Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan történik adott esetben a vagyonmegosztás lakás tekintetében?
Adott egy házaspár, akik esküvő után vettek egy lakást. Mivel esküvő után vették ez közös tulajdon lesz, válás esetén egyenlően kell osztozkodni rajta igaz (50-50)? Persze nincs mellékes tényező, nem örökölt vagyonból van stb.
De mi van akkor ha ez a pár már vásárláskor más arányban osztja meg a tulajdonjogot? Pl 60-40, 70-30 stb.
Akkor válásnál mit vesz figyelembe a jog?
Azt hogy válás esetén közös vagyon 50-50-ben vagy azt hogy a pár hogyan osztotta el egymás között? Követelhet e 50%-nyi összeget az akinek csak kevesebb része van benne?
ha házasság után vették akkor teljesen mindegy h a tulajdoni lapon mi a tulajdoni hányad
akár 100% is lehet az egyik nevén akkor is feleződni fog
Nem szamit ki mekkora osszeget tett bele, felezodik.
De lehet maskepp megegyezni barmilyen szazalekban.
Törvény szerint feleződik, de meg lehet egyezni bárhogy, kollégám most vált el és a feleség semmit nem kapott, de a férj pénzéből vették a házat és békésen megegyeztek.
Én 2 millát kértem a volt feleségemtől a lakáshiteles lakásért, kivásárolt és az övé lett. Lehet ha eladtuk volna kaptam volna 3-at is, de nem akartam időt húzni meg várni, meg cécót, így egyből kaptam tőle annyi pénzt...
Tehàt ha a kevesebb szàzalékkal rendelkező fél "jellemtelen" és követelőzik akkor többet kap mint jàr neki......
Hisz lehet hogy mìg jò volt a viszony beleegyezett a kevesebbe, és amikor megromlott már csak kicseszésből is többet kèr. Nem is értem miért nem veszi figyelembe a bíròság, hogy koràbban a felek miben egyeztek meg.
Figyelembe veszi a birosag amennyiben le van papirozva, lasd hazassagi szerzodes.
Mi is valtunk a felesegemmel, mar hazasok voltunk mikor a kozos lakasunkat vettuk, en 12 milliot a felesegem 1 millot tett bele. Valaskor akar lehetett volna a fele is az ove, de megegyeztunk kapott 2 milliot es enyem maradt a lakas.
A lakás a nőé. Ha van gyerek, ha nincs. Ez a joggyakorlat.
Kivéve talán, ha nincs gyereke, és a nőtől még a bírónő is undorodik, akkor 50-50%, de ennek a lehetősége szinte 0.
Ezért kell minden férfinak még a házassága előtt szereznie legalább egy panel. Utána már nem szabad házat vásárolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!