Volt feleségem végrehajtást indított ellenem, 1 millió ft-ot kell neki fizetnem a végkielégítésemből. Ezt jelenleg nem tudom kifizetni neki, felajánlottam neki, hogy a vagyonmegosztáskor az ő részét növeljük ezzel az 1 millió ft-tal. Vannak közös vagyontárgyak, autó, lakás, amit értékesítés után lehet pénzzé tenni, így ekkor tudnám kifizetni neki az 1 millió ft-ot.
Kérdésem, hogy lehet felfüggeszteni a végrehajtást, mondván, hogy a vagyonmegosztás is folyamatban van?
Menj be a bírósági tanácsadásra és ott kérj felvilágosítást, mert itt sokan csak tippelgetnek hozzáértés nélkül, ott meg szakemberek adnak megbízható tanácsot.
2013. nov. 13. 10:06
2/13 anonim válasza:
A végrehajtást nem függesztik fel. Akkor indítok mega. Folyamatot, ha mar hosszabb ideje tartozol. Mi ez, ha nem titok, gyermektartasdij? Azt pláne levonják. Ha végkielégítésbol van szó, akkor az meg készpénzt kell hogy jelentsen, letiltjak a banknál.
2013. nov. 13. 10:21
3/13 anonim válasza:
Több, mint valószínű, hogy elmaradt gyerektartás, azt pedig levonják a számláról, te meg sem kapod, egyből megy neki.
2013. nov. 13. 10:38
4/13 A kérdező kommentje:
Nem tartásdíjról van szó! Azt fizetem tisztességesen. A bíróság a végkielégítésemből is megítélt százalékot. Így jött ki az 1 millió ft. Munkanélküli vagyok, így a végkielégítést élem fel. Bankszámlámon nincsen pénz, így vonni sem tudnak. Tulajdonhányadaim vannak mint írtam autóban, lakásban. Ezeket szeretném rendezni vagyonmegosztáskor, és ebből fizetném ki volt feleségemnek az 1 millió ft-ot!
2013. nov. 13. 10:40
5/13 A kérdező kommentje:
Szuper, akkor tartásdíjról van szó! Ide jósok járnak megkérdezhetem? Mint írtam nem tartásdíj tartozásom van!
Csupán ritka eset történt, asszonytartást ítéltek meg volt feleségemnek, bármennyire furcsán hangzik is!
2013. nov. 13. 10:44
6/13 anonim válasza:
Nezd, mindket valasz a kommented elott szuletett, nem tudhattuk, hogy nem tartasdij, az volt a leg kezenfekvobb. Amugy en pl gyermektartasdijra gondoltam, de mindegy.
A lenyeg, hogy a vegrehajtas nem leallithato, max a vegrehajtast indito kerheti, hogy szuntessek meg, de nme fogja, mert a koltseget enki kellene akkor kifizetnie. 1 milliora pedig az igen magas....
2013. nov. 13. 10:48
7/13 anonim válasza:
Hát nem fix összeget kértél, hanem %-ban lett minden meghatározva, a feleséged meg egy pénzéhes dög, én kimennék külföldre, mielőtt teljesen ki fog semmizni.
2013. nov. 13. 10:49
8/13 A kérdező kommentje:
Nem fog kisemmizni, nem hagyom el az országot. Itt van a gyermekem, nem fogom őt cserben hagyni. Kifogom fiztni ezt az 1 millió ft-ot, de most nem tudom. Majd ha értékesítésre kerülnek a közös vagyontárgyak, akkor igen. Ezt elmondtam neki is, de ő csak szajkózza, hogy fizessek, adjam oda a pénzt. Hozzáteszem, hogy munkanélküli vagyok, így is fizetem a tartásdíjat rendesen.
2013. nov. 13. 10:52
9/13 anonim válasza:
Végrehajtás van ellened, és el fogják adni a vagyontárgyaidat, nem várják meg, hogy te eladogasd meg vagyonmegosztás, akár a házadat is árverezhetik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!