Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Áruljam el és tegyem tönkre a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Áruljam el és tegyem tönkre a családot, vagy minden nap hazudjak magamnak, és anyámnak, hogy így kell elfogadnom apámat?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. 1 éve a testvérem (20 éves fiú) elolvasta apám msn-beszélgetéseit, amiből kiderült, hogy megcsalja anyámat. Az msn-beszélgetéseket én is elolvastam, miután megmutatta a tesóm, és kiderült, hogy ez nem most kezdődött, hanem már minimum 3 éve (ha nem több). Olyanokat írt annak a nőnek, hogy: csak téged szeretlek, csak veled teljes az életem..stb. Apám nem ért annyira a számítógéphez, de gondolom megkérdezte valakitől, hogy kell kitörölni az msn-beszélgetéseket, és azóta nem menti már el. Csak ez nem elég, mert én látok még így is dolgokat. A számítógép a szobám ajtaja előtt van, és volt, hogy este kijöttem, és láttam, hogy valami nővel webkamerázik. Kiakadtam, de nem szóltam semmit.. Egyébként a nőnek is van azt hiszem 3 gyereke és egy férje. Akkorát csalódtam apámban, mint még soha. Tudjuk a tesómmal, ki az a nő, tudjuk, melyik faluban lakik, és néha apám tesz olyan megjegyzéseket, hogy el kell mennie abba a faluba ügyeket intézni ezzel meg azzal, de konkrétot soha nem mond.

Amikor ez kiderült, úgy beszéltük meg a tesómmal, hogy elmondjuk anyának, de nem mertük. Aztán megbeszéltük, hogy a tesóm beszél apával. Beszélt is vele, és elmesélte, azt mondta, apám tagadott, de addig faggatózott, amíg végül bevallotta. Apám kérdezte, én tudom-e ezt az egészet, a tesóm azt hazudta, nem. Apám azt mondta, nekem ne mondja el a tesóm(apám tudja milyen érzékeny vagyok). Aztán apám állítólag megbánta, azt mondta a tesómnak soha nem tesz ilyet többet, sírva ment ki a házból, persze próbálta eltitkolni ezt anyám elől meg előlem. Meg mi is a tesómmal. És apám, amikor bevallotta a tesómnak, mondhatjuk úgy is, hogy megzsarolta a tesómat. Mert azt mondta neki, ha elválnak anyával, akkor, mivel anya fizetése nagyon kevés, úgysem tudnánk eltartani magunkat (mert vannak ugye a számlák, a hitelek stb. amit anya tényleg nem bírna egyedül).

1 hétig folyamatosan sírtam, tiszta ideg voltam, olyan volt, mintha engem csaltak volna meg. El akartam mondani anyának, és annyira fájt, hogy nem tehetem és hazudnom kell neki. Senki előtt nem mutathattam ki ezt. A barátomnak elmondtam, benne 100%-osan megbízok, úgy kicsit jobb volt.

De azóta eltelt egy év. Még mindig nem tudtam teljesen feldolgozni ezt, és nincs olyan nap, amikor ne jutna eszembe. Iszonyatosan rossz. Alig tudok a szemébe nézni, akkorát csalódtam benne, hogy hihetetlen. Nem gyűlölöm, mert az apám, és nekünk mindent megad, amit tud, de egyszerűen nem tudom neki tiszta szívemből azt mondani, hogy szeretlek. Nem tudom, mert egyszerűen elfog az undor.

Anyával néha néztünk valami műsort, és ha volt benne valami durva megcsalásos dolog, akkor anya megemlítette, hogy ő ezt nem bírná, és ha apám megcsalná, tuti hogy elválna tőle. Azt is mondta, hogy elválni viszont nem bírna, a pénz miatt.. Nekem olyankor mindig belemar ez a szívembe, mert annyira bánt, hogy egy éve titkolózunk.. De nem tudom mit tehetnénk. Annyira tanácstalan vagyok.

De itt még nincs is vége. Apámnak megnéztem egy pár hete a telefonját (tudom hogy ez aljas, szemét dolog, és nem rám tartozik, de nem bírtam ki, tisztára ki vagyok idegileg), és találtam a képek között elég undorító dolgokat. Lefényképezte azt a nőt meztelenül, és saját magáról is van meztelen kép. Na ez volt az a pont, hogy még jobban elkezdtem undorodni tőle.. Néha azt kívánom, valahogy bukjon le. Anyának hihetetlen fájdalmat okozna, de ez, hogy így... Ez nem megy...

Teljesen tanácstalan vagyok, sokszor sírok ez miatt... Méghozzá apának olyan munkája van, hogy simán maradhat tovább egy este, és házhoz jár, mert masszőr.

Annyira gáz az egész helyzet, hogy nem tudom mitévő legyek. A tesóm nagyon ellenzi, hogy mondjuk el anyának, és bennem is ez van, de valahogy mégis húz a szívem az felé, hogy valahogy le kéne buktatni. Csak az a baj, hogy egyik megoldás sem lenne jó. Ha nem mondjuk el, akkor anya megalázva él együtt vele továbbra is, és én kikészülök idegileg. Ha elmondjuk, vagy elválnak, és tönkremegyünk (fizikailag is és lelkileg is), vagy nem válnak el, és így is tönkremegy a család, csak így egymás mellett élni, gyűlöletben. Nem egy jó megoldás.

Mit tanácsoltok? Nagyon kivagyok, nem merek lépni.

17/L

2010. ápr. 24. 13:06
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%

ha az én lányom lennél,akkor azt akarnám hogy mondd el...

voltam már nagyon rossz anyagi körülmények között,de inkább az,mintsem ez a megaláztatás...

ha elválnak,akkor utánatok fizet majd gyerektartást,meg a fele ház az övé,annak árából vesztek egy kisebb lakást,és kész...szvaidból kivéve mindketten vele akartok maradni,ti elég támasza tudtok lenni,hogy átvészelje az egészet,és uj életet kezdjen

2010. ápr. 24. 13:12
 2/36 anonim ***** válasza:
85%
Egyértelmű hogy nem csaphatjátok be ti is anyukátokat.Nehéz lesz,de rá kell ébreszteni hogy milyen aljas apátok van(elnézést).Ha elválnak fog kapni utánatok gyerektartást,meg emelt családi pótlékot,és segélyt is lehetséges.Mindenképp mondjátok el anyukátokk,és majd ő eldönti hogy mi lesz ezután.Lehet ad apátoknak még1 esélyt,de lehet válás lesz.anyukátok tudni fogja mi a helyes megoldás.Igy nektek sem jo hazugságban élni,és legalább apátok sem tud zsarolni titeket.lehet a válás után anyukátok talál egy férfit,aki megbecsüli.Majd irjátok meg mi lett a végeredmény.
2010. ápr. 24. 13:14
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak élnek még a szülei? Vagy rokonok,átmenetileg amig lezajlik pl a válóper,ház eladása stb. Az lenne a legjobb megoldás,mert igy tönkre fogtok menni. Nagyon nehéz így,de valamit tenni kell.
2010. ápr. 24. 13:14
 4/36 anonim ***** válasza:
22%

Sztem felesleges bekavarnotok...

Kinek lenne az jó?

Egy év múlva már úgyis nagykorúak vagytok és ha nem tudtok a dologról akkor nem is számítana..

Ha bekavartok csak azt éritek el hogy anyátok apátok elválik egy esetleges botlás vagy futó kaland miatt, és ezzel valamelyik szülő egyedül fog maradni vénségére..

Nem beszélve a sok hozadékkal ami egy váláskor van, vagyonmegosztás, ház eladás költözés, marakodás, osztoszkodás..

Mindenkinek kevesebb lesz így, és nektek is kevesebb jut de még az is lehet hogy az apátok kitagad ezért az öröklésböl..

Van ennek értelme??

Egyáltalán kinek lesz ettől bármi is jobb?

Az is lehet hogy anyátok is csalja apátokat csak arról nem tudtok, vagy a két szülő már ezt rég megbeszélte és csak előttetek van még a boldog család nevű színjáték...

Nézzetek meg egy filmet!

Az a címe hogy Velem vagy nélküled, és nőjetek már fel végre..

Az összeesküvés elméletek meg a szarkavarás helyett inkább a tanulással foglalkozzatok az a ti dolgotok..

2010. ápr. 24. 13:17
 5/36 anonim ***** válasza:
30%

17 évesen csak azt érzékelted az egészből,hogy szegény anyud,és apud milyen szemét alak..De tudod ha egy házasság idáig fajul ott mindkét fél hibás.Egy férfi nem megy más szoknyája után ha otthon is jól érzi magát.Nem tudhatod,hogy mi történt köztük,ezért ne is ítélkezz.Nem beszélve arról,hogy soha nem tudhatod,hogy ha egyszer te leszel ilyen helyzetben nem keresel-e te is olyan embert aki szeret..Vagyis bárkivel megtörténhet ez az eset,még veletek is.17 évesen tényleg csúnya dolog má cuccai között turkálni,gondolom neked sem esne jól ha apád leellenőrizné a telefonodat,üzeneteidet.

Ha eddig nem mondtátok el anyudnak,akkor hagyjátok az egészet,és ne foglalkozzatok vele.Felnőtt emberek a szüleid,majd ők megoldják..

de ha el akarod mondani,mert a te mimóza lelked nem viseli el,akkor mond el,vagy mutasd meg amit ide le írtál. Legfeljebb annyi fog történni,hogy kirobban egy nagy családi vita(persze ti is hibásak lesztek hiszen akkor jogosan kérdezi anyukád,hogy miért nem szóltatok 1 évvel ezelőtt,és ha eddig csöndben voltál,miért nem tudtál továbbra is csöndben maradni..) majd apud aki már amúgy is más nőnél találta meg a boldogságot,fogja és elmegy...Hiszen írtad te is,hogy tisztában van avval,hogyha mint családfő elmegy akkor nektek rossz életetek lesz anyagilag..Egyenlőre ezt nem akarja,és ezért van még otthon...

2010. ápr. 24. 13:17
 6/36 anonim ***** válasza:
95%

Ha az édesanyátok lennék és kiderülne utólag, hogy ti tudtátok és nem szóltatok, iszonyatosat csalódnék bennetek.

EL KELL, hogy mondjátok az édesanyádnak bármennyire nehéz is. Joga van a boldogsághoz és megbecsüléshez, amit apád tesz, az pedig undorító és lealázza anyukádat.

Ilyet nem szabad eltitkolni bármilyen nehéz is lesz. Kérjetek segítséget édesanyád rokonaitól. És egyébként is, válás esetén apukád köteles lenne fizetni valamennyit utánatok, nem?

Ne hagyjátok, hogy ezt tegye anyukátokkal, megérdemli az igazságot. Legalább a gyerekei álljanak mellette és legyenek őszinték vele, mert ha hallgattok, azzal nem a családi békét véditek, hanem apád undorító kapcsolatait!

2010. ápr. 24. 13:19
 7/36 A kérdező kommentje:
Anyának csak az anyukája él, meg vannak rokonok, de sajnos a családból senki nincs olyan jó anyagi helyzetben.. Na mindegy.. Mind 3-an azt írtátok mondjuk el, és igazatok is van, én is elmondanám, csak annyira nehéz. Ez olyan, mintha én tenném tönkre a családot.
2010. ápr. 24. 13:20
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg nagyon nehéz helyzet. Én anyukámmal nagyon jó viszonyban vagyok, ő a legjobb barátnőm is egyben, nagyon őszinte a kapcsolatunk, tehát én elmondanám, ha ilyen helyzetbe kerülnék.

Sajnos az én szüleim elváltak már 12 éve, de ha jobban belegondolok, nem is baj. Apu 18 évig(!!!) folyamatosan csalta anyut. Ekkora megaláztatást nem szabadna kapnia senkinek. Váláskor anyuval maradtunk testvéreimmel, pedig anyunak semmi keresete nem volt a családi pótlékon kívül. De megoldottuk. Aztán udvarolni kezdett anyunak egy milliomos pasi, akit nem utasított vissza (miattunk).

Én nem bántam meg, hogy szétszakadt a család, mert szerintem undorító dolog volt apu részéről, amit csinált.

Szerintem te is mondd el neki, talán az én sztorim majd bátorságot ad hozzá.

2010. ápr. 24. 13:20
 9/36 anonim ***** válasza:
91%

"De tudod ha egy házasság idáig fajul ott mindkét fél hibás.Egy férfi nem megy más szoknyája után ha otthon is jól érzi magát."

Ez hülyeség! Nem egy kapcsolatot láttam sajnos magam körül, ahol a szerelmes, boldog férfi ok nélkül lépett félre. Hidd el, nem mindig van oka. Ez csak maszlag. Nagyon sokszor csak az motiválja az embereket, hogy fiatalabb, szexisebb, miért kéne hogy csak egy emberrel szexeljek... És mindezek mellett szerelmesek.

Ráadásul itt leírta a kérdező, hogy nem is egyszeri félrelépésről van szó, hanem folyamatos undorító viselkedésről. Ne haragudj meg érte, de én nagyon is elítélem apádat és undorító, erkölcstelen embernek gondolom azok alapján amiket leírtál. Még1x ne haragudj ezért.

2010. ápr. 24. 13:24
 10/36 A kérdező kommentje:

Hopp, bocs nem láttam a többi üzenetet még.

Nem kell leb.szni, csak mert ti így vagy úgy gondoljátok. Szerintem normálisan is meg lehet mondani a véleményt. Na mindegy. Azért köszi a tanácsokat, sokat kell még gondolkoznom ezen.

Mindenkinek igaza van egy kicsit az a baj:S

2010. ápr. 24. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!