Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a férj saját ingatlanát a házasság ideje alatt eladják és abból egy új ingatlant vásárolnak ugyancsak a férj nevére, akkor az közös vagyonnak számít-e? Váláskor igényt tarthat-e a feleség a fél ingatlanra?
Esetek, melyeket jogásztól tudok.
1.
Eladák pl 100 forintértért és 140ért vettek másikat.
A 40 felére és annak kamataira igényt tarthat a feleség.
2.
Eladták 100 forintért és max 100ért vettek mást.
Az újon jelentős átalakítási munkák voltak, amelyek tulajdonjog keletkeztető hatásúak. A feleség adott %-ot követelhet.
Keress fel ügyvédet és pontosítsátok a helyzetet a konkrét szituáció alapján.
miért követelné bárki is azt ami nem az övé?
Ha elválnék se jutna eszembe,hogy követelőzzek,főleg ugy hogy semmi közöm a házhoz (anyagilag se meg sehogyse) Szerintem mindenki vigye a sajátját.
Utolsó:
Igazad van!
De, ha pl 10 év után váltok és jó sokat Te is ráköltöttél pl a ház felújítására, és pl a belső elrendezést is megváltoztattátok, akkor ne mond, hogy nem jutna eszedbe a gondolat, hogy bizony jó sokat költöttél Te is a házra és most itthagyod...
Erre találta ki a jog azokat az eseteket, amiket fentebb már leírtam.
Miaz, hogy "nem vitte be különvagyonként"?
Ezt nem értem.
Arra gondolsz, hogy nem nyilatkozott róla?
Csak mert arról nemis kell, mert a házasság előtt már létezett ingó és ingatlanokról valamint azok eladásából származó pénz automatikusan különvagyon.
Kedves Kérdező!
A különvagyon megtartja ezt a jellegét és a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy szintén különvagyon.
Ezen nem változtat, hogy hány évig éltetek együtt.
A jelen ügyben azt kell vizsgálni, hogy az újonnan vásárolt ingatlan teljes mértékben az eredeti különvagyonból származik-e, vagy szükséges volt-e hozzáadni további pénzt (esetleg hitelt). Az utóbbi esetben az ingatlan ebben a részében - de csak ebben a részében - közös vagyon.
egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!