Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyen a feleség ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyen a feleség ha a férj nem akar válni? Mi lesz a közös lakással ha a férj nem hajlandó eladni, és egyik fél sem tudja kifizetni a másikat?

Figyelt kérdés
20 éve vagyok házas. Férjem lelkileg teljesen tönkre tett. Állandó a féltékenység, a számonkérés, az elszámoltatás. Ordítozik, dobálja a tárgyakat, volt hogy meg is ütött. Közel egy éve munkanélküli én tartom el az egész családot. Ha később érek haza a munkából ordít hogy hol voltam. Telefonon állandóan ellenőrizget.Utánam jön. Kutat a táskámban, a zsebeimben. Nézegeti a mobiltelefonomat. Gyanúsítgat hogy viszonyom van egy kollégámmal. A gyerekekkel is ordít mint egy állat. El akarok válni de ő nem akarja. Nem hajlandó a házat eladni. Nem enged elköltözni, semmit nem enged elvinni a lakásból. Szerinte minden rendben van csak én fújom fel. Azt mondja ő nem akar ilyen lenni csak én kiprovokálom. Azzal fenyeget hogy majd a bíróság úgyis őt igazolja. Ha ő elmondja hogy egy idegroncs vagyok majd kiröhögnek és azt mondják örüljek hogy megtűr valaki. Nincs senki akihez fordulhatnék. Szüleim meghaltak. Rokonaim nincsenek. Van egy barátnőm de annak is van elég baja.
2010. márc. 21. 22:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A válás önmagában nem lehet gond, de a ház eladása nagyobb probléma. Gondolom azért nem tudsz elköltözni, mert nem akarsz albiba menni,ha már van egy fél házad, meg utána a férjednek sem lenne oka eladni. Anyuék is hasonlóképp állnak 5 éve árulják a házukat és idáig csak érdeklődők voltak....nagyon nehéz, így viszont anyu nem tud szabadulni és az öcsém sem. A bíróság nem fogja azt mondani, h elviselhetetlen vagy, a férjed az a tipikus görény, ahogy olvasom, szabadulj tőle, mielőtt eldurvul a helyzet!
2010. márc. 22. 09:03
 12/21 anonim ***** válasza:

Létezik olyan,hogy családterápia.

Amennyiben a férjed a munkanélkülisége lett ilyen érdemes megpróbálni,persze minnél hamarabb,mert ha beleszokik a zsarnok szerepébe nehéz lesz.

Olyan nincs,hogy a bíró elküd azzal,hogy örülj,hogy hajlandó valaki elviselni.

Ha beadod a kérelmet,elválasztanak,ha akarja a másik fél,ha nem.

A közös ingatlanra is születhet olyan ítélet,hogy x időn belül rendezni kell,de ennek megvalósítása már csak leírva egyszerű.

Mindenesetre ha a válás mellett döntesz,készülj fel,hogy még rosszabb lesz a helyzet,ha nem tudsz elköltözni.

2010. márc. 22. 09:06
 13/21 anonim ***** válasza:

egy ismerősömnek a férje ugyanezeket tette vele, ő elment pszichológushoz, aki közölte vele hogy paranoiás betegségben szenved a férje. neki van gyereke is, ezért őt elküldte a gyermekvédelemhez. esetleg ha nincs gyereked, akkor család segítő tud segíteni abban hogy mik a szükséges teendők, de talán a pszichológus is tud majd ebben segíteni. a lényeg az, hogy a válásnak nem lehet akadálya. főleg akkor nem, ha úgy üt meg, hogy látleletet is tudsz vetetni...

remélem tudtam segíteni, kérlek írj, ha van fejlemény, szorítok érted is, és az ismerősömért is.

2010. márc. 22. 09:14
 14/21 anonim ***** válasza:

Én a helyedben a következő alkalommal, amikor megüt, azonnal elszaladnék látleletet vetetni, és könnyű testi sértés miatt feljelenteném a bíróságon.

A válókeresethez pedig hozzácsatolnám a feljelentés iratait is.

2010. márc. 22. 09:16
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.

Ami a négy fal között történik azt sajnos nem tudom bizonyítani.Amióta megfenyegettem a rendőrséggel azóta engem már nem bánt. Azért nem zárják börtönbe mert hozzám vágja a cipőjét, lökdös, földhöz vágja a táskámat stb.

Mindenképp meg akarok szabadulni tőle. 40 éves vagyok, ha most nem tudom megváltoztatni az életem később még nehezebb lesz. Szeretném az életem hátra levő részét már nyugodtan eltölteni.

Igazából azt sem tudom mi az első lépés a válóper beadása vagy a költözés. Igaz hogy van jövedelmem, de olyan jól nem keresek, hogy albérletet is tudjak fizetni, meg a gyerekeket is eltartani. Gyerek tartást úgysem fizetne, nincs is neki miből. Igazatok van keresnem kell egy ügyvédet.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat. Jól esik hogy szinte mindenki mellettem áll.

2010. márc. 23. 11:30
 16/21 A kérdező kommentje:
Múlt héten végre erőt vettem magamon és elmentem ügyvédhez. Ma pedig beadtam a válópert. Férjem azt mondta majd elmeorvosi véleményt fog kérni ellenem. Megteheti? És ha igen akkor azt is nekem kell fizetnem?
2010. jún. 14. 19:12
 17/21 anonim ***** válasza:

Elmeorvosi véleményt? Szerintem a férjed túl gyakran nézi a TV-t. Nem kérhet elmeorvosi véleményt. Mivel keresete nincs, ügyvédet sem fog tudni fogadni, nem szakértőt, akinek pont semmi keresnivalója egy válóperben. Neked meg pláne nem kell fizetned érte. Ne aggódj, a férjed csak vagdalkozik, fenyeget mindennel, ami az eszébe jut.

Legyél erős a gyerekekért és magadért! Tarts ki, csináld végig, és kezdj új életet! Kitartás:)

2010. jún. 14. 19:48
 18/21 anonim ***** válasza:

Azért, mert el akarsz válni töle, nem indokolt az elmeorvosi vizsgálat. Véleményt kérhet, téged senki sem kötelezhet arra, hogy megvizsgáltasd magad, de ha végeznének is ilyet, akkor is csak az derülne ki, hogy nincs semmi bajod.

NE lépj vissza, mert ez, meg az összes ezutáni hülye ötletnek az a célja, hogy mégis maradjon minden a régiben.

Sok sikert!

2010. jún. 14. 20:12
 19/21 A kérdező kommentje:
Attól nem félek hogy nekem valami bajom van. Ő az akinek beteg az elméje. Csak nehogy még azt is fizetnem kelljen.
2010. jún. 14. 20:34
 20/21 anonim ***** válasza:
én is szoritok neked, és örülök hogy erős voltál és jol dontottél.
2010. jún. 14. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!