Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudja a gyerekeket kizárni az örökségből?
Kiderült, hogy van 2 féltestvérem apám első házasságából. A gyerekekkel nem tartja a kapcsolatot - a világ másik felén élnek. Ez már nagyon rég volt, azóta hozzáment anyámhoz és lettem én. Szeretné kizárni a 2 gyereket az örökségből, hogyan lehetséges ez?
Köszi
Nagyon köszönöm a válaszokat. Még annyi kérdésem volna, ha mégis örökölnének, akkor 3 felé oszlana a vagyon, vagy anyukám és apukám fele-fele arányban tulajdonosok, így apukám fele oszlana 3 felé?
Változtat bármit a helyzeten, hogy a gyerekek nem magyarok?
Nagyon szomorú dolog ez, de nem engedte az anyjuk látni a gyerekeket és nagyon messze voltak, neki pedig egy új lehetőséget adott az élet. De ez nem a kérdéshez tartozik.
Szerintem ennél undorítobb nincs, mint ti haszonlesők. Miért ne adhatná valaki annak az összegyűjtött vagyonát akinek akarja? Ha az egyik gyerekének akarja, akkor annak. Vagy van valami előírás, hogyha meghalok, amim van az a gyerekeimé (egyéb örököseimé) kell hogy legyen.
Felírtatok mindent mijük van a szüleiteknek, nehogy ám a testvéreiteknek egy pohárral több jusson. Hányinger.
kb 15 éve vált el az előző feleségétől mostohafaterom,2 fiát nem láthatta,otthagyott nekik házat,kocsit mindent,csak ruháit vitte el,de az anya telebeszélte a két gyerek fejét,máig nem szolna hozzá,hiába keresi őket időnként
azota összeházasodtak anyámmal,született öcsém,minden mostohafaterom nevén van (anyáén nem lehet apeh miatt,én még kiskoru voltam,maradt ez a megoldás)
most csinálunk szerződést,hogy csak én és öcsém öröklünk mindent,mivel azt a házat,értékeket mindent közösen szereztek,miért lenne köze hozzá két olyannak,akik le se ...az apjukat?
L
kérdező: vagy kerüljön át minden a te nevedre,vagy kössetek szerződést,neked van igazad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!