Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérheti párom a gyerektartás csökkentését?
Páromnak előző házasságából van egy 13 és egy 11 éves lánya, akik után fejenként 25 ezer Ft gyerektartást fizet. Mind a volt feleség, mind a gyerekek érdemtelenek rá, de ha jár, akkor jár ugye.
Azonban most közös babánk lesz, illetve párom örökbe fogadja a fiamat. Kérheti emiatt a gyerektartás csökkentését? A fizetése jelenleg nettó 120 ezer Ft.
*nem mond -
tényleg felturbóztad magadban a problémát, azt hiszem. Próbálj megnyugodni, hisz nem a mérgelődés a fő dolgod, ha babát vársz. Ügyvéddel oldjátok meg a problémát.
Igen, én tovább nem is idegeskedek itt.
Majd szobrot emelünk az exnek és a lányoknak. Sőt, inkább megemeltetjük a gyerektartást, akkor biztos jobb lenne velük a viszony. Na mentem, mert ez tényleg nem vezet sehová
Ne törődj velük kérdező, igenis létezik ilyen gyerek, én főleg tudom az ő pszichológiájukat kezelem....nem egyszerű esetek, felérnek az agy mosottakkal. Van aki magától lesz ilyen és fordul a szülő ellen és van akit uszítanak, az utóbbi esetben gyámhatóság által kerülnek kezelésre.
Itt nagyon sok a csőlátású a "gyerek a szent" " nem hibázik" " csak megviselte" "sose nő fel" tévhit, jelen esetben azt is elfelejtik , hogy anyuka ment félre és borított, de hát ő az áldozat, biztos nem kapott meg mindent , át kell menni lotyóba (magánvélemény)...az ilyen gyerekek betegek, ez van, mivel a környezet folyamatosan adja alá a lovat és nincs meg a változtatni akarás nem is fog változni.
Kérhetitek a gyerektartás csökkentését, amit meg is fognak ítélni.
A férjednek meg árral szemben úszni jelenleg nem érdemes, sok idő kell míg egy gyerek ráeszmél a szülő hibáira , főleg ha az anyjában kell csalódnia, az nehéz eset, de eljön az ideje mikor a férjed ismét kialakíthat egy normális viszonyt a gyerekivel, csak ki kell várni és utána nem játszani a sértődött megbántott apát.
Egyébként még annyit, és tényleg befejeztem, hogy lehet engem szemétnek hinni, de az meg sem fordul senki fejében, hogy nekem is fáj, hogy ez van.
Mert az én fiam sosem érdekelte az apját. Egészen addig lelkesedett érte, amíg meg nem született és rájött, hogy gond is van egy gyerekkel. És épp ezért mindent megtettem, hogy jó kapcsolatom legyen a lányokkal és a férjemnek is. Mert tudom mit élt át a fiam, hogy az apja nem törődött vele. És nem akartam hogy a férjem lányai is ezt érezzék. És rá kellett jönnöm, hogy ebben a történetben a férjem a fiam szerepét tölti be, és a lányai ugyanúgy semmibe veszik, mint a fiamat az apja. És ezen sem tudok változtatni.
És igenis szenvedett emiatt, és szenved ma is, csak most már megtalált minket és tudja, hogy öt is lehet szeretni.
És nem fogjuk csökkentetni a pénzüket, csak hirtelen felindulásból jött szóba, mert az exe hajnalok hajnalán idetelefonált az újabb hülyeségével. Ennek ellenére nem akarjuk, hogy éhen haljanak. Sőt, a lányoknak évek óta van félretéve megtakarítás, amiről nem tudnak, mert amikor szóba került, anyuka lázadozott, hogy ne gyűjtsünk, hanem adjuk azonnal kézbe. Igaz, meg akartuk szüntetni a számlát, de mindennek ellenére még megvan, ha pénz egyelőre nem is megy rá.
Köszönöm a válaszokat, akkor is, ha nem értünk egyet.
Érthető, hogy így reagálnak a gyerekei. Elvégre az apjuk ameddig együtt éltek, sem töltötte be az apa szerepet. Akkor mégis mit vár tőlük? Hiszen nem volt az életük része, csak a pénzt küldte. Ezt ő szúrta el, hát vállalja a következményeit.
Egyébként kiskorú gyereket nem nyilvánítanak érdemtelennek. Az hogy csökkentik e a gyerektartást függ a jövedelmétől.
"igenis létezik ilyen gyerek, én főleg tudom az ő pszichológiájukat kezelem....nem egyszerű esetek, felérnek az agy mosottakkal."34
Eltöprengtem, a 34-es milyen foglalkozást űzhet, hogy nem pszichológus, az az egy biztos. Sem a gyerekek nem beszélnek ilyen szavakkal, sem a pszichológiát tanultak.
De jó példa, hogy itt mindent gátlástalanul lehet össze-vissza írni.
Kérdező: ügyvéd. És nyugi, minden rendben lesz, ha megpróbálod a nyugalmadat helyreállítani. Drukkolok neked ezért!
Szép kis mesét kerekitettél utolsó.
Komolyan azt hiszed, hogy a férjem maradék 70 ezréből úri mód meg lehet élni? Még a rezsire sem lenne elég. Jóformán az én bevételeimből élünk, és ez jól is van így. Soha eszembe sem jutott elvenni a pénzét. A gyerekeiét főleg nem, hiszen pluszban is gyűjtünk nekik. Bár nem biztos hogy ilyen hozzáállással megérdemlik, de az esélyt megadjuk. És a gyerektartás sem lesz csökkentve, csak amikor anyuka idetelefonált reggel fél hétkor, hogy fizessünk többet, mert épp kirúgták, hát eldurrant az agyunk.
A fiamat meg nem varrtam senki nyakába. Egyszerűen szeretik egymást. Szerencsére van ilyen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!