Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérheti párom a gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérheti párom a gyerektartás csökkentését?

Figyelt kérdés

Páromnak előző házasságából van egy 13 és egy 11 éves lánya, akik után fejenként 25 ezer Ft gyerektartást fizet. Mind a volt feleség, mind a gyerekek érdemtelenek rá, de ha jár, akkor jár ugye.

Azonban most közös babánk lesz, illetve párom örökbe fogadja a fiamat. Kérheti emiatt a gyerektartás csökkentését? A fizetése jelenleg nettó 120 ezer Ft.

2015. ápr. 21. 07:48
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
77%

1. A gyerekek 18 éves koráig köteles az apa gyerektartást fizetni, ilyen korban még nincs olyan, hogy érdemtelen, ez csak nagykorú gyerekre lehet igaz.

2. A gyerektartás maximum a tartásra kötelezett nettó jövegelmének 50%-a lehet, ami az összes gyereke között egyenletesen oszlik meg.

3. Ha a párodnak jogilag négy gyereke lesz (kettö az elözö kapcsolatbaól egy közös és egy örökbefogadott), akkor a 60ezer oszlik négyfelé, azaz a két gyerekre 30ezer jut.

4. A párod kérheti a gyerektartás csökkentését ilyen indokkal, de hacsak nem feltétlen szükséges, nem tenném a helyében.

2015. ápr. 21. 08:35
 12/65 anonim ***** válasza:
69%
Igen,és csökkenteni is fogják.
2015. ápr. 21. 08:36
 13/65 A kérdező kommentje:

11-es válaszoló, igazad van. Az anyjuk a leghibásabb és még jobban eltávolodnak így, de A férjem már nem fáradozik a kapcsolat megjavításán.

Sajnos, amíg házasok voltak sem kapott megbecsülést, pedig igazán gyerekszerető, rendes ember. A saját gyerekemnél is tapasztalom ezt, pedig neki ugye nem gyereke.

De A lányok a valas előtti években is csak azt hallották, hogy az apjuk ilyen meg olyan rongyember, mert keveset keres, mert nem tudja őket nyaralni vinni, nem tud drága holmikat venni. A válás után például a lányok nem is akartak vele találkozni, mert az anyjuk új pasiját istenitették. Aztán annak vége lett, páromnak meg jöttem én. Eleinte engem is imádtak, mert megengedhettem magamnak, hogy ide-oda vigyem őket, hogy tartalmassá tegyem az apjukkal töltött időt, illetve az apjuk is többet tudott költeni rájuk, amikor már együtt éltünk.

Csak amikor láttam, hogy mennyire nem becsülik az apjukat, elzártam a pénzcsapot. Na akkor engem is megutáltak és megengedhetetlen viselkedéssel fordultak felénk.

2015. ápr. 21. 08:39
 14/65 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül szükséges, lehet, hogy még átgondoljuk. Csak rosszul esik, hogy így bánnak vele. Illetve nyilván jó lenne, ha a kedves anyuka is dolgozna.
2015. ápr. 21. 08:42
 15/65 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező!

Kár volt ide feltenni a kérdésedet, itt jellemzően szappanoperaként kezelik, nem valós eseményként. Szerintem ügyvédet keress fel ez ügyben.

2015. ápr. 21. 08:52
 16/65 anonim ***** válasza:
42%

Azert birom, hogy mar nem is tartjatok konkretan a kapcsolatot a gyerekekkel, de termeszetesen mindent tudtok az anyukarol. Kivancsi lennek a masik oldalra is.

Amugy persze, 0-24-be a te fiaddal van, nyilvan mar mas, mint a ketheti lathatas. Arrol nem is beszelve, hogy ha a te parod valoban annyira csodalatos, szuper apuka, a gyerekei soha nem fordultak volna ellene.

2015. ápr. 21. 08:55
 17/65 anonim ***** válasza:
55%

Az ügyvéd azt fogja mondani, amit a #13 írt.

A nagyon okosak hiába pontozzák le.

2015. ápr. 21. 08:55
 18/65 anonim ***** válasza:
62%

Itt a legtöbben elvált anyukák, akik mindig a nőnek adnak igazat.

Kérjétek a tartásdíjcsökkenést, meg fogják ítélni.

A gyerekeket NEM CSAK az apának kell eltartani, hanem az anyjuknak is.

2015. ápr. 21. 09:01
 19/65 anonim ***** válasza:
90%
Igenis, menjetek intézkedni. Oké, hogy jár a gyerekeknek a pénz, de azért az sem normális, hogy anyuka nem dolgozik. Mondjuk azt sem értettem soha, hogy az anyukák tartják a markukat a pénzért, és elmondják minden szarnak az apukát, főleg ebben az esetben. Ezzel is akadályozva a láthatást. Annyival több jut a közös babátoknak, és a fiadnak is. Legalább mindenki ugyan annyit kap.
2015. ápr. 21. 09:10
 20/65 anonim ***** válasza:
38%

Lehet kérni a csökkentést,a lényeg,hogy a 3 gyerek között osztják meg az 50 %-ot.Én is két lányt nevelek egyedűl,25-25 ezret kapok az apjuktól,ő is kb 120-at keres.

Azért azt csöndben megjegyezném,ha az apuka példás apuka míg együtt él a gyerekeivel,az anya megfeszűlhet,akkor sem tudja így megrontani a kapcsolatukat.A gyerekek nem hülyék,és főleg nem abban a korban amiben ők már vannak.Tudom,könnyebb lenne rákenni az anyára,csak,hogy soha semmi nem fekete vagy fehér.Ha ta házasság alatt az apa tényleg igazi jó apa,és szétköltözés után, első perctől kezdve rendszeresen elviszi őket láthatásra,és két láthatás között minden este felhívja őket,akkor ennyire nem romlik meg a viszony.Ahhoz meg,hogy az asszony dolgozik vagy eltartatja magát a pasijával végképp semmi közötök.Főleg ha a volt férj is ezt az utat járja :))))

2015. ápr. 21. 09:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!