Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy örökölt lakásom. Örököltem bankbetétet, amit a lakásra költöttem felújításként. Váláskor a feleségem a lakás különbözeti összegét kéri. Valós ez?
Igen energetikai felújítás volt. Szigetelés+ablak csere. Nem medencét és napelemet építettem, csak hogy ne legyen magas a gáz számlánk.
Igen én tudom igazolni, hogy örököltem a lakást és a bankbetétet.
Honnan tudja az értékbecslő, hogy elötte milyen volt? Igen akkor felbecsülték amikor az öröklési procedúra ment le, de az régen volt (5-6éve). De arról részletes papírt nem kaptam csak egy összeget, hogy most ennyit ér kész.
Ha most értékelik fel akkor bármit mondhatok tul.képpen és a feleségem is bármit mondhat tul.képpen.
Ügyvédet tudok szerezni csak az ugye sokba van sajnos.
Hülyeséget írkálnak. Örökölted, a saját ingatlanodra költötted, ennyi.
De kérdezz meg egy ügyvédet, mással meg ne foglalkozz.
Szerintem valószínűleg jogos a feleséged követelése. Nem tudod igazolni, hogy pontosan az örökölt pénzt költötted a lakásra. Lehet az is, hogy az örökölt pénzből utazgattatok, a közös pénzből meg felújítttatok. De nem vagyok ügyvéd, csak így gondolom.
Az, hogy a feleséged mennyit keresett a házasság alatt, az mindegy, nem is nézi a bíróság, hisz a házassg utáni jövedelem mindenképp közös. Igen, az örökség valóban nem közös, de ha józan paraszti ésszel gondolkodom, mivel igazoljátok, hogy pont azt a pénzt költöttétek közösen felújításra. A felújítás akkor történt, amikor a feleséged ott lakott, tehát nem hiszem, hogy lehetne azt mondani, hogy nincs hozzá semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!