Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves lány vagyok. Ilyenkor mit tehetek?
Sziasztok.
Van egy nagy problémám.
Édesapám 3 éve csalja anyukámat,aki ennek tudatában van,de nem akar semmilyen lépést tenni,még annak tudatában sem,hogy az apám alkoholista. Én és a 3 testvérem /a legidősebb 23 ,a legfiatalabb 8 éves./ már nem igazán szeretjük,hiszen nem is kapunk tőle semmilyen támogatást,érzelmet.
Van hogy hazajön a munkából néha részegen és csak kiabál velünk,meg anyukámmal is. Többször beszélgettem édesanyámmal a témáról,aki azt mondta,hogy nincs itt az ideje,hogy beadja a válópert. 25 éve együtt vannak, több mint 10 éve iszik és 3 éve megcsalja. Nem tudom ,hogy ennek fejében mit akar még apámtól.
Nem lehetne,hogy a testvérem indítsa meg a pert,vagy hogy vegyük rá édesanyánkat,hogy adja be vagy döntsön,mert ez már nem állapot. A 2 kicsi tesóm idegileg tönkre van téve,mert folyamatosan kiabál és szó szerint terrorban tart minket. /soha nem ütötte meg sem édesanyámat,sem minket./
Elnézést a hosszú megfogalmazásért,de ez a tény.
Köszönöm a megértéseteket.
Reménykedem a megoldásban.
RM.
Ez így van sajnos nem a te dolgod eldönteni h mi legyen a házasságukkal. Nem állhatsz csak úgy apukád elé azt kérve h válasszon. Ez anyukád dolga lenne. Lehet h önértékelési zavarokkal küzd anyukád + túlzottan függ érzelmileg apukádtól, ezért elviseli azt hogy a férje megcsalja és még alkoholista is. Ezt nagyon nem kéne elviselnie.. Ez a fajta passzivizmus nagyon is ártó, mert a gyerekeinek is el kell viselnie, és nem érti meg h ezzel nem csak a saját sorsáról dönt, hanem a gyerekeiéről is. (Mind1, ezt csak mellékesen írtam)
Ha bátyádhoz költöznek attól ég lehet az h az anyukához van bejelentve és az anyuka írja alá az ellenőrzőt meg ilyenek.. Ahhoz h a gyámja legyen, az egy nagyobb lépés de az is megoldható.
Bocs h sokat írtam, sok sikert
ksznm szépen
Á annyira nem akarjuk komplikálni,hogy a gyámja legyen csak,elintézni a 2 kicsi számára egy jobb helyet,ahol nyugodt a légkör. De ettől függetlenül Anya is látná őket csak értitek,hogy ne mindennap ezt kelljen látni nekik.
De igazatok van.
Jaja. Eltaláltad.
GONDterhes vagyok.
Amúgy valami távoltartási jó lenne..:D
Mert ez a kötekedés már tűrhetetlen.:S
Házon belül is lehetne kérni a távoltartásit?:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!