Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi lenne az a reális összeg, amit hajlandó lennél kifizetni egy esküvői ruhaszalonba a ruhapróbáért? "Esküvőturizmus", avagy esküvői ruhapróba, mint minőségi szolgáltatás.
Egy rádió szerkesztő-riporter hölgy mesélte el nevetgélve a hallgató közönségének, hogy ő bizony pár éve Veszprém és környékén barátnőivel végig próbálgatta és fotózta a szalonokban a legújabb esküvői modelleket. Csak mert tetszett, és milyen jó poén volt.
Talán elsőnek nem tűnik etikusnak, hogy önmagában a ruhapróbáért fizetni kéne, de én szalont vezetek, sok éve, és bizony sok dolgot megtapasztaltam. Mi, szakmán belül csak "esküvői turizmusnak" nevezzük az ilyen jelenséget, és hogy van, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre több helyen kérnek érte valamilyen összeget.
A menyasszonyok az élet fontos pillanatához keresik esküvői ruhájukat, természetes, hogy ez nem megy az első ruha felvételével, és tisztelet a kivételnek, szerencsére ők vannak többségben, valóban álmaik ruháját keresik, nem pedig "sportot űznek" a próbákból.
Sajnos azonban jó néhányan már olyankor próbálgatnak, amikor még valós dátum sincs, de ezt nem tudjuk leellenőrizni, hiszen nekünk mondanak egy (fals) időt. Higyjétek el, sok fiatal lány heccből próbálgat, lehet, hogy még pasija sincs, nem pedig vőlegénye! Minél többször van egy ruha felpróbálva, annál jobban koszolódik, sérülhet is. A nagyon finom anyagokon a smink és izzadtság nyomot hagy, sőt akár maradandó nyomot hagyhat! Még az új korában friss, ropogós kelme a sok próbától, le- és felhúzogatásoktól,igazgatásoktól, fűzőbehúzástól sérülhet, piszkolódhat, összeeshet. Mese nincs, egy idő után bizony tisztítani kell minden új ruhát, még ruhakiadás nélkül is, ami tovább csökkenti a ruha szép tartását. Pedig, gondoljatok bele, hogy mindig csak kis ideig, néha mindössze percekig viselték, úgy viszont sokszor, nagyon sokszor!
Én is gondolkozom rajt, hogy bevezessek valami reális díjat, mint ellenszolgáltatás, hogy kiszűrjem a felesleges próbákat, mindezt természetesen a TI érdeketetekben! Ugyanis a ruhákat jobban meg tudnánk óvni számototokra is, és több időnk lenne mindannyiótokra, akik valóban szakértői tanácsot kérnek tőlünk. Hiszen nem egyszerű próbák az esküvői ruhapróbák, és ezáltal nagyon időigényesek is. Alkalmanként 2-3, akár 4 óra is lehet, hiszen próbaközben alakul ki, hogy mi az igény, mely stílus áll közel a menyasszonyhoz, mi az a típus, amiben jól érzi magát, mely áll tökéletesen az alakján, mi megy leginkább a személyiségéhez, melyik ruha milyen kiegészítővel mutat jól...
Úgy gondolom, a szaktudás legalább akkora kincs, mint a minőségi termék, ezesetben az esküvői ruha.
Ha a tényleges esküvői ruha foglalásoknál levonnánk az esküvői ruha kölcsönzési díjából az összeget, úgy tulajdonképpen semmibe sem kerülne a menyasszonynak. De mi van a többiekkel? Lehet, hogy elrettentené őket, és nem jönnének, mert valahol sértené őket, és ellene irányulónak érezné.
Várom a véleményeteket, kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről!
Nekem már nem kell ruhát próbálni, mert már férjhez mentem és nem szándékozom még egyszer.
De a véleményem, hogy valami olyasmit lehetne csinálni, hogy akkor valamiféle kauciót fizettetnék, amit amikor sértetlenül visszahozza a ruhát, visszaadtok.
èn voltam már férjnél, és nem is olcsó ruhám volt.
én azt mondom hogy talán ha nagybetükkel kiirod az ajtóra hogy ruhapróba csak idöpont egyeztetéssel lehetséges, akkor a befuró próbálókat elüzöd. ha sminkje van akkor kéred a lemosást. stb..
na most én kb 5 szalont jártam végig, és két külön szalon ruhája között vacilláltam. vagy is a többiben csak felpróbáltam, de nem volt megfelelö egyik sem, de ebben a kettöben 2x próbáltam mielött választottam. aztán persze amelyiknél maradtam, még 2x mentem.
hát ha pénzt kértek volna nem tudom hogy mindet végig jártam volna-e. talán csak a menöket. és a végén nem is a legnagyobb üzletböl választottam.szóval nem hiszem hogy nagyon jó ötlet a pénz kérés. én eleve nem foglalkoznék a beesö vendégekkel, csak is idöpontra beírttal. Aztán lehet kiírnám,hogy a turisták 5000 ft-t próbálhatnak és fényképezkethetnek.
En teljes mertekben megertelek, es elhiszem, hogy mennyire kell vigyaznod a ruhakra. De szerintem ezt a penzkerest akkor tudnad megvalositani jol, ha a tobbi szalonban is penzt kernenek.
Az idopontegyeztetes mar jobb otlet, hiszen az ingyen van, bar talan az sem a legjobb, hiszen lehet hogy mielott elmenne hozzad az idopontra, mar megtalalja az igazit a menyasszony, es akkor vissza is mondja az idopontot.
En elmennek olyan helyre, ahol ingyen lehet probalni, mert ez a probaert valo fizetes ugy elvenne a kedvemet.
De teljes mertekben megertelek, tenyleg nem tudom milyen jo otletet lehet kitalalni. Eszembe nem jutna feleslegesen probalgatni, szerintem ez annyira gyerekes, es butasag.
Remelem talalsz valami jo megoldast az "eskuvoturizmus" ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!