Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan alakul a vagyonmegosztás, ha van házassági szerződés, de azt a férjem szeretné semissé tenni?
A férjemnek már a házasság előttről volt egy cége és több ingatlana, a fizetésünk között is elég nagy volt a különbség ezért szeretett volna házassági szerződést, ezzel egyet is értettem. Nekem egy 1 szobás lakásom volt.
A szerződés szerint egy válás során mindenkinek az jár, amije volt és amit a házasság alatt szezett, legyen az + vagy -, a másiknak nincs köze hozzá. Külön kasszán voltunk.
A vállalkozása csődbe ment, már csak adósságai vannak. Én eladtam a lakásomat és abból valamint a megtakarított pénzemből felhúztunk a szüleim családi házára egy szintet és oda költöztünk be. Később kiderült, hogy szeretői vannak, ezért bedtam a váláshoz szükséges papírokat.
A férjem erre kitalálta, hogy kéri az építkezés árának a felét, mert szerinte ez így igazságos és fordított esetben ő sem fosztott volna ki engem. Gyerektartásról hallani sem akar, közös felügyeletet szeretne, hogy ne kelljen fizetnie.
Még el fog húzódni ez az egész egy darabig, én meg addig azon idegeskedek, hogy mi lesz ebből. Megítélheti ezeket neki a bíróság?
Itt a legfőbb kérdés az, tudod-e bizonyítani, hogy kizárólag az eladott ingatlan árából történt az építkezés.
Ha tudod bizonyítani, akkor nagy valószínűséggel neked ítélik meg a kizárólagos tulajdonjogot. Ha nem tudod bizonyítani, akkor kétes kimenetelű lesz a per.
Feltétlenül fogadj ügyvédet.
Akkor így járt a férjed.
Ő akarta,most megszívta.
Ha lepapíroztatok mindent, mindent tudtok igazolni, akkor szinte biztos, hogy megnyered a pert.
Ráadásul tulajdonjogod sincs a házon, hanem haszonélvezeti jogod van. Bár a haszonélvezeti jogot is lehet forintosítani, melyet az ingatlan forgalmi értékéből és az életkorodból (veszik a forgalmi érték huszadát, és ahhoz jön egy szorzószám, pl. ha 30 vagy, akkor azt szorozzák 8-cal).
Példa: 10 milliós házrész esetén a huszada 500ezer, annak a 8szorosa 4millió HUF. Ennyit ér a haszonélvezeted.
Tehát nem hinném, hogy férjednek bármi esélye lenne, de ehhez egy jó ügyvédet kéne fogadni. Az adósságoknál jelen vagy, mint adóstárs? Az ügyvédre az adósságok miatt is szükséged lesz.
Nem, sehol nem szerepelek mint adóstárs. Minden egyes fontosabb szerződésnél és minden hitel felvételénél írtunk külön szerződést, hogy semmi közöm hozzá és az abból származó + vagy - eredményhez sem.
A közös felügyeletet ő úgy értelmezi, hogy 1 hét nála, 1 hét nálam és így senki nem fizet.
Gerinctelen alak lehet a volt férjed. Amig neki habzsi-dőzsi van, addig kell a házassági szerződés, nemá egy válásnál elvidd a felét annak, ami az ÖVÉ.
Most, hogy gáz van a tiédet viszont vinné. Klassz.
A legjobb ügyvédet fogadd fel, mert nem érdemel semmit.
Nyomós indoknak kell lenni, hogy a bíróság a házassági szerződéseteket semmisnek nyilvánítsa. Gondolom te erre nem adsz okot, úgyhogy ezügyben szerintem nyugodt lehetsz.
A helyedben tíz körömmel harcolnék a gyermek nálam való elhelyezéséért, már csak azért is, mert nem minden gyerek éli meg pozitívan ezt a kétlakiságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!