Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudja a gyerekeket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudja a gyerekeket kizárni az örökségből?

Figyelt kérdés

Kiderült, hogy van 2 féltestvérem apám első házasságából. A gyerekekkel nem tartja a kapcsolatot - a világ másik felén élnek. Ez már nagyon rég volt, azóta hozzáment anyámhoz és lettem én. Szeretné kizárni a 2 gyereket az örökségből, hogyan lehetséges ez?

Köszi

2010. febr. 21. 00:13
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mint írtam ez egy nagyon szomorú történet: külföldön házasodtak össze, sajnos a nő ivott és csalta apámat, aki nem bírta idegileg /19 éves volt csak/. Az anya családja nagyon jómódú volt és elérték, hogy a válás után apám semmit sem kapjon és hogy nem engedték a gyerekek közelébe sem.

Aki azt írta, hogy leszarja a gyerekeit, gondoljon már bele a szituba: több ezer km-re, pénz nélkül, mikor mindenki ellenséges vele, hogyan is láthatta volna a két 1-2 éves gyereket??

Épp elég volt ezt neki átélni, nemhogy még szemétnek tartsam. Nem tehet róla, sajnélja, hogy a gyerekek nélküle kell felnőjenek, de ha az anyjuk lojálisabb lett volna, nem így alakult volna.

Azt meg mondjuk nem szeretné, hogy a 2 gyerek anyámat kipakolja a házából, követleve a részüket...

Megtesszük a szükséges lépéseket. Köszi a válaszokat.

2010. febr. 22. 14:31
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

1.

Irassatok mindent anyukád nevére, mert utána csak te örökölsz.

2.

Azzal, ha a te nevedre iratnak mindent, még nincs vége, mert azt is meg lehet támadni és jár utána a köteles rész.

3.

Érdemtelenség címén zárassa ki apukád a végrendeletéből őket.

Egyébként célszerű felkersni egy jogászt, aki körültekintően tud tanácsot adni.

UI:

Aki gusztustalanozik, csak annyit gondoljon végig, hogy az nem lenne gusztustalan, hogy a "másik" két gyerek tojt az apja fejére, viszont az örökség meg kellene?

Szerintem az legalább annyira etikátlan és ők inkább lennének keselyűk az én szememben.

2010. febr. 23. 11:07
 23/26 anonim ***** válasza:

Most olvastam végig mit írtál.

Anyukád özvegyi haszonélvezeti jogot örökölne.

Amíg ő él SENKI sem tudja kitenni a házból!!

2010. febr. 23. 11:09
 24/26 anonim ***** válasza:

De nem tartják a kapcsolatot a két gyerekkel-ergo nemigen tudhatják milyen személyiségek. Lehet, hogy olyanok mint itt egy-két hozzászóló- üvöltve követenék az általuk jogosnak ítélt jussukat. És miért kéne kitenni a kérdezőt és a kérdező édesanyját ennek. Én ezt így tartom helyesnek.

És ha a saját példámat nézem, biztos jól jönne az örökség, de ha pl a szüleim másképp döntenek, (mondjuk életjáradékért eladják a lakásukat) fel sem merülne, hogy én szemétnek nevezzem őket, mert SEMMI közöm az ő vagyonukhoz. Azt csinálnak vele amit akarnak. Van egy telek az én nevemen, jól jönne, ha eladnám, mert építhetnék az árából házat, de fel sem merül,mert jogilag az enyém, de a szüleim dolgoztak meg érte és dolgoznak benne. Inkább törlesztem a banki hitelt.

Egyébként ha lekerül az apa nevéről minden, akkor nincs örökség-ergo nincs mit megtámadni. Egyszer a tévében mondta egy ügyvéd egy hölgynek, akinek a testvérére irattak a szülők mindent. És azt mondta az ügyvéd, még hagyatéki tárgyalásra sem kell mennie, mert nincs hagyaték- és ha nincs a hagyaték akkor abból köteles rész sincs (mert a nullának akárhány %-át nézzük az nulla)

2010. febr. 23. 11:46
 25/26 anonim ***** válasza:

Utolsó

Annyiból nincs igazad, hogy ha a nevén van akkor nincs mit megtámadni, mert sajnos van.

Ha életében a szülő a gyerek nevére iratja a házat, akkor azt életében történő végrendelkezésnek hívják.

Vagyis megtámadható, mert hiába van a nevén pl egy 16 éves gyereknek a ház, a pénzt egyértelműen nem ő szerezte rá.

Én hasonló helyzetben vagyok.

10éves koromban a nevemre vették a szüleim a házat.

Haláluk esetén a testvéreim megtámadhatják és kérhetik a köteles részt. Viszont ez tizenx év után elég elenyésző és még annyi sem lenne, mint amennyibe a pereskedés kerülne.

Jogásztól tudom, mert annó én is voltam "tanácsadáson" a helyzet miatt.

2010. febr. 23. 12:15
 26/26 anonim válasza:
Én sem tudom mit tegyek!Két gyermekem nem törődik velem,de van egy élettársam aki gondomat viseli.Kivették a vesémet és volt egy hátsó fali infarktusom.Azt mondták az orvosok,ha még egy lesz nem élem túl.Kicsi házam van,amiben élünk,de egyik gyerekemnek sincs még ilyen kicsi se.Lányok,tehát a párjukéban élnek.Szeretném őket kizárni az örökségből,mert nem érdemlik meg.Tudom,sokan nem értik meg,de sajnos eljutottam oda,hogy így érezzek.Hogyan tehetem meg,hogy az élettársam örökölje a kicsi házat?
2015. jan. 19. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!