Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan alakul a vagyonmegosztás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan alakul a vagyonmegosztás?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk hazasok. 2 evvel ezelott vettunk egy kis hazat allamilag tamogatott hitellel egybekotott lakastakarekkel.

Tehat fizetjuk a kamatot, igy nem nott a hitelunk osszege, es emellett 20 000 Ft lakastakarekot. (En vagyok az adostars, de a lakastakarek az o neven van) Tulajdon resz 50-50%.

Ugy alakult, hogy kulonvalnak az utjaink. Azt beszeltuk meg, hogy en lemondok a tulajdonreszemrol, ha o kifizet.

Mi tartozna ebbe bele? A Lakastakarekba befizetett osszeg felet vagy valamennyi reszet megkaphatom, vagy az egesz ot illeti meg? A tobbiben megtudtunk egyezni, de ez nem tiszta se neki, se nekem. Jovohetre kaptunk idopontot az ugyvedhez.

A valaszokat elore is koszonom.

Elnezest az ekezet nelkulisegert, de angol billentyuzettel irtam :)

2015. ápr. 10. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Ha nem vagytok házasok vagy bejegyzett èlettársak akkor semmifèle vagyonmegosztás nincs! Egyszerű társtulajdonosok vagytok.
2015. ápr. 10. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
szerintem a lakástakarékból nem jár mivel nem vagytok házasok és az az ő nevén van. de az eddig kifizetett hitel fele jár
2015. ápr. 10. 12:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Azert vettuk fel igy a hitelt, mert 4 ev utan a lakastakarekbol ki tudjuk fizetni. Tehat 2 ev mulva. Majd a lakastakarek altal felvett hitelt kellett volna fizetni. Mondjuk azt nem ertem,hogy a lakastakarek miert csak az o neven van,hiszen a hitelt ketten vettuk fel. Es a hitelszerzodest is igy irtuk ala. Es ugye ketten fizettuk, kozosen. En minden honapban atutaltam neki az egesz fizetesemet. Annyit hagyott a szamlajan,ami szukseges volt a fedezetre, a tobbit levette.
2015. ápr. 10. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Együttélés során a keletkezett vagyon a jövedelmek arányában oszlik meg. Akifizetett hite meg a lakástakarék összege a közös szerzemény. Ezt osztjátok meg.
2015. ápr. 10. 13:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát, a lakástakarék azé, aki a szerződő fél, vagyis a párodé, de úgy látom, tisztességesen váltok szét, nem akar kisemmizni, így azt is felezni kellene úgy, hogy kértek egy aktuális egyenleget a pénztártól és annak az összegnek a felét a párod odaadja neked kp-ban. Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem, a fundánál és a többi ltp-nál is csak egy szerződő fél lehet egy megtakarítási számlához, ezért van az csak a párod nevén és nem közösön. Nálunk ez egyébként úgy lett megoldva, hogy van a páromnak is egy, meg nekem is. Nem elővigyázatosságból csináltuk így, hanem mert belefér a fizunkba, hogy kettőt fizessünk, így több pénzt takarítsunk meg havonta.
2015. ápr. 10. 13:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat. Igen, probalunk tisztessegesen elvalni a masiktol. A bekessegre torekszunk. A lakastakarekot azert nyitottuk meg, mert ezt tanacsoltak a bankban, hogy ez a kedvezobb, ezzel tudjuk majd kivaltani a hitelt.
2015. ápr. 10. 14:07
 7/7 A kérdező kommentje:
A jovedelmunk kozel azonos, a parom keres havi 10 000 ft-tal tobbet, mint en.
2015. ápr. 10. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!