Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van egy örökölt lakásom....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy örökölt lakásom. Örököltem bankbetétet, amit a lakásra költöttem felújításként. Váláskor a feleségem a lakás különbözeti összegét kéri. Valós ez?

Figyelt kérdés
Érthetőbben a lakás ért 10M-t felújítás után lehet ér 12M-t. Erre a 2M-ra (vagyis a felére) fáj a foga. Valós követelés lehet ez? Persze a felújításról nincsenek már meg a számlák.
2016. szept. 27. 08:36
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Igen energetikai felújítás volt. Szigetelés+ablak csere. Nem medencét és napelemet építettem, csak hogy ne legyen magas a gáz számlánk.

Igen én tudom igazolni, hogy örököltem a lakást és a bankbetétet.

Honnan tudja az értékbecslő, hogy elötte milyen volt? Igen akkor felbecsülték amikor az öröklési procedúra ment le, de az régen volt (5-6éve). De arról részletes papírt nem kaptam csak egy összeget, hogy most ennyit ér kész.

Ha most értékelik fel akkor bármit mondhatok tul.képpen és a feleségem is bármit mondhat tul.képpen.

Ügyvédet tudok szerezni csak az ugye sokba van sajnos.

2016. szept. 27. 09:41
 12/24 A kérdező kommentje:
Tehát régi papír nincs az energia besorolásról!!!
2016. szept. 27. 09:42
 13/24 anonim ***** válasza:
Ha készültek fényképek a lakásban azokkal össze lehet vetni a jelenlegi állapotot, elfogadják. Amúgy meg lehet próbálni megfordítani a dolgot. Ugyan ezen az alapon te is követelheted a pénzének azon részét ami azóta va esetleg neki mióta házasok vagytok. Pl ha van neki ugyanúgy 2 millája azóta akkor pont nullára jöttök ki. Ha egy millája van csak akkor meg fél millát fizetsz csak. Már ha jól értelmezem azt ami a jogban van ezzel kapcsolatban.
2016. szept. 27. 09:54
 14/24 A kérdező kommentje:
fotók nincsenek úgy tudom. Neki nincsen szerintem ennyi pénze. Bár amikor örököltem 5éve volt neki hitele amit kifizettem. Mert neki honnan lett volna több 100ezer FT-ja hirtelen kifizetni a hitelt 0-ra? Ezzel tudok tenni valamit?
2016. szept. 27. 09:59
 15/24 anonim ***** válasza:
O beletett anyagilag a lakasba?
2016. szept. 27. 13:06
 16/24 A kérdező kommentje:
nem semmit.
2016. szept. 27. 13:12
 17/24 A kérdező kommentje:
hisz kevés a jövedelme most is. Miből vett volna 300ezres kazánt? Miből szigetelte volna a házat 1millióért?
2016. szept. 27. 13:14
 18/24 anonim ***** válasza:

Hülyeséget írkálnak. Örökölted, a saját ingatlanodra költötted, ennyi.

De kérdezz meg egy ügyvédet, mással meg ne foglalkozz.

2016. szept. 27. 13:49
 19/24 anonim ***** válasza:

Szerintem valószínűleg jogos a feleséged követelése. Nem tudod igazolni, hogy pontosan az örökölt pénzt költötted a lakásra. Lehet az is, hogy az örökölt pénzből utazgattatok, a közös pénzből meg felújítttatok. De nem vagyok ügyvéd, csak így gondolom.

Az, hogy a feleséged mennyit keresett a házasság alatt, az mindegy, nem is nézi a bíróság, hisz a házassg utáni jövedelem mindenképp közös. Igen, az örökség valóban nem közös, de ha józan paraszti ésszel gondolkodom, mivel igazoljátok, hogy pont azt a pénzt költöttétek közösen felújításra. A felújítás akkor történt, amikor a feleséged ott lakott, tehát nem hiszem, hogy lehetne azt mondani, hogy nincs hozzá semmi köze.

2016. szept. 27. 16:57
 20/24 anonim ***** válasza:
Az öröklés után hány hónappal volt a felújítás?
2016. szept. 27. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!