Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves lány vagyok. Ilyenkor mit tehetek?
Sziasztok.
Van egy nagy problémám.
Édesapám 3 éve csalja anyukámat,aki ennek tudatában van,de nem akar semmilyen lépést tenni,még annak tudatában sem,hogy az apám alkoholista. Én és a 3 testvérem /a legidősebb 23 ,a legfiatalabb 8 éves./ már nem igazán szeretjük,hiszen nem is kapunk tőle semmilyen támogatást,érzelmet.
Van hogy hazajön a munkából néha részegen és csak kiabál velünk,meg anyukámmal is. Többször beszélgettem édesanyámmal a témáról,aki azt mondta,hogy nincs itt az ideje,hogy beadja a válópert. 25 éve együtt vannak, több mint 10 éve iszik és 3 éve megcsalja. Nem tudom ,hogy ennek fejében mit akar még apámtól.
Nem lehetne,hogy a testvérem indítsa meg a pert,vagy hogy vegyük rá édesanyánkat,hogy adja be vagy döntsön,mert ez már nem állapot. A 2 kicsi tesóm idegileg tönkre van téve,mert folyamatosan kiabál és szó szerint terrorban tart minket. /soha nem ütötte meg sem édesanyámat,sem minket./
Elnézést a hosszú megfogalmazásért,de ez a tény.
Köszönöm a megértéseteket.
Reménykedem a megoldásban.
RM.
Szegény, sajnállak titeket :S
Szerintem anyukádat mindenféleképpen rá kellene venni. Így tényleg nem élhettek. Apukáddal nem lehet beszélni? :S
Fateromat szinte kómásan látom.
Ha józan,akkor a TV-t bújja.
Vagy telefonál.
De most neki mit mondjak?
'Hé fater tök gáz vagy,utálunk, húzz a p..ba? :$'
Egyszer a Bátyámmal felhoztuk karácsonykor,hogy milyen jó volt az a 2 év,mikor tiszta volt.és minden szép volt.. ő meg csak annyit mondott: Elmúlt.
Ilyennel nem lehet se beszélni,se élni.
Anyukám egyedül a "kulcs"
Ha szól a suliban vagy a gyermekvédelmiseknek lehet h csak azt éri el h a gyámhatóság elveszi a 2 kicsit a szülőktől. Még egy alkoholista apa is jobb mint állami gondozottnak lenni.
Az a válás amiről te beszéltél, hogy a másik fél beleegyezése nélkül az azt jelenti hogy az egyik házastárs beadja a válópert önállóan. Vagy a férj vagy a feleség. A gyerekek nem tehetnek semmit. Én a leírt helyzetben azt látom egyetlen megoldásnak ha a bátyád magához veszi a kicsiket. Te koleszba mész. Anyukád meg lehet h egyedül már rájön h a válás a legjobb megoldás. Ha már csak magára kell gondolnia mert a gyerekei helyzete megoldott lesz akkor lehet h könnyebben rászánja magát.
mindenesetre sok szerencsét
Szia!
Az én testvérem autista. A fél életében kűzdöttünk, hogy úgy élhessen, mint minden kisfiú, hogy boldog legyen. Az orvosok azt mondták, örüljünk, ha 3-4 szót tudni fog majd 10-15 évesen. Egyszer azt kívántam, hogy bárcsak normális lenne, de megbántam. Hiszen, ha nem ment volna ő is és a családom is ezen keresztül, nem lennék az az ember, aki ma vagyok, és nem biztos, hogy ilyen csodálatos kapcsolatom lenne a testvéremmel. Nagyon sokat szenvedtünk, éveken keresztül, de ma már nem is látszik rajta, hogy autisztikus. Beszél, elmondja az érzéseit, és igen is nagyon remek kisfiú!
Azt mondják, a legszebb dolgokhoz egy nagy rossz dolog vezet el a célig.
Te és a testvéreid is megfogjátok találni a kiutat a boldogság felé, hidd el! De ne adjátok föl! Soha!
Ameddig ez nem történi meg, addig segíts a kistestvéreidnek, hogy legalább egy nagyon klassz nővérük lehessen ;-)
Szerintem az jó ötlet, hogy a bátyád magához vegye a kisebb tesóit! Ez nagyon jó hogy nem vagytok teljesen rossz helyzetben, hisz tesód már az egész családot el tudja tartani. Megkérdezhetem mit dolgozik?
Anyukád ugyanolyan felelős, hogy hagyja a gyerekeit ilyen helyzetben. Talán ha tesód magához veszi a kicsiket, akkor neki is leesne.. Vagy nem tudom (az is lehet h soha nem érti meg h miért rossz ez nektek)
ksznm szépen az utolsó előtti válaszolónak
Bevallom meghatott,amit írtál.. =$
Egyébként a testvérem aszfaltozik a menyasszonya apjának cégénél.
És nagyon fontolgatják,hogy a 2 kicsit magukhoz veszik,még ha papírok nélkül is.
Engem meg nem nagyon érdekel.Én itt ülök a szobámban és ki sem megyek,szal velem nem tud sem kötekedni, sem "beszélgetni".
A faluban nem vagyunk téma,hiszen nem csinál semmi országraszólót csak szimplán kiabál.
A szomszédságot nem igazán zavarja,mert 1-1 alkoholista,egyedülálló ffi,és egy 90 éves néni van /aki 30m-re van a házunktól/
és nem lehetne esetleg valamilyen elvonóra küldeni?
Válaszút elé állítani az egész család előtt,hogy vagy a pia és a ríbíje,vagy a családja és az elvonó?
Hát azért az nem csak olyan egyszerü, hogy a testvéred magáhz veszi a két kicsit - neki semmi joga nincs ehhez, se iskolába nem járathatja, se nem irhatja alá az ellenörzöjüket, nem az ö gyerekei. Ha a szüleid (vagy akár anyukád vagy apukád külön) ez ellen tiltakozik, akkor a testvéredet megbüntetik gyerekrablás miatt.
Ha anyukád nem akar válni, akkor más nem tud helyette lépni, és nem a te dolgod eldönteni, hogy mi legyen a házasságukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!