Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy örökölt lakásom. Örököltem bankbetétet, amit a lakásra költöttem felújításként. Váláskor a feleségem a lakás különbözeti összegét kéri. Valós ez?
Ha a házasságotok idején költöttetek 2 millió forintot a házra, akkor a követelése 1 millióra jogos, még ha az kizárólag a te pénzed volt is, mert a jog szerint azt a pénzt költhettétek volna mozizásra, kirándulásra, bármire, ehelyett a te ingatlanodba tettétek.
Ezt a milliót az asszony meg is fogja kapni.
Ez nem az én magánvéleményem, hanem a jog.
Első lépésként keress egy jó ügyvédet!
Azt tudod örökölni, hogy örökölted a bankbetétet? Az örökség mindig különvagyonnak számít, azt nem tudom, akkor mi van, ha ezt belefektetted a külön vagyonnak számító ingatlanba, ehhez tényleg hozzáértő jogász kell.
Azt is bizonyítani kell a feleségednek, hogy az ingatlan értéke nőtt, és hogy mennyivel nőtt, a felújításoknak hála. Először azzal kéne érvelned, hogy a felújítás arra volt elegendő, hogy karbantartsátok, tehát NE CSÖKKENJEN az ingatlan értéke az idővel. Tehát ha beköltözéskor ért 10 millát, most csak 8-at érne, de a felújításnak hála tartja az értékét.
Ha jól tudom az egyik, amire alapoznak az a lakás energetikai besorolásának változása. Szigetelés, gépek, ablakok, ilyesmi. Erről biztosan van egy régi és van vagy lesz egy új papír. Összehasonlítják a kettőt, és ez alapján (is) meg tudják becsülni a felújítás nagyságát. Gondolom összevetik az öröklött összeg értékével.
Nem vagyok otthon a témában egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!