Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Áruljam el és tegyem tönkre a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Áruljam el és tegyem tönkre a családot, vagy minden nap hazudjak magamnak, és anyámnak, hogy így kell elfogadnom apámat?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. 1 éve a testvérem (20 éves fiú) elolvasta apám msn-beszélgetéseit, amiből kiderült, hogy megcsalja anyámat. Az msn-beszélgetéseket én is elolvastam, miután megmutatta a tesóm, és kiderült, hogy ez nem most kezdődött, hanem már minimum 3 éve (ha nem több). Olyanokat írt annak a nőnek, hogy: csak téged szeretlek, csak veled teljes az életem..stb. Apám nem ért annyira a számítógéphez, de gondolom megkérdezte valakitől, hogy kell kitörölni az msn-beszélgetéseket, és azóta nem menti már el. Csak ez nem elég, mert én látok még így is dolgokat. A számítógép a szobám ajtaja előtt van, és volt, hogy este kijöttem, és láttam, hogy valami nővel webkamerázik. Kiakadtam, de nem szóltam semmit.. Egyébként a nőnek is van azt hiszem 3 gyereke és egy férje. Akkorát csalódtam apámban, mint még soha. Tudjuk a tesómmal, ki az a nő, tudjuk, melyik faluban lakik, és néha apám tesz olyan megjegyzéseket, hogy el kell mennie abba a faluba ügyeket intézni ezzel meg azzal, de konkrétot soha nem mond.

Amikor ez kiderült, úgy beszéltük meg a tesómmal, hogy elmondjuk anyának, de nem mertük. Aztán megbeszéltük, hogy a tesóm beszél apával. Beszélt is vele, és elmesélte, azt mondta, apám tagadott, de addig faggatózott, amíg végül bevallotta. Apám kérdezte, én tudom-e ezt az egészet, a tesóm azt hazudta, nem. Apám azt mondta, nekem ne mondja el a tesóm(apám tudja milyen érzékeny vagyok). Aztán apám állítólag megbánta, azt mondta a tesómnak soha nem tesz ilyet többet, sírva ment ki a házból, persze próbálta eltitkolni ezt anyám elől meg előlem. Meg mi is a tesómmal. És apám, amikor bevallotta a tesómnak, mondhatjuk úgy is, hogy megzsarolta a tesómat. Mert azt mondta neki, ha elválnak anyával, akkor, mivel anya fizetése nagyon kevés, úgysem tudnánk eltartani magunkat (mert vannak ugye a számlák, a hitelek stb. amit anya tényleg nem bírna egyedül).

1 hétig folyamatosan sírtam, tiszta ideg voltam, olyan volt, mintha engem csaltak volna meg. El akartam mondani anyának, és annyira fájt, hogy nem tehetem és hazudnom kell neki. Senki előtt nem mutathattam ki ezt. A barátomnak elmondtam, benne 100%-osan megbízok, úgy kicsit jobb volt.

De azóta eltelt egy év. Még mindig nem tudtam teljesen feldolgozni ezt, és nincs olyan nap, amikor ne jutna eszembe. Iszonyatosan rossz. Alig tudok a szemébe nézni, akkorát csalódtam benne, hogy hihetetlen. Nem gyűlölöm, mert az apám, és nekünk mindent megad, amit tud, de egyszerűen nem tudom neki tiszta szívemből azt mondani, hogy szeretlek. Nem tudom, mert egyszerűen elfog az undor.

Anyával néha néztünk valami műsort, és ha volt benne valami durva megcsalásos dolog, akkor anya megemlítette, hogy ő ezt nem bírná, és ha apám megcsalná, tuti hogy elválna tőle. Azt is mondta, hogy elválni viszont nem bírna, a pénz miatt.. Nekem olyankor mindig belemar ez a szívembe, mert annyira bánt, hogy egy éve titkolózunk.. De nem tudom mit tehetnénk. Annyira tanácstalan vagyok.

De itt még nincs is vége. Apámnak megnéztem egy pár hete a telefonját (tudom hogy ez aljas, szemét dolog, és nem rám tartozik, de nem bírtam ki, tisztára ki vagyok idegileg), és találtam a képek között elég undorító dolgokat. Lefényképezte azt a nőt meztelenül, és saját magáról is van meztelen kép. Na ez volt az a pont, hogy még jobban elkezdtem undorodni tőle.. Néha azt kívánom, valahogy bukjon le. Anyának hihetetlen fájdalmat okozna, de ez, hogy így... Ez nem megy...

Teljesen tanácstalan vagyok, sokszor sírok ez miatt... Méghozzá apának olyan munkája van, hogy simán maradhat tovább egy este, és házhoz jár, mert masszőr.

Annyira gáz az egész helyzet, hogy nem tudom mitévő legyek. A tesóm nagyon ellenzi, hogy mondjuk el anyának, és bennem is ez van, de valahogy mégis húz a szívem az felé, hogy valahogy le kéne buktatni. Csak az a baj, hogy egyik megoldás sem lenne jó. Ha nem mondjuk el, akkor anya megalázva él együtt vele továbbra is, és én kikészülök idegileg. Ha elmondjuk, vagy elválnak, és tönkremegyünk (fizikailag is és lelkileg is), vagy nem válnak el, és így is tönkremegy a család, csak így egymás mellett élni, gyűlöletben. Nem egy jó megoldás.

Mit tanácsoltok? Nagyon kivagyok, nem merek lépni.

17/L

2010. ápr. 24. 13:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
3%

Tod azon is látszik hogy milyen idióták és gyerekek vagytok hogy egy ilyen oldalon "népszavazásra" bocsájtjátok a saját családotok sorsát és a saját sorsotokat is...

Még1x azt tudom csak mondani hogy gondoljátok át mit tesztek és hogy ettől mi lesz jobb és mégis kinek!!

és ismétlem még1x

Sztem felesleges bekavarnotok...

Kinek lenne az jó?

Egy év múlva már úgyis nagykorúak vagytok és ha nem tudtok a dologról akkor nem is számítana..

Ha bekavartok csak azt éritek el hogy anyátok apátok elválik egy esetleges botlás vagy futó kaland miatt, és ezzel valamelyik szülő egyedül fog maradni vénségére..

Nem beszélve a sok hozadékkal ami egy váláskor van, vagyonmegosztás, ház eladás költözés, marakodás, osztoszkodás..

Mindenkinek kevesebb lesz így, és nektek is kevesebb jut de még az is lehet hogy az apátok kitagad ezért az öröklésböl..

Van ennek értelme??

Egyáltalán kinek lesz ettől bármi is jobb?

Az is lehet hogy anyátok is csalja apátokat csak arról nem tudtok, vagy a két szülő már ezt rég megbeszélte és csak előttetek van még a boldog család nevű színjáték...

Nézzetek meg egy filmet!

Az a címe hogy Velem vagy nélküled, és nőjetek már fel végre..

Az összeesküvés elméletek meg a szarkavarás helyett inkább a tanulással foglalkozzatok az a ti dolgotok..

2010. ápr. 24. 13:25
 12/36 anonim ***** válasza:
71%
Nem olyan egyszerű ez az egész, ha te 17 éves vagy, a testvéred gondolom idősebb nálad? Mert ez nem írod... de a lényeg hogy nem sokáig járna már családi pótlék gondolom, így akik ezt tanácsolják, ez nem nagy segítség lenne, hiszen amikortól családi pótlék nem jár, onnantól tartásdíj sem. Szóval az anyagiak és a lelkiek miatt is nagyon át kell ezt gondolni. Édesanyád felnőtt nő, egy nő számára mindig kellenek hogy legyenek jelek, amiket észrevesz a férje viselkedésében, hogy valami nem stimmel. Nem tudhatjátok, Édesanyád nem-e észrevett valamit, de esetleg úgy döntött hogy nem szól. De ha nem is vette észre, és most boldog, mi lesz ha megtudja? Úgy gondolod jobb lesz neked? Meg fogsz könnyebbülni, mert megmondtad, de utána se fogod jobban szeretni az apádat, tehát azon a téren semmi nem fog változni, viszont a most boldog édesanyád lehet soha nem heveri ki ezt az egészet. Én úgy gondolom ők felnőtt emberek és ez az ő dolguk. Tudom hogy nagyon nehéz, de valahogy próbálj ne foglalkozni ezzel az egésszel. Ha anyagilag és lelkileg tönkremegy esetleg anyukád, sovány vigasz lesz, hogy de legalább tudta az igazságot. Tanácsolom ezt mindeközben úgy, hogy én magam sem akarnék hazugságban élni.... ugyanakkor ezt Anyukádnak kell szerintem észrevenni, hidd el, nem vak ő. Nagyon sok kitartást kívánok Nektek!
2010. ápr. 24. 13:26
 13/36 anonim ***** válasza:
18%

Nameg ha már mindenképp beszélni akartok valakivel akkor az ne mózerkodás legyen és ne anyucinak árulkodjatok!!

Akkor legyen bennetek gerinc aztán négyszemközt beszéljetek az apátokkal ha már benne nincs gerinc!!

Anyátok felé meg addig semmit amíg nincs a dolog letisztázva és nem tudtok minden részletet..

2010. ápr. 24. 13:27
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha én a helyedben lennék elmondanám, vagy ha anyukád helyében lennék, azt akarnám, hogy elmondd.

Igen, valószínű, hogy kipattan egy nagy veszekedés, és válás lesz a vége. DE! Így legalább lesz esélye anyukádnak keresni egy olyan FÉRFI-t, aki tiszteli, megbecsüli, és SZERETI! Véleményem szerint, minél hamarabb megtudja, annál "jobb", mivel ez esetben mondhatni "hamarabb" túlteszi magát rajta, és mielőbb új életet kezdhet.

Nálunk is ez volt a baj, anya válni akart volna, de nem mert, mivel, hogy mi lesz akkor velünk, két gyereket eltartani egy fizetésből, plusz fizetni a házhitelt és a rezsit . . . Azt modjuk hozzáteszem, hogy apám alkoholista. Aztán végül is elváltak, mert apám benőzött! És képzeld, 15.000-et fizetett apa fejenként rám és öcsémre, plusz havi 15-öt fizet, mert úgy egyeztek meg anyával, hogy ad egy milliót (tudom, hogy kevés), azt is havi részletben fieti, hogy ne kelljen ezért felvennie hitelt (!). És akkor itt volt a házrészlet, meg a rezsi, és TÖBB pénze maradt anyának, mint mikor még apával éltünk :) Azóta én is dolgozom (akkor még 2 évem volt a suliból), úgyhogy egyre könnyebb. Ja, és új életet kezdett, már van párja is kb 3 éve :)

2010. ápr. 24. 13:29
 15/36 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Én 18 évesen szembesültem vele, hogy anyám megcsalja apámat. Bennem is egy világ omlott össze. De nem szóltam bele. Annyit tettem, hogy néha megkérdeztem, hogy megcsalja-e még. Amikor először azt mondta, hogy nem akkor nem hittem el. De később kiderült, hogy igazat mondott. Attól függetlenül a kép nem változott meg bennem róla. A későbbiekben adu ászként tudtam használni ellene a titkot, mert néha megpróbált szemétkedni. Most 30 éves vagyok. 9 éve élek házasságban. Úgy érzem jól tettem, hogy nem árultam el apunak mert apu teljesen összeomlott volna tőle és nekünk gyerekeknek sem lett volna jó. Ha engem megcsalna a férjem én nem szeretném tudni, ha ő nem akar elhagyni. Ha meg menni akar akkor úgy sem lehet visszatartani. Emberileg tényleg undorító amit édesapád csinál, de beleszólni nem érdemes mert mindannyiótok tönkre megy bele. Ha egyszer meg kiderül annak is oka lesz. Édesanyád addig boldog amíg nem tudja. Tudom érzelmileg nagyon nehéz, de ezek azok a dolgok amik az élet árnyasabb oldalához tartoznak. Másoknak más lesz a véleménye. De tudomásul kell venni, hogy emberek vagyunk és különbözően gondolkozunk. Neked azt kell eldöntened mit érzel a legjobb megoldásnak.

2010. ápr. 24. 13:29
 16/36 anonim ***** válasza:
19%

Szal nem is értem hogy nem lehet ennyire előre gondolkodni!!!

Egy év múlva itt az érettségi, a továbbtanulás stb..

Válóperrel meg veszekedéssel, meg költözéssel, és lelki kiborulásokkal akarjátok tölteni a dolgot?

Elbszva ezzel a saját jövőtöket meg továbbtanulásotokat is??

Gratulálok ha igen....

2010. ápr. 24. 13:31
 17/36 anonim ***** válasza:
94%
59 %-os, állítsd már le magad, hiába vannak részigazságok abban, amit elmondasz, az alpári stílussal ahogy tálalod, pont az ellenkezőjét éred el a mondandódnak. Ez nem segítség.... ellenkezőleg.
2010. ápr. 24. 13:31
 18/36 anonim ***** válasza:
25%
A sok becsüületlovagja meg elmondom kretén se lát ám tovább az orránál..
2010. ápr. 24. 13:32
 19/36 anonim ***** válasza:
26%

ma 13:31

Nekem full mind 1 mit csinálnak, már az is agyatlanságra vall hogy egy ilyen témára itt várnak választ, ebből nekem az jön le hogy vagy képtelenek dolgokat átgodnolni vagy még a gondolkodásra is lusták..

Ha meg nem tetszik a stílus nem kötelező olvasni..

Én mega képmutatástól irtózok és az irracionalizmustól!

2010. ápr. 24. 13:34
 20/36 A kérdező kommentje:

Hú de sokan írtok. Ennek örülök. Csak nem győzök válaszolni.

13:25 ennyire azért ne legyél "kedves". Nem a ti véleményetek alapján fog eldőlni a család sorsa, csak tanácsot kértem. Ha nem tetszik, el lehet menni innen.

Olyan sok érv van mindkét döntés mellett, hogy nehéz eldönteni mi lenne jobb. Az igaz, ha elmondom, akkor nem élünk hazugságban, és lehet anya találna mást, apa sorsa nem érdekelne nagyon... Anya is biztosan azt akarná, hogy mondjam el, mert minden titkomat, bajomat, mindent szinte elmondok neki. De ha elmondom tényleg tönkreteszek mindent. Áá egyszerűen nem tudom. Ha nem mondom el, az meg azért jó, mert akkor nyugi lenne, meg béke, és talán tényleg, aminek ki kell derülnie, az kiderül, aminek nem az nem.

A bunkó válaszolók kíméljenek. Ha neked (59%-os) más a véleményed, akkor azt szépen is lehet közölni.

2010. ápr. 24. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!