunk, hanem Magyarországon és lehet ide jönni nyugodtan, ha itt annyira nagyszerű a helyzet. Ki lehet próbálni 10 hetes gyerek mellől visszaállni munkába bölcsi, dadus, szitter meg nagyi nélkül. Hajrá.

2018. máj. 20. 22:19
 28/32 anonim ***** válasza:
33%

Csak Magyarországon szokás 3 évig ülni a gyerek mellett. Más országokban 2-3 hónap után elmennek dolgozni a nők is.

Más országokban ott a lehetőség is, hogy egy vagy több kisgyermekkel rendelkező anyuka is dolgozzon. Kishazánkban sem bölcsöde, se rugalmas munkaidő. Vagyis itt a rugalmas munkaidő azt jelenti, hogy éjjel-nappal dolgozol. A részmunkaidő pedig azt, hogy egyik nap dolgozol 12 órát, vagy többet, másnap meg nem kell bemenned. Ami egy anyukának nem feltétlen jó. A nagyszülőkre sem lehet számítani, mert ők is dolgoznak, sok esetben a nyugdíj mellett. Vagy szétesett a család, mert sokszor az emberek kínjukban egymást marják. akkor hogy dolgozzon?

2018. máj. 20. 22:49
 29/32 Szergej55 ***** válasza:
Ezt célszerűbb lenne egy ügyvéddel megvitatni...
2018. máj. 21. 00:16
 30/32 A kérdező kommentje:

Es ha a gyereked szopik hogy mesz dolgozni 2-3 honapos gyerek mellol?!

Vigyazzon egy idegen egy olyan kicsi gyerekre? Es akkor inkabb nem szoptatod? Hat te aztan fantasztikus anya lehetsz, vagy leszel mert valoszinunek tartom hogy nincs még gyereked. Amugy meg nem is ez volt a kerdes, olyan jo hogy itt egybol mindenki okoskodik. Hogy nemkellett volna felcsjnaltatni magam. Undorito fereg aki ezt irta.

2018. máj. 21. 09:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!