Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyen a feleség ha a férj nem akar válni? Mi lesz a közös lakással ha a férj nem hajlandó eladni, és egyik fél sem tudja kifizetni a másikat?
Létezik olyan,hogy családterápia.
Amennyiben a férjed a munkanélkülisége lett ilyen érdemes megpróbálni,persze minnél hamarabb,mert ha beleszokik a zsarnok szerepébe nehéz lesz.
Olyan nincs,hogy a bíró elküd azzal,hogy örülj,hogy hajlandó valaki elviselni.
Ha beadod a kérelmet,elválasztanak,ha akarja a másik fél,ha nem.
A közös ingatlanra is születhet olyan ítélet,hogy x időn belül rendezni kell,de ennek megvalósítása már csak leírva egyszerű.
Mindenesetre ha a válás mellett döntesz,készülj fel,hogy még rosszabb lesz a helyzet,ha nem tudsz elköltözni.
egy ismerősömnek a férje ugyanezeket tette vele, ő elment pszichológushoz, aki közölte vele hogy paranoiás betegségben szenved a férje. neki van gyereke is, ezért őt elküldte a gyermekvédelemhez. esetleg ha nincs gyereked, akkor család segítő tud segíteni abban hogy mik a szükséges teendők, de talán a pszichológus is tud majd ebben segíteni. a lényeg az, hogy a válásnak nem lehet akadálya. főleg akkor nem, ha úgy üt meg, hogy látleletet is tudsz vetetni...
remélem tudtam segíteni, kérlek írj, ha van fejlemény, szorítok érted is, és az ismerősömért is.
Én a helyedben a következő alkalommal, amikor megüt, azonnal elszaladnék látleletet vetetni, és könnyű testi sértés miatt feljelenteném a bíróságon.
A válókeresethez pedig hozzácsatolnám a feljelentés iratait is.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
Ami a négy fal között történik azt sajnos nem tudom bizonyítani.Amióta megfenyegettem a rendőrséggel azóta engem már nem bánt. Azért nem zárják börtönbe mert hozzám vágja a cipőjét, lökdös, földhöz vágja a táskámat stb.
Mindenképp meg akarok szabadulni tőle. 40 éves vagyok, ha most nem tudom megváltoztatni az életem később még nehezebb lesz. Szeretném az életem hátra levő részét már nyugodtan eltölteni.
Igazából azt sem tudom mi az első lépés a válóper beadása vagy a költözés. Igaz hogy van jövedelmem, de olyan jól nem keresek, hogy albérletet is tudjak fizetni, meg a gyerekeket is eltartani. Gyerek tartást úgysem fizetne, nincs is neki miből. Igazatok van keresnem kell egy ügyvédet.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat. Jól esik hogy szinte mindenki mellettem áll.
Elmeorvosi véleményt? Szerintem a férjed túl gyakran nézi a TV-t. Nem kérhet elmeorvosi véleményt. Mivel keresete nincs, ügyvédet sem fog tudni fogadni, nem szakértőt, akinek pont semmi keresnivalója egy válóperben. Neked meg pláne nem kell fizetned érte. Ne aggódj, a férjed csak vagdalkozik, fenyeget mindennel, ami az eszébe jut.
Legyél erős a gyerekekért és magadért! Tarts ki, csináld végig, és kezdj új életet! Kitartás:)
Azért, mert el akarsz válni töle, nem indokolt az elmeorvosi vizsgálat. Véleményt kérhet, téged senki sem kötelezhet arra, hogy megvizsgáltasd magad, de ha végeznének is ilyet, akkor is csak az derülne ki, hogy nincs semmi bajod.
NE lépj vissza, mert ez, meg az összes ezutáni hülye ötletnek az a célja, hogy mégis maradjon minden a régiben.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!