Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerekem Apja a 3 éves gyerekü...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekem Apja a 3 éves gyerekünk nevére akarja iratni az új ingatlanát, engedjem neki? Nincs jóviszony köztünk. Ha engedem, lehet bajom belőle? (lent)

Figyelt kérdés
Nem tisztességes munkából szerzett pénzből vásárolna ingatlant a kislány nevére. 1% tulajdonjoggal, örök haszonélvezettel. Tisztában vagyok vele hogy nem jótékonykodás, hanem a piszkos pénzt igy akarja kimenteni, hogy ne legyen semmi sem a nevén. Ha belemegyek, lehet bajom?
2015. jan. 9. 14:10
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
64%
NEked nem hinném hogy ebből bajod lehetne, de ezek tudatában én nem engedném hogy a kislányt belevonja a piszkos dolgaiba.
2015. jan. 9. 14:11
 2/26 anonim ***** válasza:
90%

Ha el szeretné adni az ingatlant és a gyerek még nem töltötte be a 18. születésnapját akkor a gyámügy jóváhagyásával lehet csak eladni és ugyanolyan értékű ingatlant kötelező vásárolni az árából mint az eladott ingatlan. Ezeknek jó utánanézni.

Ha a gyereknek a valóságban nem lesz köze az ingatlanhoz , akkor lehet hogy a későbbiekben megnehezíti az életkezdését ez a tulajdonjog. Eleshet kedvezményektől. Ha bizonytalan vagy kérdező, nem árt egy ügyvéd tanácsait kikérni.

2015. jan. 9. 14:18
 3/26 anonim ***** válasza:
55%

Én úgy tudom, ilyenkor még a gyámhatóságnak is van beleszólása.

Én életbiztosítás kedvezményezettjeként akartam a 2 éves unokahúgomat megjelölni, és a biztosítós mondott valami olyat, hogy 18 éves koráig a gyámhatóságnak is van beleszólása a dolgokba, hiába vannak szülei.

2015. jan. 9. 14:20
 4/26 anonim ***** válasza:
67%

Bajod nem lesz belőle.

Ha így áll a helyzet, akkor nem engedném.

A kislányodat valóban hátrányosan érintheti, amikor elkezdi a felnőtt életet.

2015. jan. 9. 14:24
 5/26 A kérdező kommentje:

Hű de nagyon okos dolgokat irtok! Köszönöm!!!

Konkrétan milyen hátrányos dolgai lehetnének belőle?

2015. jan. 9. 14:29
 6/26 anonim ***** válasza:
55%

Beleszólhat-e egyáltalán egy szülő, hogy a másik mit ajándékoz a gyereknek?

Szerintem kérdezz ügyvédet, de nekem fura lenne, h ne engedné a férjem, hogy vegyek valamit a gyereknek.

Ha nagyon nem akarod, és erőlteti akkor esetleg vesd be, hogy kérsz vagyonosdási vizsgálatot ellene ha nem hagyja abba. De ezt csak utolsó esetben ha nagyon muszáj.

2015. jan. 9. 14:31
 7/26 anonim ***** válasza:
85%
Hátrány pl.: nem kaphat szocpolt, akinek van a nevén lakóingatlan.
2015. jan. 9. 14:32
 8/26 anonim ***** válasza:
86%

Szocpolt valóban nem kaphat az akinek van már ingatlanja, de miért lenne szüksége szocpolra ha van egy lakása?

Baj az apa haszonélvezetéből lehet. Hiába a lányod tulajdonjoga a lakás, ha az apja akar mondjuk benne lakni. És pl ha az apa nem fizeti a rezsit stb, akkor azt a tulajdonoson hajtják be. Mivel egy ilyen kétes hírű apáról írsz, a haszonélvezetet kérd a te nevedre, vagy ne legyen senkinek. A gyámhivatal az ingatlan eladásakor van érintve. Ez úgy működik, hogy bejelented a gyámhivatalnak, hogy el akarod adni az ingatlant, amiben a gyereknek tegyük fel 10 millió ft tulajdona van. (felértékelik a tulajdonhányad alapján). Az Otp-ben nyitnod kell egy úgynevezett gyámi számlát és erre a számlára be kell fizetned a 10 millió ft-ot. Ezt letétbe helyezésnek hívják és azért van szükség rá, mert ezzel biztosítja a gyámhivatal azt, hogy gyerek pénzét nehogy ellopjátok. Kinézitek az új ingatlant amit megvesztek, és a szerződésben minimum 10 millió ft nak megfelelő tulajdonhányadban kell szerepeljen a gyerek. Ezt a gyámhivatal megnézi, felértékeli az ingatlant, hogy tényleg ér-e annyit a gyerek része, és engedélyezi a megvételt. Amikor kiadja az engedélyt, azt el kell vinni az otp be bemutatni, és az otp utalja ki a 10 millát a vevőnek. A gyámhivatal ezt gyorsan szokta intézni, semmi baj nincs velük, segítőkészek, én kétszer is végig csináltam. Egy baj van, hogy a gyerek részét ami pl a 10 milla, azt zsebből be kell tudni fizetni a gyámi számlára. Nekünk sem volt ennyi pénzünk mikor eladtuk a gyerek lakását és kérhettünk kölcsön mindenhonnan arra az időszakra. Remélem érthetően írtam.

2015. jan. 9. 14:55
 9/26 anonim ***** válasza:
60%

Nem biztos hogy megengedném. Tekintve hogy nem tiszta pénzről van szó, úgy gondolom hogy ez esetben ne az apa döntsön... Nem hiszem hogy el tudna számolni az adóhivatal felé, így ha az anya nemet mond, nem sok választása lesz.

Kikérném egy szakember véleményét, de valóban eleshet így támogatásoktól a jövőben és mint tudjuk, egy ingatlannal rendelkezni még nem jelenti azt, hogy magát eltartani is lesz pénze mondjuk 18 évesen. A törvényt viszont ez nem igazán fogja érdekelni, csak az a tény, hogy rendelkezik egy ingatlannal és pont. Azt egyébként fenn is kell tartani.

2015. jan. 9. 15:00
 10/26 Janka néni ***** válasza:
86%

Ne legyünk már ilyen álszentek. A vállalkozók és társasvállalkozások tulajdonosai a vagyonukat pontosan így óvják egy esetleges betlizéstől: minden a gyerekek nevén van.

Sem neked, sem a gyerekednek nem származhat baja ebből. A gyerek nem hiszem, hogy valaha szocpolra fog szorulni, főleg, ki tudja lesz-e szocpol.

A holtig tartó haszonélvezet már problémásabb.

Nem érdekes, hogy Te belemész-e, mert azt vesz neki, amit akar. A gyámhivatal az elé nem gördít akadályt, ha kap a gyerek. És a Te véleményedet nem kérdezik. Az ajándékozáskor ugyan te nyilatkozol, mint törvényes képviselő az ajándék elfogadásáról, de a gyerek kárára nem nyilatkozhatsz.

2015. jan. 9. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!