Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi gyerektartásra számíthatok? Vagyonmegosztásnál jár valami nekem?
3 gyermekünk van, én még a picivel vagyok tgyás-on, de sajnos a szerződésem lejárt, tehát nincs munkáltatóm.
A férjem házában éltünk, amit még a házasságunk előtt vett, de a hitelt közösen fizettük vissza. Ebből jár valami nekem? Most a szüleimnél élek a gyerekekkel, később, ha lesz munkám albérletbe megyünk.
A fizetése bruttó 420000Ft, ez, ha jól számoltam nettó 275000Ft lesz családi adókedvezmény nélkül. Ebből mennyi gyerektartást fognak megítélni?
Sajnos a közös megegyezés nem lehetséges, ezért érdekelne, hogy mire számíthatok.
Ha neked ítélik a gyerekeket, akkor max. 50-60.000.- Gyerektartást kaphatsz.
A hitel fele járna neked, de lehet, hogy azt külön vagyonmegosztási perben kell kérned. Akár 2-3 évig is eltarthat a válás. Egy rokonomnál még 6 év alatt sincs vége.
A házból az együtt töltött idö alatt befizetett hitel fele jár neked (illetve ha közben nagyobb felújítás volt, akkor annak a fele is).
A gyerektartás tájékoztató szinten gyerekenként a nettó 20%-a körül szokott lenni, de az átlagosnál jóval magasabb fizetés esetén ennél kevesebb. A bíróság dönti el, hoyg mennyi a gyerekek tényleges szükséglete, de 40ezer fölé nem szoktak menni.
Viszont neked jár a különköltözéstöl kezdve a megemelt családipótlék. A családi adókedvezményt meg csak akkor lehet igénybe venni, ha egy családról van szó, nem pedig különélö szülökröl.
A legokosabb, ha elmégy a bíróságra, ott van ingyenes tanácsadás, ahol ügyvédek tudnak az aktuális jogi állaspontnak megfelelö felvilágosítást adni, és ha gondolod, segítenek a beadnivalók elkészítésében illetve beadásaban.
Maximum a fizetés 50%-a terhelhető gyerektartással. Ez nem jelenti, hogy meg is terhelik, csak meg van rá a lehetőség. A bíró mérlegelési jogköre az összeg megállapítása.
A házból az együtt töltött idő alatt befizetett hitelösszeg 50%-a jár neked.
Gyt terén én kb 100 e forintra tippelek. Sőt, három gyereknél a fizetés akár 50 százalékát is megítélhetik.
Lényeg, hogy aki 50-60-ra tippelt, az nagyon kevés lenne, mert gyermekenként 20000 forintot még a nagyon alacsony keresetueknel is meg szoktak ítélni, az a minimum, ennél csak több lehet.
A közösen visszsfizetett hitel fele jár neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!