Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan alakul a vagyonmegosztás, ha van házassági szerződés, de azt a férjem szeretné semissé tenni?
A férjemnek már a házasság előttről volt egy cége és több ingatlana, a fizetésünk között is elég nagy volt a különbség ezért szeretett volna házassági szerződést, ezzel egyet is értettem. Nekem egy 1 szobás lakásom volt.
A szerződés szerint egy válás során mindenkinek az jár, amije volt és amit a házasság alatt szezett, legyen az + vagy -, a másiknak nincs köze hozzá. Külön kasszán voltunk.
A vállalkozása csődbe ment, már csak adósságai vannak. Én eladtam a lakásomat és abból valamint a megtakarított pénzemből felhúztunk a szüleim családi házára egy szintet és oda költöztünk be. Később kiderült, hogy szeretői vannak, ezért bedtam a váláshoz szükséges papírokat.
A férjem erre kitalálta, hogy kéri az építkezés árának a felét, mert szerinte ez így igazságos és fordított esetben ő sem fosztott volna ki engem. Gyerektartásról hallani sem akar, közös felügyeletet szeretne, hogy ne kelljen fizetnie.
Még el fog húzódni ez az egész egy darabig, én meg addig azon idegeskedek, hogy mi lesz ebből. Megítélheti ezeket neki a bíróság?
Nem lesz gond, mivel a lakásod árát nem egy közös lakásba, hanem a szüleid házának bővítésébe fektetted, így a férjednek jogilag semmi köze ehhez, főleg mivel a szerződés szerint a lakás a te magánvagyonod volt és azt csinálsz vele, amit akarsz.
Esetleg problémaként az merülhetne fel, ha a férjed beleadott volna x forintot a bővítésbe, de a szavaidból úgy veszem ki, hogy mivel csődbe ment, így nem is tudott beleadni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!