Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Többlethasználati díjat milyen esetben kérhetek?
A válás után én elköltöztem a szüleimhez a közösen felépített házunkból a két gyerekkel. Ő beköltöztette az új barátnőjét a gyerekével. A hitelt ő fizeti és a házat is ő használja.
Többlethasználati díjat kérhetek-e akkor is, ha egyedül ő fizeti a hitelt?
Butaságot csinálsz.
1. Gondolom 50-50%-ban oszlott a tulajdonjog.
2. A hitelt mindkettőtöknek fele-fele arányban kéne törleszteni, és akkor kérhetnél bérleti díjat a te részedre.
3. A hitelt volt urad fizeti. De ez nincs papírozva. Ezért későbbiekben akár perre is mehet, hogy veled fizettesse meg a te részed.
Az a tanácsom, hogy papírozzátok le, hogy annak cserébe, hogy ő ingyen használja a te részed is, fizeti az egész hitelt. Egyébként igen, kérhetsz tőle pénzt azután a rész után, amit ő használ, és a tiéd. Viszont akkor ő kérni fogja, hogy te fizesd a hitel rád eső részét.
Mennyi ideig kell még a hitelt fizetnetek? Nem lenne egyszerűbb eladni a házat?
- Igen, fele-fele arányban van.
- A bérleti díj szerintem sokkal kevesebb lenne, mint a hitel felének a fizetése. Úgyhogy így gondolom tök feleslegesen kérnék.
- Az a baj, hogy elzárkózik minden megoldástól, mert az neki pénzbe kerülne. A bank nem enged ki a hitelből, másik bankhoz nem akar átmenni, a házhoz meg ragaszkodik. Pénze meg nincs, hogy kifizessen.
Teljesen tanácstalan vagyok!!!!!!!
Ahogy korábban írtam. Papírozzátok le, hogy ő fizeti a te részed is, a lakhatásért cserébe.
Ha el akarod adni az ingatlant, bíróságon kérheted a kényszerértékesítését. Persze így alacsonyabb áron fogják vinni az ingatlant. Kérdés, hogy banki hitellel terhelt ingatlan esetében mennyire érné ez meg.
Ez így egy szörnyen nehéz helyzet. Gond az is, hogy nem tudod ellenőrizni, hogy rendesen fizeti-e a törlesztőrészleteket.
Fordulj ügyvédhez, és kérd a tanácsát. A helyzetet súlyosbítja, hogy el tudjátok-e adni annyiért, hogy a hitelt fedezze az ingatlan.
Még egy helyzet lehetséges. Te lemondasz az ingatlanban a részedről. Idézőjelesen eladod. Cserébe az új asszony lenne az adóstárs.
Persze ez csak akkor működik, és nehézkes (költséges) is lesz így megcsinálni, ha a hitelt megéri feladni, mert csak veszteséged lenne belőle.
Ezért lenne érdemes felkeresned egy ingatlanjogászt.
Ingatlanjogász tud majd segíteni.
Kényszerértékesítés, közös tulajdon megszüntetése, ...
De tényleg bonyolult ügy, itt megoldani nem fogjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!