Kérhetek e fizetési meghagyást, ha a lakáshitelt egyedül fizetem, mert a volt férjem négy éve nem fizeti az ő részét? A lakás még közös néven van, nem volt vagyonmegosztás.
Figyelt kérdés
Azt szeretném, ha a továbbiakban az ő fizetéséből tiltanák a hitelt, legalább addig, amig én is egyedül fizettem.2014. febr. 17. 21:21
1/4 Agent Cooper válasza:
Ha nem volt még vagyonmegosztás, akkor milyen alapon kérné? Egyébiránt a válás során a bíróság milyen módon rendelkezett a lakáshasználatról? És miért nem történt még meg a házassági vagyonmegosztás?
2/4 A kérdező kommentje:
A lakáshasználatról úgy rendelkezett,hogy az enyém.A vagyonmegosztás azért nem történt meg,mert nincs 480 ezer forintunk,hogy elinditsuk.Olyan alapon szeretnék rá igényt tartani,hogy a lakás fele illetve tulajdonjoga még az övé,igy a hitel fele is,amit egyedül fizetek négy éve.Illetve voltak plusz,lesznek plusz költségek,melyek nem a lakáshasználatból erednek,pl.csatornázás,amit szintén nem akar fizetni.
2014. febr. 19. 20:14
3/4 Agent Cooper válasza:
Akkor mást nem tehet, csak gyűjtögeti a pénzt és a számláit, ami azt bizonyítja, hogy a lakásra költött. Sajnos a jogérvényesítés kizárólag bűncselekmény esetén illeték és díjmentes.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az infót.Igen tudom sajnos,hogy nem illetékmentes,ezért szeretném ezt a formát választani,ha lehet,mert itt a legkevesebb az illeték tudomásom szerint.
2014. febr. 20. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!