Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan nez ki egy vagyonmegosz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan nez ki egy vagyonmegosztas es a gyerelel elhelyezese ilyen esetben?

Figyelt kérdés

A baratom nagyon gondolkodik a valason. Utalja mar az egeszet, de turi, mert nem tudom, a gyerekek, a vallalkozas gondolom...

13 ev hazassag, 2 gyerek. A feleseg soha nem dolgozott, a haztartast "vezette", meg a gyerekeket nevelte. Osszehazasodni azert hazasodtak, mert teherbe esett es akkor mar "kell" a hazassag...

A baratom ismert a szakmajaban, neve van. Gondolom nem

veletlenul lett veletlenul terhes anno a no.

Szoval van 1 vallalkozas, amit az apukajatol vett meg a hazassag ideje alatt. Van egy szentendrei haz, 3 auto, amit a hazassag alatt vettek, habar az autok a ceg neven vannak. A szentendrei kertes hazat a fovarosi haz eladasabol vettek, ami szinten baratomeke volt.

Mi jar a felesegnek? A fele mindennek a 13 evert?

Mennyi eselyunk van nagyon jo ugyvedekkel a gyerekek felugyeleti jogara? Ez igazabol a fontosabb kerdes, a penzt viheti, csak a vallalkozasba halna bele meg a baratom, mert azt meg az apukaja kezdte.

(ui.: Igazabol leszarom mi jar neki anyagiakban, sot meg kepes lennek neki 200.000-es jarandossagot vagy tobbet fizetni, hogy eltunjon. Meg mielott barki megvadolna, hogy en is csak a barat

nevere es a penzere utazom, nem vagyok raszorulva es amikor megismertem honapokig lovesem se volt ki o es mekkora a vagyona.)

2015. ápr. 16. 21:17
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Edes Istenem, nem fogod fel hogy van penzem?? En nem vagyok raszorulva, mint mas csoro nyomorult no, akik semmit nem tettek le az asztalra.

Es kepzeld a mai vilagban letezik egy csoda, amit ugy hivnak "repulo"

haztol hazig 6 ora, max. 8 ha lassu vagyok. Tavaly 80-90x repultem. Jogilag egyik orszag lakosa se lennek olyan surun utazom.

Amugy, ha non-stop otthon lennek, akkor se tudnam, hogy pontosan mi van naluk, mert nem egy hazban lakunk, szoval tiszta hulyeseg az ervelesed, meg tiszta hulyeseg reagalnom is ra, de meg mindig nem birom megallni. :/

Na, megint lathattam a gyakori csodas oldalat, itt mindenki nagyon okos, legfokepp, hogy a kerdesre valaszoljanak. Fele ennyi idot forditananak a sajat eletukre, meg a munkara basszus, mint megmondani a masiknak, hogy o milyen ember egy kerdesbol meg valaszokbol, foleg hogy finoman megjegyeztem nem erdekel a penze, mert van boven.

2015. ápr. 18. 02:32
 22/25 anonim ***** válasza:

- Van 1 vallalkozas, amit az apukajatol vett meg a hazassag ideje alatt. = KÖZÖS, feleződik

- Van egy szentendrei haz, a fovarosi haz eladasabol vettek, ami szinten baratomeke volt = amennyiben bizonyíthatóan a KÜLÖNVAGYONI lakás árából vették, akkor az NEM KÖZÖS: de akkor már a házasság vagy ha házasság előtt együtt éltek élettársként, akkor már azelőtt meg kellett lennie, kivéve ha örökölte a budapesti ingatlant.

- 3 auto, amit a hazassag alatt vettek, habar az autok a ceg neven vannak = mivel a cég közös, az autók is.

- Mi jar a felesegnek? A fele mindennek a 13 evert? = ha van megtakarítás, akkor annak is a fele.

- Mennyi eselyunk van nagyon jo ugyvedekkel a gyerekek felugyeleti jogara? = az apa akarja a kizárólagos felügyeleti jogot? Okos és a gyermeküknek jót akaró szülők a közös szülői felügyelet mellett döntenek, rugalmas láthatással (nyilván ezt a szülőknek akarniuk kell és csak ők sejthetik, mi felelhet meg hosszabb távon). Az, hogy valaki HTB volt világéletében, és esetleg tényleg a jómódra hajtott, amikor férjjelöltet választott, nem zárja ki, hogy jó anya legyen.

2015. ápr. 20. 14:36
 23/25 A kérdező kommentje:

Jaj, persze anyuka is lathatna a gyerekeket.

Mondjuk amig anyuka vasarolgat es a gyerekek le vannak teve a jatszohazba nem igazan mondanam anya-gyerek minosegi programnak.

A lenyeg hogy fokent apukanal legyenek.

Ha a ceget orokolte volna es nem megveszi akkor az csak az ove?

Vagy mivel hazassag ideje alatt volt akkor is feles?

Okos ficko, lehet, hogy papiron orokles volt, es kulon fizetett erte. Majd megkerdezem.

2015. ápr. 21. 07:50
 24/25 anonim ***** válasza:

Nyilván öröklés volt, ha meghalt az apja. Ha még él, akkor jó egészséget neki, de akkor valószínűleg tényleg megvásárolta. Persze neki is ajándékozhatta az apja, ebben az esetben is különvagyon (kivéve, ha pl. nászajándék).

A cég profitja viszont mindenképpen közös vagyon.

2015. ápr. 21. 10:58
 25/25 A kérdező kommentje:

A ceg profitja ertheto, nem gond, nem a penzen van a lenyeg.

Remelem akkor ajandekkent ment papiron a dolog. :)

Koszi a valaszokat!

2015. ápr. 21. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!