Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartásra számítha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartásra számíthatok?

Figyelt kérdés
Válunk. Van egy pici gyerek. A férjemnek cége van, amiben ő az ügyvezető. A hivatalos fizetése csak 250.000 nettó. A cég bevétele hivatalosan is 'szép' , év végén az osztalék is 15 millió körül van. De azt úgy tudom, hogy általában visszafordította a cégbe. Én vele dolgoztam...11 éve feladtam a szakmám, esélyem sincs elhelyezkedni.
2018. jan. 10. 12:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
81%

Amennyit az ügyvéded kikönyököl neked. Láthatóan asszonytartásra is hajtassz, nem csak gyerektartásra.

31/f

2018. jan. 10. 12:44
 2/25 anonim ***** válasza:
15%

Mindenképp keress fel ügyvédet!

A gyerektartás a fizetése 20-25%-a, illetve megegyezés alapján is lehet. Ha ti közös megegyezéssel azt mondjátok, hogy havi 100 ezer, azt a bíróság nem fogja lejjebb vinni.

De: ilyen esetben kérhetsz asszonytartást. És lehet, hogy vagyonmegosztás után van egy fél céged.

Szóval mindenképpen beszélj egy jó válóperes ügyvéddel.

2018. jan. 10. 12:44
 3/25 anonim ***** válasza:
19%

Fél cég?Annyi sok munka utána?Én a cég háromnegyedénél meg se állnék!

Kocsi,ingatlan,külföldi számlája van a férjednek?Ki tudja hova menekíti most is a pénzeit folyamatosan.

2018. jan. 10. 12:47
 4/25 anonim ***** válasza:
62%
Ennyi pénzéhes nőt. Nesze neked házasság.
2018. jan. 10. 12:49
 5/25 A kérdező kommentje:

Jesszus...szerintem nincs külön számlája. Engem csak az érdekel, hogy miből és hány % a gyerektartás.

Mellesleg dolgoznék neki továbbra is. Asszonytartás? Az mi?

2018. jan. 10. 12:51
 6/25 anonim ***** válasza:
90%

Általában a 20-25%-a fizetésnek, de szélsőséges esetben a gyerek megszokott életmódját veszik figyelembe. Tehát ha apa 10 milliót keres havonta, akkor a gyerektartás nem 2,5 millió lesz, hanem mondjuk 250 eFt, mert az is bőven elég.

Ha eddig vele dolgoztál akkor dolgozhatsz ezután is, attól hogy váltok nem kell összeveszni.

Feleségtartásra ne számíts, az hogy 11 évig nem a szakmában dolgoztál az nem alap rá, és valljuk be, nem is jelenti életed végét.

Ha a házasságotok alatt alapította a céget, vagy a házasságotok alatt tőkét emelt, akkor az annak megfelelő 50% tulajdonrész a tied.

Ha osztalékot vett fel, az közös jövedelmetek volt. Ha azt visszaforgatta a cégbe, akkor az tőkeemelés, vagyis annak, illetve annak 50% arányban cégtulajdonossá válsz.

Nem kell ügyvéd, maximum elmész és tanácsot kérsz tőle, ha ennyire tájékozatlan vagy. De semmiképp ne kezdj pereskedésbe, egyezzetek meg békésen! A pereskedős válások végén is közös megegyezés van szinte mindig, csak közben elköltenétek az ügyvédre milliókat. Mindannyiotok érdeke, különösen a gyereketeké, hogy jó viszonyban maradjatok. Ha úgy éreznéd hogy nem megy a békés válás, akkor keressetek mediátort.

2018. jan. 10. 12:59
 7/25 anonim ***** válasza:
32%
Egy dolog a vagyonmegosztás, egy másik a gyerektartás. Jól mondta valaki, a férj fizetésének akár 25 százaléka is lehet, ha bíróság ítéli meg. Talán érdemesebb megegyezni, és ezt jóváhagyatni a bírósággal. Létezik asszonytartás, tényleg érdemes felkeresni egy ügyvédet, aki járatos a válóperekben.
2018. jan. 10. 13:00
 8/25 anonim ***** válasza:
0%

Az, amit a filmekben látsz, de nálunk nincs. Vagyonmegosztás lesz, meg gyerektartás. A 250k-ból biztos számítódik, az osztalékot nem tudom. Hogy hány százalék, az az ügyvéded tőle függ. 50% a teteje a fizuból.

31/f

2018. jan. 10. 13:02
 9/25 anonim ***** válasza:
14%
A nettó fizuból 20%, vagyis 50 ezer forint.
2018. jan. 10. 13:05
 10/25 anonim ***** válasza:
20%
Éés csodálkoznak a nők, hogy a férfiak miért nem akarnak házasodni... vagy is eljátsszák a csodálkozast, pedig pontosan tudják miért nem akarnak.
2018. jan. 10. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!