Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyembe? 6 hónapja vagyunk külön élettársamtól van egy közös gyerekünk.
2 éves kisgyerek anyukája vagyok. 6 hónapja lett vége a kapcsolatunknak, 1 hónapja mondták ki a láthatást. Bírósági ítélet szerint 2 hetente viheti el a kicsit péntek 5 órától vasárnap 5 óráig és minden héten láthassa délutántól elalvásig.
Ezeket a láthatásokat kihagyja de 2 hetente megjelenik és viszi a kicsit.
Eddig semmi probléma.
Előző alkalommal mikor elvitte, elengedtem vele a gyereket egy szó nélkül csütörtök 3 órától vasárnap 5 órára hozta haza.
A dudaszótól zeng az egész utca(volt már olyan, hogy a gyerkőc egyedül jött be az ajtón, mert nem volt hajlandó bekísérni őt) és mint valami kutyával köszönés nélkül odavágta a gyereket meg a cuccát a földre és angolosan távozott.
Ezek után még odaadnátok neki a gyereket csütörtökön? A gyerek érdekeit nézem és szereti az apját, de a stílusát amit velem szemben tanúsít nem tartom jónak. Vagy csak sértettség beszél belőlem?
De, csak a sértettség beszél belőled.
Mintha valaki beszólna neked az utcán, te meg cserébe véresre verve korházba juttatnád őt. Kb ez a szintkülönbség aközött, hogy nem szól hozzád és ledobja a földre a gyerek cuccait tartalmazó táskát.
Ha egyáltalán felmerül ez benned, akkor nem a gyerek érdekeit nézed.
Ezek után frankó, amikor elmagyarázzák, hogy mennyivel jobb a gyereknek, ha a szülei elválnak, mintha együtt maradnának kényszerből... Ha két óvodás értelmi szintjével rendelkező, duzzogó szülője van szegénynek, akkor ugyanúgy megszívta. Egyszer igazán elmondhatná egy ilyen duzzogó szülő, hogy hogyan néz a gyereke szemébe, amikor annyira önző és kicsinyes, hogy a volt élete párjával sem tud normálisan kommunikálni, legalább a gyerek érdekében.
Ebben az esetben mindkét szülőre ez érvényes.
Itt nemcsak a duzzogásról van szó.
Ha én normális vagyok, és a bírói ítélet ellenére egy plusz nappal többre oda adom a kicsit, akkor annyit várok, hogy normálisan viselkedjen. Vagy nagyon nagy kérés ez? Vagy csak az én szememet szúrja?
Meg annyit, hogy tudja már, hogy a gyereke leteszi a pelust, vagy a csokitól székrekedése van ilyesmik. De ha nem áll szóba velem így igazán nehéz...
4:
Jaaa, hogy csak arra gondoltál hogy csütörtök helyett pénteken adod oda a gyereket. Én azt hittem arra gondolsz, hogy egyáltalán nem is engednéd hogy találkozzanak.
Ha ez a helyzet akkor ezt nyugodtan megteheted. Max még előtte valahogy küldj neki üzenetet, hogy tudja ha nem kezd el normálisan viselkedni akkor egy nappal kevesebb időt kap a gyerekkel.
Szerintem probalj meg beszelni a pasival, h a gyerek erdekeit szem elott tartva, vegyen mar erot magan es probaljon meg Veled normalisan kommunikalni, tegye felre a szemelyes sertettseget es az irantad erzett ellenszenvet. Elvegre megis van egy kozos gyereketek es neki sem jo, ha o igy latja a szuleit.
Nalunk a paromnak van egy egyejszakas kalandbol egy 14 eves fia. A gyerek anyjat gyuloli, de a gyerek elott nem mutatja, hanem igyekszik emberi modon kommunikalni a novel. Ne a gyerek igya meg a levet annak, h a szulei hibat kovettek el. Ha normalis a csavo es szereti a kislanyat, akkor meg fogja erteni.
Kerdezo!
Teljesen megertelek, nagyon hasonlo mentalitasu a volt parom. I is ugy viselkedett velem mint a nen mondom mivel, pedig en us adtam neki plusz napokat, hogy erezze nem ellensegeskedni akarok csak nem tudok vele elni. Sajnos o ezt maskepp ertelmezte mint en, nem engedekenysegnek es kompromisszumnak hanem gyengesegnek. Teljesen ellentetes hatast ertem el mint amit szerettem volna. Kozben visstahallottam a gyernektol azt is, hogy a lathatasok alkalmaval engem szidalmaz az egesz csalad. Akkor meghuztam a vonalat es elmagyaraztam neki e-mailen, hogy a gyerek erdeke az, hogy a szulei felnottkent tudjanak beszelni egymassal. Nincs tobb plusz nap.
Persze hetekig fenyegetett, hogy feljelent itt meg ott, de mivel mindent teljesen betartottam ezert nem tudott tenni semmit ellenem. Nagy nehezen rajott, hogy ha normalisan viselkedik mikor a gyerek atadasa tortenik es nem probalja ellenem hangolni akkor ujra tobbet engedem. Megtanult kerni es nem kovetelni. Azota minden rendben.
Találtam munkát, ez elég indok volt ahhoz, hogy ott merjem őt hagyni és egyedül vágjak neki a gyerek felneveléséhez. Ha a részletek is érdekelnek írj üzenetet.
De meg nem csalt sem ő sem én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!