Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartásra számítha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartásra számíthatok?

Figyelt kérdés
Válunk. Van egy pici gyerek. A férjemnek cége van, amiben ő az ügyvezető. A hivatalos fizetése csak 250.000 nettó. A cég bevétele hivatalosan is 'szép' , év végén az osztalék is 15 millió körül van. De azt úgy tudom, hogy általában visszafordította a cégbe. Én vele dolgoztam...11 éve feladtam a szakmám, esélyem sincs elhelyezkedni.
2018. jan. 10. 12:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy egy ház vagy autó a te vagy a férjed nevén van.

Amit házasság előtt szereztetek az külön vagyon, amit utána az közös. A különvagyon haszna viszont szintén közös bevétel. De a házasság alatt felvett hitel is közös.

Ha házasság előtt élettársak voltatok, akkor arra az időszakra jövedelemarányosan kell osztozkodnotok.

2018. jan. 10. 16:00
 22/25 anonim ***** válasza:

Mint általában a magyar bíróságok 10-40 ezer között. Persze ez attól is függ, milyen ügyvédet fogad.

Ha te nagyon rámész a pénzre, hamar kirakhat a cégből, munka nélkül meg nehéz lesz eltartani a gyereket, így el is veheti tőled.

Ma már nem ítélnek automatikusan semmit oda, főleg céget nem. A vagyon megosztási per évekig elhúzodik, ő addig kiszedi egy másik cégbe a pénzt, aztán a semminek a felét megkapod, ha jó fej lesz tartozást is hagy rajta, aminek a fele tied. Még külföldre is kiviheti a céget.

2018. jan. 11. 16:36
 23/25 anonim ***** válasza:
41%

2014-től nincs fizetés 20%-a.A volt férjemnek jó ügyvédje volt, az enyém egy balfék.Végül 15%-ot kaptam.Azt mondta a bíró, óvodás gyerek nem kerül sokba.Becsületes voltam, túlzottan is, vagy inkább naiv.Nem kértem a cégből,van munkahelyem, a macájával pár hónapon belül hatalmas házat vett.Mi pedig a lánykori lakásomban élünk.

Kérhetsz asszonytartást is.Jár az osztalékból is.

Ne magad miatt, a gyermeked-gyermekeid miatt harcolj ki mindent, amit lehet! A legjobb lenne közösen megegyezni.Kevés a jó apa, aki a későbbiekben is keresi a gyermekét, gondoskodik róla.

2018. jan. 11. 22:09
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Én anno 65 ezret ajánlottam fel, és ennyit is fizettem önkéntesen a különköltözéstől kezdve (bölcsis volt a pici lányunk a váláskor). Ja és ha kaptam bónuszt, annak a 15%-át is átutaltam. Anyu minimum 100ezret+minden bónusz 25%-át akart orrvérzésig, de ezzel csúnyán kiröhögték a bíróságon, még másodfokon is.

Valóban, 2014 óta nincs százalékos megállapítás, csak fix összeges - ugyanakkor a bírói gyakorlat továbbra is a kötelezett 20%-a körüli összegben állapítja meg a gyermektartás mértékét. Ettől persze el lehet térni, ha megegyeztek.

De ha még nem mérgesedett el nagyon a viszony közöttetek, én is javaslom a békés megegyezést. Esetleg egy mediátort, önmagatok és a gyerek érdekében. Tényleg nem érdemes azokra nyomorék ügyvédekre költeni a milliókat! Gondolj csak bele: azt a rengetek pénzt saját magatokra és a gyermeketekre is költhetnétek ám!

35f

2018. jan. 11. 22:33
 25/25 A kérdező kommentje:

11 éve vagyunk házasok. A cég ügyvezetője egyébként én vagyok (de ez bonyolult) ő irányított, én aláírtam...

Békés megoldásra törekszem. Köszi mindenkinek

2018. jan. 14. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!