Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi lenne az a reális összeg, amit hajlandó lennél kifizetni egy esküvői ruhaszalonba a ruhapróbáért? "Esküvőturizmus", avagy esküvői ruhapróba, mint minőségi szolgáltatás.
Egy rádió szerkesztő-riporter hölgy mesélte el nevetgélve a hallgató közönségének, hogy ő bizony pár éve Veszprém és környékén barátnőivel végig próbálgatta és fotózta a szalonokban a legújabb esküvői modelleket. Csak mert tetszett, és milyen jó poén volt.
Talán elsőnek nem tűnik etikusnak, hogy önmagában a ruhapróbáért fizetni kéne, de én szalont vezetek, sok éve, és bizony sok dolgot megtapasztaltam. Mi, szakmán belül csak "esküvői turizmusnak" nevezzük az ilyen jelenséget, és hogy van, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre több helyen kérnek érte valamilyen összeget.
A menyasszonyok az élet fontos pillanatához keresik esküvői ruhájukat, természetes, hogy ez nem megy az első ruha felvételével, és tisztelet a kivételnek, szerencsére ők vannak többségben, valóban álmaik ruháját keresik, nem pedig "sportot űznek" a próbákból.
Sajnos azonban jó néhányan már olyankor próbálgatnak, amikor még valós dátum sincs, de ezt nem tudjuk leellenőrizni, hiszen nekünk mondanak egy (fals) időt. Higyjétek el, sok fiatal lány heccből próbálgat, lehet, hogy még pasija sincs, nem pedig vőlegénye! Minél többször van egy ruha felpróbálva, annál jobban koszolódik, sérülhet is. A nagyon finom anyagokon a smink és izzadtság nyomot hagy, sőt akár maradandó nyomot hagyhat! Még az új korában friss, ropogós kelme a sok próbától, le- és felhúzogatásoktól,igazgatásoktól, fűzőbehúzástól sérülhet, piszkolódhat, összeeshet. Mese nincs, egy idő után bizony tisztítani kell minden új ruhát, még ruhakiadás nélkül is, ami tovább csökkenti a ruha szép tartását. Pedig, gondoljatok bele, hogy mindig csak kis ideig, néha mindössze percekig viselték, úgy viszont sokszor, nagyon sokszor!
Én is gondolkozom rajt, hogy bevezessek valami reális díjat, mint ellenszolgáltatás, hogy kiszűrjem a felesleges próbákat, mindezt természetesen a TI érdeketetekben! Ugyanis a ruhákat jobban meg tudnánk óvni számototokra is, és több időnk lenne mindannyiótokra, akik valóban szakértői tanácsot kérnek tőlünk. Hiszen nem egyszerű próbák az esküvői ruhapróbák, és ezáltal nagyon időigényesek is. Alkalmanként 2-3, akár 4 óra is lehet, hiszen próbaközben alakul ki, hogy mi az igény, mely stílus áll közel a menyasszonyhoz, mi az a típus, amiben jól érzi magát, mely áll tökéletesen az alakján, mi megy leginkább a személyiségéhez, melyik ruha milyen kiegészítővel mutat jól...
Úgy gondolom, a szaktudás legalább akkora kincs, mint a minőségi termék, ezesetben az esküvői ruha.
Ha a tényleges esküvői ruha foglalásoknál levonnánk az esküvői ruha kölcsönzési díjából az összeget, úgy tulajdonképpen semmibe sem kerülne a menyasszonynak. De mi van a többiekkel? Lehet, hogy elrettentené őket, és nem jönnének, mert valahol sértené őket, és ellene irányulónak érezné.
Várom a véleményeteket, kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről!
Lehet igazatok van, de nem értelek, hoiszen a ruházati boltokban is fel lehet próbálni a ruhákat, mégsem kötelező vásárolni, és ingyen van.
Nem értem , hogy a ruhapróba miért kerüljön pénzbe.
Amikor egyértelműen nem kölcsönzési szándékkal, hanem hobbiból szeretnének ruhát próbálni,azt szerintem fel lehet ismerni, és esetleg rákérdezni, hogy esküvői bérlés lenne -e a végcél, mert ha nem , akkor díja van a próbának.
De ha kiírnád , hogy a ruhákat csak kaucióval lehet próbálgatni, és azt csak bérlés esetén térited vissza, hát nem tudom, szerintem be sem mennék a boltodba, mert nem tudhatom elsőre, hogy milyen a kollekciód, milyen a méret stb..
Ez az én véleményem. Ne pontozzatok le, mert véleményt kérdeztek és meg leírtam a saját véleményem.
Nálunk Pécsett nincs ilyen fizetősdi és kedvesek az eladók is és tök egyértelmű, ha valaki bemegy a boltba, kiválaszt 2-3 ruhát és felpróbálja, általában ki is bérli, de ha fényképezővel megy be5-6 csaj, hát nem tudom, lehet, hogy meg akarják mutatni otthon, hogy melyik legyen, aztán majd kibérlik, de lehet, csak hobbiból .
Elég furcsa ötlet a vevőre ilyet hárítani azért , mert van 1-2 NEM vevő.
Hát te tudod mit csinálsz a boltodban. Akinek ruha kell úgyis bérel, de nézz körül a környező szalonokba, hogy ők mit hogyan.
Szia!
Én személy szerint nem mennék egy olyan ruhakölcsönzőbe ahol pénzt kérnek a próbálásért.Nem elég,hogy a kölcsönzés borsos,amelett,hogy pár óráig van rajtam a ruha?Ráadásul általában vékony hölgyekre vannak szép és megfelelő ruhák.Szóval egy-kettőt meg kellene néznem,próbálnom mielőtt kölcsönzök.De mivel rájöttem,hogy ezen én nem fogok egy percet sem idegeskedni,ezért varratni fogok.Időpontkérés mindenféleképpen ha szeretnéd,hogy a ruhák szépek maradjanak:megkéred a hölgyeményeket,hogy az áruk megóvása érdekében smink nélkül,"óvatósan" válogassanak.Ha komolyan gondolják,akkor betartják a kérdéseidet!
Persze megértem az esküvői ruhaszalon-tulajokat, hiszen nekik az a fontos, hogy a ruhák kibírják az egész adott szezont, de én csak egy bizonyos mennyiség után kérnék pénzt. Pl. meg lehet szabni, hogy egy látogatás során csak egy ruhát lehet felpróbálni, azt is csak smink nélkül (mint ahogy a cipőboltokban is ki van írva, hogy csak zoknival lehet cipőt próbálni). Ha valaki úgy tér be, hogy felpróbálja az összes neki tetsző ruhát, természetesen lehetne érte pénzt kérni.
Némileg keserű egyébként a szájízem a témával kapcsolatban, hiszen eddig egyetlen szalonnal van pozitív tapasztalatom, ahonnan aztán a ruhám is vettem. Történt ugyanis, hogy látva a netes katalógust, elmentem a mi városunk legnagyobb, legpuccosabb szalonjába érdeklődni, és ruhákat nézni. Tudni kell rólam, hogy metálos vagyok, így a szubkultúrámhoz illő ruhában mentem el érdeklődni a szintén fajtámbeli barátnőmmel, aki aztán a koszorúslányom lett. Vasalt bakancs, szegecses öv, láncok, farmer, együtteses kapucnis pulóver, hosszú bőrkabát, szimatszatyor. Barátnőm szintén.
Belépünk, a hölgy éppen egy úriemberrel beszélget, és a bájos csevejt akkor sem hagyták abba, mikor látták, érdeklődő érkezett. Mintegy öt perc várakozás után odaléptem a hölgyhöz, és finoman jeleztem neki, hogy beszédem lenne vele. Sértődötten végigmért, méla undorral az arcán megkérdezte, mit akarok én itt. Én erre elmondtam, hogy hat hónap múlva férjhez megyek, megtetszettek a ruháik a netes katalógusban, szeretnék kérni egy árajánlatot menyasszonyi- és két koszorúslány-ruhára. Erre a nő: "Ugyan, majd elhiszem neked (így, tegezve, pedig lehet, idősebb vagyok nála), hogy férjhez mész, mi? Ahogy nézem, még a ruhapróba árát sem tudnád kifizetni, ötezer forint, biztos csak idétlenkedni akarsz ezekben a drága ruhákban! Még mit nem!"
Fél év múlva, immár feleségként bementem ebbe a szalonba, és az anyakönyvi kivonatot az arcába vágtam. Hápogott egy sort, hogy ő azt nem úgy gondolta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!